|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 22, 22:51. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Garsiakalbiu sujungimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
Garsiakalbiu sujungimas |
Parašytas: 2010 10 15, 18:28 |
|
|
|
Sveiki, turiu stiprintuvą JBL CS60.2 bei keturis garsiakalbius Lexton HL-W817.
Stiprintuvo info:
CS60.2
60W RMS x 2 channels at 4 ohms and ≤1% THD + N
Signal-to-noise ratio: 86dBA (reference 1W into 4 ohms)
80W RMS x 2 channels at 2 ohms, 14.4V supply and ≤1% THD + N
160W RMS x 1 channel at 4 ohms, 14.4V supply and ≤1% THD + N
Dynamic power: 160W at 2 ohms
Effective damping factor: 6.395 at 4 ohms
Frequency response: 10Hz 27kHz (3dB)
Maximum input signal: 6V
Maximum sensitivity: 100mV
Output regulation: 0.03dB at 4 ohms
Dimensions (L x W x H): 8-7/8" x 10-1/4" x 2-1/4"
Fuses: 25A x 1
Garsiakalbio info : http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&begin=1&acc=show&fid=171&pcode=GALXZ1708/8&pmode=&frame=3
Taigi žadu visus keturis garsiakalbius jungti lygiagriačiai prie stiprintuvo tokiu principu : http://img696.imageshack.us/img696/5899/captureijq.jpg . Garsiakalbių ritės varža yra po 8 omus, tai sujungus lygiagriačiai grandinės varža gausis 2 omai. Tai norėjau pasiteirauti ar čia viskas yra teisingai jungiama? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Garsiakalbiu sujungimas |
Parašytas: 2010 10 15, 18:40 |
|
|
|
cHS rašo: |
tai sujungus lygiagriačiai grandinės varža gausis 2 omai. Tai norėjau pasiteirauti ar čia viskas yra teisingai jungiama? |
Kaip pačiam atrodo? Ar skaitai ir nesupranti ką skaitai? |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
 |
Re: Garsiakalbiu sujungimas |
Parašytas: 2010 10 15, 19:00 |
|
|
|
obalys rašo: |
tai sujungus lygiagriačiai grandinės varža gausis 2 omai. Tai norėjau pasiteirauti ar čia viskas yra teisingai jungiama? |
Kaip pačiam atrodo? Ar skaitai ir nesupranti ką skaitai? |
Tai ir klausiu, kad nesuprantu na bet kiek suprantu iš to ką čia į quote įdėjai, tai jungiant vienu kanalu (kaip aš ir bandysiu), grandinės varža turi būti 4 omai, o pas mane tai 2 omai gautūsi. Ir va ko nesuprantu tai pasėkmių taip sujungus. Ir spėju, kad sprendimas būtų maišyti lygiagretų su nuosekliuoju jungimus, kad grandinės varža gautūsi 4 omai, ar ne?  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 15, 19:06 |
|
|
|
Taip sujungus pasekmės gali buti pajuodavusios detalės ir garso nebuvimas...
Gali maišyti arba jungti po du garsiukus ant kanalo ir stiprui įjungti mono režimą. |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 15, 19:11 |
|
|
|
Taip sujungus pasekmės gali buti pajuodavusios detalės ir garso nebuvimas...
Gali maišyti arba jungti po du garsiukus ant kanalo ir stiprui įjungti mono režimą. |
Nu dabar bandau pasipaišyt tą maišymą, bet kol kas dar nesigavo 4omai. O pas mane stipre nėra perjungimo iš mono į stereo, yra tik jungiklis dažnių juostom karpyt. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 15, 19:48 |
|
|
|
Nu dabar bandau pasipaišyt tą maišymą, bet kol kas dar nesigavo 4omai. O pas mane stipre nėra perjungimo iš mono į stereo, yra tik jungiklis dažnių juostom karpyt. |
Ir nesigaus. Maišant visada bus 8 omai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 15, 19:59 |
|
|
|
Ir nesigaus. Maišant visada bus 8 omai. |
Įdėjus vieną garsiuką 4 omų, gautųsi, tik va dabar nesusigaudau kaip su tais + ir - laidais. Gal galėtum papaišyt ant šio paveikslėlio : http://img257.imageshack.us/img257/1280/98182525.jpg |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 15, 20:31 |
|
|
|
Kažkokia pieva. Jei nori kad visi garsiakalbiai grotų vienodai, junk paprastai. Arba visus 8 omų, arba visus 4 omų, nedaryk tokių nesamonių.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 15, 20:38 |
|
|
|
Kažkokia pieva. Jei nori kad visi garsiakalbiai grotų vienodai, junk paprastai. Arba visus 8 omų, arba visus 4 omų, nedaryk tokių nesamonių.  |
Kaip tas paprastas jungimas atrodytų? jei visi garsiukai 4 omų tai žinau kaip sujungti va dar schemelę radau : http://www.teamrocs.com/images/technical/ex3.gif . Bet kaip būtų sujungti 8 omų garsiukus, juigu pas mane stipre negalima perjungti į mono rėžimą? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 15, 22:15 |
|
|
|
Taip pat kaip ir tavo atrastas, tik visi garsiukai 8 omų.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 15, 22:30 |
|
|
|
Jei kalbi apie šitą : http://www.teamrocs.com/images/technical/ex3.gif , tai sujungus 8 omų garsiukus, grandinės varža bus 8 omai, o man juk 4 omų reikia. Beje, koks efektas būna kai į stiprintuvą pajungi grandinę su didesne varža negu yra stiprintuvo? Šiaip logiška būtų manyti, kad dėl didesnės grandinės varžos signalas garsiukams bus silpnesnis, dėl ko jie turėtu silpniau groti. Bet aš čia tik spėju, o kaip yra iš tiesų? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 15, 23:51 |
|
|
|
Aš toli gražu ne ekspertas, bet kiek skaičiau tai turėtų groti silpniau, gal vietoj 60w atiduotų 30w. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 16, 09:08 |
|
|
|
Jei kalbi apie šitą : http://www.teamrocs.com/images/technical/ex3.gif , tai sujungus 8 omų garsiukus, grandinės varža bus 8 omai, o man juk 4 omų reikia. Beje, koks efektas būna kai į stiprintuvą pajungi grandinę su didesne varža negu yra stiprintuvo? Šiaip logiška būtų manyti, kad dėl didesnės grandinės varžos signalas garsiukams bus silpnesnis, dėl ko jie turėtu silpniau groti. Bet aš čia tik spėju, o kaip yra iš tiesų? |
Ten ne stiprintuvo varža, o minimali apkrova prie kurios stiprintuvas gali dirbti nesugesdamas. Pajungus 8 omus atiduos truputi mažiau galios. Daugiau viskas dzin.  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 16, 10:01 |
|
|
|
Nu aišku. Ir paskutinis neaiškus dalykas, tai su tais vatais. Kai dabar stiprintuvas vienam kanalui prie 4 omų varžos atiduoda 160W, tai kai aš jungsiu 4 garsiukus kurių kiekvieno nominali galia yra po 100W, tai kaip čia gausis? Tie 160W dalinsis keturiem garsiukam ar kaip? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 16, 10:52 |
|
|
|
Jei nori su keturiais garsiakalbiais gauti bendrą 4 omų varžą, protingiausia būtų nusipirkti visus garsiakalbius 4 omų, tada po du nuosekliai ir į bendrą lygiagrečiai taip kaip čia http://www.teamrocs.com/images/technical/ex3.gif. Manosiose taip padaryta, tiek kad visi garsiakalbiai yra po 8 omus. |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|