|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 23:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Problema su įtampos keitiklius 12/230V
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
 |
 |
Problema su įtampos keitiklius 12/230V |
Parašytas: 2010 07 14, 17:46 |
|
|
|
Sveiki,
Susidūriau su problema - nebeveikia įtampos keitiklis iš 12 į 230 voltų 600W. Situacija tokia - pajungiau savo studijinę įrangą prie įtampos keitiklio šiek tiek pasinaudojau ir staiga sugedo - dūmelis parūko, taigi grižęs namo išsiardžiau ir pastebėjau, kad saugikliais visi sudegę, taigi suradus lygiai tokius pat, t.y. 3 saugikliai po 25 ir nepajungus nieko į keitiklio lizdą, šis vėl taip pat pasielgė - sudegino visus saugiklius, tik įjungus. Kokia čia galėtų būti problema? ar įmanoma sutvarkyti?
P.S. lituoklį rankoje esu laikęs
Įtampos keitiklis http://indonetwork.co.id/intelligent_taiwan/1566083/intelligent-inverter-sp-600w-auto-charger-12v-24v-220v-240v.htm
Akumuliatorius
http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=80806
Buvo pajungta
Elinchrom D-Lite 4 http://elinchrom.s3.amazonaws.com/download/6_languages.pdf
Tiesa sakant net nelabai žinau šios įrangos "elektros įėjimo" parametrų.
Kadangi internete nerandu jokių schemų, tai ši nuoradą, jo vidaus:
Gal yra koks nors tiltelis, kurį pakeitus viskas vėl dirbtu?
Pajungus prie įtampos keitiklio įėjimo ir pamatavus varža - parodymai keičiasi iki tol kol nebebėra varžos, bet pastovaus skaičiaus nėra.
Ačiū už supratingumą, tai ne mano sritis, tad į nelogiškus mano pasakymus nekreipkit dėmesio ) |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 14, 18:14 |
|
|
|
RIMAS50 rašo: |
Pirmiausia patikrink tuos aštuonius tranzistorius,kur sumontuoti ant radiatoriaus. |
Gal galite pasakyti kaip tiksliai tai padaryti/nustatyti? Juos atlituoti reikia? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 14, 18:40 |
|
|
|
Autoriau, manau geriau bus iskart kreiptis i kvalifikuota meistra, nes jam prireiks maziau laiko nustatyti gedima nei kad cia tamstai neakivaizdiniu budu aiskinti kaip tai padaryti. |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 14, 18:41 |
|
|
|
Pamatuok varžą tarp vidurinės ir kraštinių kojų,jeigu rodys "trumpą" tada reikės išlituoti po vieną ir ieškoti "pramušto". |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 14, 19:20 |
|
|
|
RIMAS50 rašo: |
Pamatuok varžą tarp vidurinės ir kraštinių kojų,jeigu rodys "trumpą" tada reikės išlituoti po vieną ir ieškoti "pramušto". |
Ačiū, bandysime  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 14, 19:24 |
|
|
|
RVRSS rašo: |
Autoriau, manau geriau bus iskart kreiptis i kvalifikuota meistra, nes jam prireiks maziau laiko nustatyti gedima nei kad cia tamstai neakivaizdiniu budu aiskinti kaip tai padaryti. |
Ačiū už pastebėjimą, bet jei būtų noro išleist daug pinigų ant jo, tai tikrai greičiau naują nusipirkčiau. O jeigu sukūriau tema, tai nusprendžiau pats susiremontuot, jei jūs negalite padėti, tai manau yra kas gali, pavyzdžiui RIMAS50 ir manau, kad yra daugiau geranoriškų žmonių. O vėliau kažkam iškilus šiai problemai užteks perskaitytį šia diskusiją ir galbūt žmogus taipogi susitvarkys. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 14, 20:08 |
|
|
|
Padeti yra prasme tada, jei tokiu atveju rezultatas bus pasiektas mazesnem sanaudom nei alternatyviniais variantais.
Siuo atveju klausimu lygis leidzia itarti kad bus atvirksciai.
