|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 10, 01:56. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Kaip sumažinti srovės kritima?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
Kaip sumažinti srovės kritima? |
Parašytas: 2010 04 01, 15:17 |
|
|
|
Sveiki, man iškilo klausimas: Ar įmonoma sumažinti srovės kritima tarp kontaktų..? Jai taip, tai ką man reikėtų uždėti?
Išanksto dėkui... |
|
_________________ Išmoksta netas kuris klausinėja, o tas kuris supranta atsakymus.. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 15:44 |
|
|
|
Uždėk varžą, kad ant jos kristu srovė didesnė, nei krenta ant ,,tų kontaktų,, nors nežinau nei kas per velnias ten atrodo ir kaip ten gali krist srovė TARP jų.. Arba mažink varžą tarp tų kontaktų.. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 18:23 |
|
|
|
Nesupratau!?
Na esme ta, kad kuo storesni laidai tuo daugiau srves ateina, bet jai yra kontaktai (ploni) tai po ju bus sroves kritimas siek tiek...
Na jai klystu pataisykit...
Man reikia, kad kuo daugiau sroves gauciau.... |
|
_________________ Išmoksta netas kuris klausinėja, o tas kuris supranta atsakymus.. |
|
|
|
 |
Re: Kaip sumažinti srovės kritima? |
Parašytas: 2010 04 01, 18:26 |
|
|
|
tutisnn rašo: |
Sveiki, man iškilo klausimas: Ar įmonoma sumažinti srovės kritima tarp kontaktų..? Jai taip, tai ką man reikėtų uždėti?
Išanksto dėkui... |
Kas tas yra srovės kritimas tarp kontaktų ir kaip tai atrodo ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 18:28 |
|
|
|
kuo storesni laidai-tuo daugiau sroves neateina, bet maziau krenta itampa ant laidu ir gali pravaryti didesne srove. tai kaip su akumu-trumpini plonu laidu jis paraudonuos ir isruks... Storu-gausi nemaza bum... Kontaktu varza priklauso nuo salycio ploto, kontaktu medziagos, konstrukcijos ir t.t... |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 18:32 |
|
|
|
Na man reikia kuo daugiau srovės, o mano manymu kai ateina stori laidai poto kontaktai ir vėl stori laidai tai ar tarp kontaktų bus srovės kritimas...
Ar aš klystu?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 18:44 |
|
|
|
caca rašo: |
kuo storesni laidai-tuo daugiau sroves neateina, bet maziau krenta itampa ant laidu ir gali pravaryti didesne srove. tai kaip su akumu-trumpini plonu laidu jis paraudonuos ir isruks... Storu-gausi nemaza bum... Kontaktu varza priklauso nuo salycio ploto, kontaktu medziagos, konstrukcijos ir t.t... |
Na aš norėčiau va per šitus kontaktus
Palesti 12v ir kuo daugiau srovės. Laidais ateina ~10A tikrai nedaugiau.... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 04 01, 18:44 |
|
|
|
Na man reikia kuo daugiau srovės, o mano manymu kai ateina stori laidai poto kontaktai ir vėl stori laidai tai ar tarp kontaktų bus srovės kritimas...
Ar aš klystu?  |
Tai gal įtampos, o ne srovės ?
Ir nieko čia nepribursi. Kelias tik vienas - didint kontaktų plotą ir prispaudimo jėgą. Dar naudoti pasidabruotus kontaktus.
Šitas kur nuotraukoje neskirtas srovei, niekas tau nepasakys kiek šie kontaktai laikys. Bet apie 10A pamiršk. Nebent sulygiagretuosi bent kokius 5 kontaktus. |
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2010 04 01, 18:47. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 18:45 |
|
|
|
Bėje + ir - skiriu po 2 kontaktus... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 18:49 |
|
|
|
Bėje + ir - skiriu po 2 kontaktus... |
Jei tikrai 10A tai dviejų kontaktų tikrai mažai |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 18:51 |
|
|
|
Na, o jai po 3  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 19:12 |
|
|
|
Na, o jai aš + duočiau 5 kontaktus, o minusu galeciau duoti 2? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 19:38 |
|
|
|
Na, o jai aš + duočiau 5 kontaktus, o minusu galeciau duoti 2? |
tai tu pagalvok logiskai turi pompa,pumpoja vandeni ir nori,kad plonas slangas pripiltu tau dauk vandens,bet slangas ne atlaikis,tau pasiule dadet lygiagreciai dar kelis,bet tu pastatai tik ant iejimo dar kelis lygiagreciai o isejima nori palikt toks koks ir buvo,zinai kas bus kai slangas per plonas o vandens iskart labai dauk,vanduo spaus is vidaus ir slangas sprogs,aisku?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 01, 19:56 |
|
|
|
Aiškumėlis, bet jai aš + duodu 5, o - 3, tada tiktų?
Arba čia tada reiks grežti šalia skyle ir vesti laidais be jokių kontaktų (aišku aš to nelabai noriu) |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |
FS25 Tractors