Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 21, 14:15. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Sveiki,
Esu žalias mikrovaldiklių programavime. Turiu pasigaminęs STK200 programatorių (http://blog.savel.org/stuff/stk200.png 1 schema). Veikia puikiai su Attiny2313.
Nusprendžiau pasigaminti USBasp, tačiau tam reikia užprogramuoti Atmega8, taigi ir bandau tai padaryti.
Prijungiu mikrovaldiklį prie programatoriaus pagal pinout'us, tačiau nei PonyProg2000, nei AVRdude negali nei nuskaityti, nei įrašyti į mikrovaldiklį - jo tiesiog neranda.
Susidūriau su tokia pat problema, net programatorių (pagal 2 var.) iš naujo visą padariau nes nervai nebeatlaikė ieškot gedimų, kurių taip ir neradau. Nusprendžiau, kad kokie nors fucking Microsofto updeitai čia pasidarbavo, nes negali būti, kad iki tol puikiai veikęs programatorius nustojo veikti ir tas pats ant dviejų kompų. Dabar ieškau kokio pusgyvio HDD ir bandysiu instaliuoti "švarius" Windows, be updaitų, žiūrėsiu kas bus.
P.S. bandžiau tik su Pony Prog
Paprasciausia, pigiausia i lengviausia susilituot paprasta LPT programatoriu is treju elementu
Nepritariu. Taip tikrai toks "3 elementų" programatorius yra patikimas būdas užmušti LPT portą, bet tikrai nėra nei pats lengviausias nei pigiausias nei paprasčiausias
Ačiū, pabandysiu.
Tiesa, ar galima vietoj 20pF kondensatorių panaudot 22pF? Tiesiog kitokių neturiu, o gaut sudėtinga.... Ir kuo pakeist kt315 tranzistorių? Galbūt tiks 2N3904?
Ji nera bloga, tiesiog tie usb draiveriai ar pati libusb biblioteka ant ivairiu kompu spyriojasi pasileisti... Man atrodo itin retai ant laptopu veikia. As USBAsp esu surinkes, asmeniskai man - veike, bet siaip STK500 is tuxgraphics yra geriausia, ka turejau.