Taigi taip taisant pinigu sutaupyti kazin ar pavyks, ivertinant visas islaidas darbui, detalems, ir visu pusiu sugaista laika aiskinimams - iki kol bus tikrai gautas norimas galutinis rezultatas, t.y. kad aparatas pakankamai ilgai veiktu ir negestu vel. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 14, 20:30 |
|
|
|
kad aparatas pakankamai ilgai veiktu ir negestu vel. |
Suremontuoti kad keitiklis veiktų tai sutinku, bet man atrodo jis nėra tinkamas studijiniam blicui užmaitinti - www.osipoff.ru paskaitęs taip supratau apie studijinius, kad jis pradėdamas užkraudinėti kondensatorius ima tikrai nemažą srovę, dėl ko keitiklis gali sudegti, nes nesuveikia apsauga ar nespėja suveikti. Tokiam dalykui geriau naudoti savadarbius keitiklius (osipove yra ne viena schema). |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 14, 20:35 |
|
|
|
manyčiau pirma jį reiktų parodyti gerai suprantančiam elektroniką žmogui, kuris pasakytų kiek iš tikrųjų tas aparatas gali atiduotų vatų "negadindamas sau sveikatos". Nes Taiwan 600W man asmeniškai didelio pasitikėjimo nekelia...
Ačiū už pastebėjimą, bet jei būtų noro išleist daug pinigų ant jo, tai tikrai greičiau naują nusipirkčiau. O jeigu sukūriau tema, tai nusprendžiau pats susiremontuot, jei jūs negalite padėti, tai manau yra kas gali, pavyzdžiui RIMAS50 ir manau, kad yra daugiau geranoriškų žmonių. |
Geranoriškas klausimas, jei atrasi ir pakeisi sudegusį tranzą, esi įsitikinęs kad visi kiti komponentai sveiki? Nebus taip kad pajungus vėl pramuš tranzą(us) ir nueis pinigai vėjais? |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 15, 03:10 |
|
|
|
sopkis rašo: |
Suremontuoti kad keitiklis veiktų tai sutinku, bet man atrodo jis nėra tinkamas studijiniam blicui užmaitinti - www.osipoff.ru paskaitęs taip supratau apie studijinius, kad jis pradėdamas užkraudinėti kondensatorius ima tikrai nemažą srovę, dėl ko keitiklis gali sudegti, nes nesuveikia apsauga ar nespėja suveikti. Tokiam dalykui geriau naudoti savadarbius keitiklius (osipove yra ne viena schema). |
Tinkami maitinimo šaltiniai ne tai, kad daug kainuoja, bet labai daug kainuoja šį keitiklį kažkada dovanų gavau, tai pagalvojau panaudoti, nes ilgą laiką be darbo gyveno, bet vat neatlaikė.. Kiek kainuotu pasidaryti savadarbį keitiklį, kuris turėtu kokias nors saugumo funkcijas, kad benešant kuprinėje neužsidegtu ) ir yra pas jūs forumiečius kas nebrangiai tai padarytu ir ar nebūtų tiesiog nusipirkt vėl iš kinietišku, tik galingesnį? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 15, 03:21 |
|
|
|
Citata: |
manyčiau pirma jį reiktų parodyti gerai suprantančiam elektroniką žmogui, kuris pasakytų kiek iš tikrųjų tas aparatas gali atiduotų vatų "negadindamas sau sveikatos". Nes Taiwan 600W man asmeniškai didelio pasitikėjimo nekelia... |
Kad man kažkas pasakytų normalius maitinimo parametrus tų blyksčių, tai daug paaiškėtu.. o ne testuojant ir deginant keitiklius
Geranoriškas klausimas, jei atrasi ir pakeisi sudegusį tranzą, esi įsitikinęs kad visi kiti komponentai sveiki? Nebus taip kad pajungus vėl pramuš tranzą(us) ir nueis pinigai vėjais? |
Visko gali būti, bet vienas iš variantų lieka, kad gali pigiau "atsieiti", negu nešti meistrui ar naują įsigyti ) o seną gaila būtų mesti lauk
O šiaip pamatavau su testeriu tuos tranzistorius, tai irgi neaišku:
Skaičiukai kinta: nustačius multimetrą ant 20k, tarp kairių kojelių prasideda kitimas į didesnę pusė nuo ~9, o dešinių nuo 0.0 irgi į didesnę pusę. Ar čia mano testeris nuprotėjo? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 15, 04:20 |
|
|
|
1. Jei matuojant tranzus keiciasi testerio parodymai, tai galima itarti, kad yra matuojama ju neislitavus - taip daznai galima nustatyti akivaizdzius gedimus, bet visgi norint buti visiskai tikram galutine detales diagnoze reikia nustatineti ja visiskai isemus is aparato.
