|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 14, 11:04. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » sroves reguliatorius zeminancio trafo pirminei
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
sroves reguliatorius zeminancio trafo pirminei |
Parašytas: 2010 05 20, 19:33 |
|
|
|
sveiki.
iskilo problema. terminiam metalu garinimui naudojama kintama srove. maitinimo saltinis sudaro latras 0-250V ir zeminantis trafas TP-8. latru reguliuoju itampa pirmineje trafo apvijoje. antrineje nera galimybes reguliuoti nes teka dideles sroves. problema: norint padidinti kaitinimo galia,didinu itampa pirmineje- uzkyla labai didele srove, ko pasekoje kaitinimo elementai nudega. noretusi pakelti itampa antrineje, taip gauciau didesne galia prie tos pacios sroves. mechaniniai darbai prie zeminacio trafo atkrenta.turiu minti: i pirmine paduoti 220V bet reguliuoti padauodama srove. antrineje tureciau gauti itampa pagal transformacijos koeficienta ir srove, proporcinga pirmines srovei. dabartiniu naudojamu atveju uztenka i pirmine paduoti ~30V ir antrineje as jau turiu 150 A srove su labai maza itampa. ar logiskas mano mastymas reguliuoti srove pirmineje? gal kas turi netycia pasislepes sroves reguliatoriaus schemute kuri man butu tinkama? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: sroves reguliatorius zeminancio trafo pirminei |
Parašytas: 2010 05 20, 20:56 |
|
|
|
tomixas rašo: |
noretusi pakelti itampa antrineje, taip gauciau didesne galia prie tos pacios sroves. mechaniniai darbai prie zeminacio trafo atkrenta.turiu minti: i pirmine paduoti 220V bet reguliuoti padauodama srove. antrineje tureciau gauti itampa pagal transformacijos koeficienta ir srove, proporcinga pirmines srovei. dabartiniu naudojamu atveju uztenka i pirmine paduoti ~30V ir antrineje as jau turiu 150 A srove su labai maza itampa. ar logiskas mano mastymas reguliuoti srove pirmineje? gal kas turi netycia pasislepes sroves reguliatoriaus schemute kuri man butu tinkama? |
Neteisingai mastai iš principo. Įtampa, srovė ir apkrovos varža yra tarpusavyje susiję. Negali pakelti tik įtampos tuo pačiu nepakėlęs srovės jei apkrovos varža yra pastovi. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 05 20, 21:00 |
|
|
|
omo desnis galioja ir cia... reguliuodamas itampa pirmineje antrineje taip pat kis itampa ir srove, jei apkrova yra const. |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 05 20, 22:08 |
|
|
|
zeminantis trafas yra skirtas pirmine jungti i 220V. as pirmine reguliuoju grubiai nuo 0 iki 30(man tiek uztenka). nematavau tiksliai kiek ir ko yra.
as galvoju taip: jei i pirmine paduodu 220V, tai antrineje tureciau gauti tiek, kiek paskaiciuota gaminant ta trafa. galia yra const, tai dabartiniu atveju tarkim turiu 20 V pirmineje su tarkim 5A srove; antrineje turiu ismatuota 150A srove. vadinas itampa antrineje yra >1V.
pajungiu pirmineje 220V, tarkim galiu uzstatyt srove 0.5A. galia apie 110W. antrineje manau kad tureciau didesni voltaza tarkim 5V ir tik kokiu 20A. padidines pirmines srove iki 1A, turiu 220W galios. antrineje kadangi turiu maksimalia itampa 5V(esant pirminei 220) bet srove isauga iki 40A.
sitoks modelis netinkamas? mano garintuvas laiko mazdaug iki 150 A srove. tai turedamas didesne itampa prie sitokios sroves tureciau ir daugiau galios. ir mano garintuvas lieka sveikas
siaip mano naudojamas trafas yra standartinis, tik nezinau kokiu principu vykdavo reguliavimas senesnese sistemose, todel ir kilo ideja apie sroves reguliavima pirmineje |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 05 21, 02:41 |
|
|
|
Kodel manai kad galia yra const?
galia paskaciuotai prie kazkokios isejimo itampos(paprastai maksimalios) o ne prie betkurios
maksimalia srove riboja vielos storis. tai tu tikrai negausi 150A is savo transformatoriaus. antrines gabaliukas per kuri teka ta srove uzsidegs.
