|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 09, 16:31. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » Detalių atitikmuo
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Detalių atitikmuo |
Parašytas: 2010 03 11, 12:03 |
|
|
|
Sveiki visi. Reikia nusimanančių žmonių pagalbos. Gavau neblogą schemutę automobilinio pakrovėjo, bet problema tame, kad visos detalės rusiškos, o jų dabar gauti yra pakankamai sunku. Gal kas galėtų pasakyti, gal yra koks nors katalogas ar tinklapis, kur būtų galima rasti rusiškų detalių importinius atitikmenis, kad jie pilnai atitiktų. Ačiū. |
|
|
|
|
 |
Re: Detalių atitikmuo |
Parašytas: 2010 03 11, 12:38 |
|
|
|
Egis73 rašo: |
Sveiki visi. Reikia nusimanančių žmonių pagalbos. Gavau neblogą schemutę automobilinio pakrovėjo, bet problema tame, kad visos detalės rusiškos, o jų dabar gauti yra pakankamai sunku. Gal kas galėtų pasakyti, gal yra koks nors katalogas ar tinklapis, kur būtų galima rasti rusiškų detalių importinius atitikmenis, kad jie pilnai atitiktų. Ačiū. |
Duok schemą jai kas netingės parašys. Nėra tokio tinklapio, kad būtų visų detalių analogai, po vieną gal ir susirankiotum, bet ilgai truks. |
|
|
|
|
 |
Detalių atitikmuo |
Parašytas: 2010 03 11, 14:44 |
|
|
|
Kokios rusiskos detales nerandi? Vilniuj prekiauja Evita, Kaune Omedita, rusiski televizoriai kiemuose metosi, taigi tu rusisku detaliu nors vezimu vezk. |
|
|
|
|
 |
Detalių atitikmuo |
Parašytas: 2010 03 11, 17:23 |
|
|
|
Schema pas mane tai tokia:
Citata: |
Kokios rusiskos detales nerandi? Vilniuj prekiauja Evita, Kaune Omedita, rusiski televizoriai kiemuose metosi, taigi tu rusisku detaliu nors vezimu vezk. |
Matai, Gediminai, esu žalias tokiuose reikaluose, nelabai nusimanau jų paieškose. Yra keletas lietuviškų firmų, kurios prekiauja detalėmis ir internetu, tai įsivaizdavau, kad aš joms sarašėlį, o jos man detales atsiunčia. Viskas patogu ir paprasta. Bet kad taip nesigauna. Varžos tai kaip varžos, su jom ne problema, bet vat visos kitos detalės, tai jau rasti sunkiau, bent jau tokiam specui kaip aš. |
|
|
|
|
 |
 |
Detalių atitikmuo |
Parašytas: 2010 03 11, 18:51 |
|
|
|
Egis73 rašo: |
Schema pas mane tai tokia:
|
KD245 - bet kokie diodai kad laikytu 50V ir bent jau 8A. Arba vienas diodų tiltelis
KD105 - IN4007
KT315 - BC547
KT361 - BC557
Ku202 - BT151-800R
Rinkau iš Evitos katalogo, labai nežiūrėjau į kainas, ėmiau iš sąrašo pirmus pasitaikiusius tai kas tinka pagal elektrinius parametrus. Tačiau šioje schemoje galima dėti praktiškai bet ką, svarbu, kad įtampos ir srovės maždaug atitiktų. |
|
|
|
|
 |
Detalių atitikmuo |
Parašytas: 2010 03 11, 21:47 |
|
|
|
Evita irgi pastu siuncia be problemu. O dabar, kai Evaldas surase analogus, tai isvis be problemu bus gauti. Be to parsitempes koki sena rusiska televizoriu rasta tarpuvarteje is jo issiimtum 90% tau reikalingu detaliu. |
|
|
|
|
 |
Detalių atitikmuo |
Parašytas: 2010 03 11, 22:51 |
|
|
|
Ok. Ačiū jums už pagalbą. Bandysiu konstruoti.  |
|