2. Tikrinant puslaidininkinius prietaisus geriausia naudoti testerio nustatyma skirta diodu tikrinimui.
3. Kol mes visi cia rasinejames, mano minetas kvalifikuotas specas matyt jau butu seniai viska pamataves ir labai tiketina kad jau ir pakeites blogas detales geromis.
4. Del "normaliu parametru":
Kad man kažkas pasakytų normalius maitinimo parametrus tų blyksčių, tai daug paaiškėtu.. o ne testuojant ir deginant keitiklius |
tai jie gi nurodyti aprasyme (bent jau tie kurie mums siuo atveju idomus), konkreciai modeliui D-lite 4 tai yra srove 6 amperai, galia 1500W.
Kai suprantu, tokia apkrova blykste gali uzkrauti maitinimo saltiniui savo uzsikrovimo metu. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 15, 12:48 |
|
|
|
1. Jei matuojant tranzus keiciasi testerio parodymai, tai galima itarti, kad yra matuojama ju neislitavus - taip daznai galima nustatyti akivaizdzius gedimus, bet visgi norint buti visiskai tikram galutine detales diagnoze reikia nustatineti ja visiskai isemus is aparato.
2. Tikrinant puslaidininkinius prietaisus geriausia naudoti testerio nustatyma skirta diodu tikrinimui.
3. Kol mes visi cia rasinejames, mano minetas kvalifikuotas specas matyt jau butu seniai viska pamataves ir labai tiketina kad jau ir pakeites blogas detales geromis.
4. Del "normaliu parametru":
Kad man kažkas pasakytų normalius maitinimo parametrus tų blyksčių, tai daug paaiškėtu.. o ne testuojant ir deginant keitiklius |
tai jie gi nurodyti aprasyme (bent jau tie kurie mums siuo atveju idomus), konkreciai modeliui D-lite 4 tai yra srove 6 amperai, galia 1500W.
Kai suprantu, tokia apkrova blykste gali uzkrauti maitinimo saltiniui savo uzsikrovimo metu. |
Taip, matavau nenulituotus, pabandysiu vėliau nulitavus
Dėl nustatymo - ačiū taip ir padarysiu, jeigu, tai tikslingiau parodys, beje, o kuom skiriasi?
Dėl to kvalifikuoto speco, tai visi puikiai žinom, kad jis jau senai būtų pataisęs, jam kokią blykstę tikrai neščiau taisys, o ne pats krapštyčiau, bet kai eina kalba apie daiktą, kuris nedaug vertas ir jo vertę gali permušti spec'o kaina, tai nėra protinga )
Jei parametrai panašus į tiesą, tai vėlgi dėkoju. O dabar dėl įtampos keitiklio apkrovimo - svarbiausia ne per daug amperų apkrauti ar kaip? nes aš tokį dalyką sugalvojau pasidaryti iš žmogaus, kuris žymiai galingesnės blykstes užmaitino su taipogi silpnu įtampos keitikliu
http://www.youtube.com/watch?v=wKoaQZSAryQ&feature=PlayList&p=4FEE47093A852DDA&playnext_from=PL&playnext=1&index=91.
Yra dar vienas filmukas pagal kurį dariau, tai buvo pajungęs 3 galingas blykstes ir tiesiog nuo to tik užsikrovimo laikas pailgėdavo, tad gal turi minčių kokių nors? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Problema su įtampos keitiklius 12/230V |
Parašytas: 2010 07 15, 13:03 |
|
|
|
online rašo: |
Pajungus prie įtampos keitiklio įėjimo ir pamatavus varža - parodymai keičiasi iki tol kol nebebėra varžos, bet pastovaus skaičiaus nėra. |
kieno ir kokia tu ten varza matuoji? ir dar ijunges |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|