siai principo jau matau prie mane paiiskino, kad tu negali kaitintuvui didinti sroves mazindmas itampa. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 05 21, 13:57 |
|
|
|
siandien buvo kalbama apie mano sugalvota ideja su kitais zmonemis. kuo daugiau diskutusiju, tuo labiau man norisi patikrint savo ideja.
tai gal kas turit koki sroves reguliatoriu arba schemute nesudetinga kad galeciau pritaikyti sau? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 05 21, 14:17 |
|
|
|
siandien buvo kalbama apie mano sugalvota ideja su kitais zmonemis. kuo daugiau diskutusiju, tuo labiau man norisi patikrint savo ideja.
tai gal kas turit koki sroves reguliatoriu arba schemute nesudetinga kad galeciau pritaikyti sau? |
Žmogau, tu jau turi reguliatorių (latrą). Kokio dar reguliatoriaus tau dar reikia ?
Argi taip sunku suvokti, kad reguliuojant įtampą tuo pačiu reguliuoji ir srovę
? Kitaip (atskirtai) reguliuoti neįmanoma. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 05 21, 15:02 |
|
|
|
pajungiu pirmineje 220V, tarkim galiu uzstatyt srove 0.5A. galia apie 110W. |
Paaiškink kokiu būdu "užstatysi" srovę 0,5 A arba 1,0 A pirminėje, pajungęs 220 V?
P.S.Jeigu netenkina transformacijos koeficientas, tai reikia pervynioti transformatorių. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 05 21, 15:20 |
|
|
|
Gal čia gaunasi, kad kol kaitinimo elementas šaltas, varža maža ir didesnė šilumos dalis išsiskiria transformatoriuje. O kuo jis karštesnis, tuo greičiau kyla temperatūra ir sunkiau suvaldyti. Kitaip sakant, pradžioje transformatorius dirba trumpo jungimo režime.
O grįžtamą ryšį su termopora ar neišeina padaryti? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 05 21, 16:51 |
|
|
|
str rašo: |
Gal čia gaunasi, kad kol kaitinimo elementas šaltas, varža maža ir didesnė šilumos dalis išsiskiria transformatoriuje. O kuo jis karštesnis, tuo greičiau kyla temperatūra ir sunkiau suvaldyti. Kitaip sakant, pradžioje transformatorius dirba trumpo jungimo režime.
O grįžtamą ryšį su termopora ar neišeina padaryti? |
jei kaitinimo elementas is nichromines vielos tai jo varza nesikeičia. metalu su didele varza temperatūrinis varzos koeficientas labai mazas tai jiem nesvarbu temperatūra. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 05 22, 00:12 |
|
|
|
Digix rašo: |
jei kaitinimo elementas is nichromines vielos tai jo varza nesikeičia. metalu su didele varza temperatūrinis varzos koeficientas labai mazas tai jiem nesvarbu temperatūra. |
o mums sakydavo kad didziausias sansas perdegti kaitrinei lemputei - jos ijungimo metu. tipo saltos varza maziausia - srove didziausia. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 05 22, 00:23 |
|
|
|
Bronteo rašo: |
o mums sakydavo kad didziausias sansas perdegti kaitrinei lemputei - jos ijungimo metu. tipo saltos varza maziausia - srove didziausia. |
taip, su lemputem tai tiesa, nes volframo(ir kiek atsimenu visus grynu metalu) temperaturinis varzos koeficientas gana didelis. bet dideles varzos lydyniams jis yra labai labai mazas. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 05 22, 00:24 |
|
|
|
to autorius:
tau visai nesvarbu nei kokia itampa nei kokia srove antrinej, tau svarbu tik bendras antrines galingumas. o galinguma labai sekmingai gali reguliuoti kad ir tuo paciu latru reguliuodamas pirmines itampa. mazini itampa - krenta galingumas. aisku mazindamas srove, taip pat gausi mazesni galinguma. bet kas nuo to pasikeis?
o jei butinai nori srove reguliuoti, tai gali daryti kazka panasaus kaip senuose suvirinimo aparatuose. reikes droselio su reguliuojama serdimi. tik vargu ar bendras rezultatas kazkuo pasikeis.. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 05 22, 00:26 |
|
|
|
taip, su lemputem tai tiesa, nes volframo(ir kiek atsimenu visus grynu metalu) temperaturinis varzos koeficientas gana didelis. bet dideles varzos lydyniams jis yra labai labai mazas. |
volframas jau galvojau didele varza turi. apie kokius cia dar dideles varzos lydinius kalbam, jei jis 150A per juos leidzia?  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |