|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 17, 11:26. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Pora klausimeliu del itampos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Pora klausimeliu del itampos |
Parašytas: 2010 03 15, 18:29 |
|
|
|
#1. Taigi prisireike 12V nuolatines. gal turit kokiu minciu kaip tai pasidaryt, zodziu nuo 220~ iki 12 nuolatines . nelabai moku suformuot ir susirast ko man tiksliai reikia, bet viliuos, kad jus man sugebesit pagelbet
#2. Apie trasnformatoriu iskilo pora klausimuku:
1. Kaip atsekt paiemus i rankas trasformatoriaus kuri yra pirmine apvija, o kuri antrine?
2. Turiu transformatoriu stai toki: http://www.allegro.pl/item881138222_transformator_do_kuchenki_mikrofalowej_gal_700e.html#gallery
Taigi su sa vo turimu ziniu bagazu tikrai neeksperimentuosiu jungt ji i tinkla (berods jis dar ir sugedes). Cia kaip as suprantu aukstinantis jis ( jei ne pataisykit), o pagrindine ideja ka su juo noriu padaryt, tai tiesiog isisardyt ji ar man tai pavyktu?  |
|
_________________ Bandau praplėst žinias |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 15, 18:44 |
|
|
|
Atsiversk sita tema:
http://www.elektronika.lt/forum/viewtopic.php?t=12956
ir skaityk, skaityk, skaityk...
Jei netingesi, rasi atsakymus i dabar kilusius ir netolimoje ateityje kilsiancius klausimus.
Tavo turimas transformatorius is mikrobangines krosneles. 12V is jo tikrai negausi. I tinkla jo geriau nejunk. Tai nera saugu. Pradek nuo zemesniu itampu. O issiardyti pazintiniais tikslais aisku galima, tuo labiau, jei isimtas is neveikiancios mikrbanges.
12V nuolatine itampa gali gauti nusipirkes toki daikta:
http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=52034
Aisku jis tiks ne visais atvejais. Daug kas priklauso nuo to, ka prie jo nori jungti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 15, 19:45 |
|
|
|
ta temike tai daznokai aplankau, daug ka ten permeciau ir panasiai man tik pasidare idomu ar ta schema labai sudetinga, nes as kaip suprantu pastacius diodus tai nukirsta butu tik apatine dalis(ar klystu labai smarkiai?), o ko reik dar kad itampa man but nuolatine(ar as vistike blogai suprantu nuolatines itampos termina?)
P.s. del tranzo tai jis lb tvirtai atrodo ir kaip man ji isvyniot yra gal kazkokie budai ar teks dauzyt?  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 15, 20:09 |
|
|
|
fubs rašo: |
ta temike tai daznokai aplankau, daug ka ten permeciau ir panasiai man tik pasidare idomu ar ta schema labai sudetinga, nes as kaip suprantu pastacius diodus tai nukirsta butu tik apatine dalis(ar klystu labai smarkiai?), o ko reik dar kad itampa man but nuolatine(ar as vistike blogai suprantu nuolatines itampos termina?)
P.s. del tranzo tai jis lb tvirtai atrodo ir kaip man ji isvyniot yra gal kazkokie budai ar teks dauzyt?  |
Apie ką tu čia kalbi ? Diodu tiltelis verčia iš AC į DC ( iš kintamos į nuolatine ) , kondensatoriai išlygina ( įtampa pakyla 1,4 karto ) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 15, 20:21 |
|
|
|
vo dabar aiskiau gal siek tiek reiks atsikapstyt shemu kai laiko turesiau daugiau  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|