|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 07, 03:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Maitinimo saltinis DC/DC
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Maitinimo saltinis DC/DC |
Parašytas: 2010 03 05, 17:30 |
|
|
|
Sveiki, vat reikia pasidaryti maitinima. Iejimas ~29.6V o isejimu reikia kad butu keleta 5V 1A, ±15V ~±300mA.
5V mastau statyti 7805
+15V du lygiagreciai 7815
-15V mastau gal koki inverteri is +15V i -15V buvau rades max776 bet gal ka geresnio pasiulytumet? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 05, 19:17 |
|
|
|
-15 yra 7915 |
|
_________________ Aš nepažeidžiau forumo taisykliu bet mane nubaude... |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 05, 20:37 |
|
|
|
flawas rašo: |
-15 yra 7915 |
Nu jam reikia neigiama paduot ko as neturiu as turiu tik +29.6V
E.L.O. rašo: |
7805 jau nuo 25V gali sprogti |
L7805:
Output voltage = 5V
Max input voltage = 35V
Max output current = 1A
Quiescent (standby) current = 5mA
Voltage drop out @ 1A = 2V (this means that at least a 7V input
will be required to maintain the 5V
output) |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 05, 20:50 |
|
|
|
7805(kaip ir daugelį kitų) gamina daug skirtingų gamintojų, logotipas ant pačios detalės dar nereiškia, kad tai "originalas" ir galima tikėti datasheet'u. Mano reikalas perspėti(iš praktikos), ponulio teisė-aklai "popieriuku" tikėti |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 06, 05:20 |
|
|
|
Labai jau be rysio pradine maitinimo itampa ir tai ka reikia gauti.
Naudojant 7805 kad gauti 5V 1A is ~29V rezultatas bus toks:
~29 duos beveik 40V ant filtro kondensatoriu, ir net jeigu pasirinkti nedidele talpa su atitinkamai didesnem pulsacijom, tai vistiek vidutine itampa iejime bus kazin ar maziau 30V, tai dabar jei is tokios itampos reikia gauti tuos 5V 1A, tai like 30-5=25V ir tas pats 1A kaitins ta vargsa 7805 visais 25W silumines galios (kitaip tariant, tai jau bus lituoklis), na pati 7805 jei jis atlaikytu tokias itampas iejime dar galima butu isgelbet nuo karscio ijungus iejime pries ji koki nemaza varzini balasta, bet bendri silumos nuostoliai del to nesumazes, tik persiskirstys kitaip.
Tad jau racionalesnis atrodo impulsinio stabilizatoriaus/keitiklio panaudojimas, kaip ir dvipuses +/-15V itampos gavimui irgi, bet pagal cia uzduotu klausimu lygi temos autoriui kazin ar verta butu toki buda rekomenduoti.
Nors jei tikrai yra noro - kodel gi ir nepabandzius. |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 06, 11:13 |
|
|
|
RVRSS rašo: |
Labai jau be rysio pradine maitinimo itampa ir tai ka reikia gauti.
Naudojant 7805 kad gauti 5V 1A is ~29V rezultatas bus toks:
~29 duos beveik 40V ant filtro kondensatoriu, ir net jeigu pasirinkti nedidele talpa su atitinkamai didesnem pulsacijom, tai vistiek vidutine itampa iejime bus kazin ar maziau 30V, tai dabar jei is tokios itampos reikia gauti tuos 5V 1A, tai like 30-5=25V ir tas pats 1A kaitins ta vargsa 7805 visais 25W silumines galios (kitaip tariant, tai jau bus lituoklis), na pati 7805 jei jis atlaikytu tokias itampas iejime dar galima butu isgelbet nuo karscio ijungus iejime pries ji koki nemaza varzini balasta, bet bendri silumos nuostoliai del to nesumazes, tik persiskirstys kitaip.
Tad jau racionalesnis atrodo impulsinio stabilizatoriaus/keitiklio panaudojimas, kaip ir dvipuses +/-15V itampos gavimui irgi, bet pagal cia uzduotu klausimu lygi temos autoriui kazin ar verta butu toki buda rekomenduoti.
Nors jei tikrai yra noro - kodel gi ir nepabandzius. |
~29.6V turejau omeny ne AC o DC kintanti nes tai bus baterijos Li-po ir jos nuo pakrovimo lygio skirtinga bendra itampa Max gali buti 34.3V o maziausiai 27.2V |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 06, 11:47 |
|
|
|
Tokiu atveju naudoti "linijinius" stabilizatorius būtų labai kvaila. Visą akumuliatorių turinį paleistum klimato atšilimui pagreitinti |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 06, 12:10 |
|
|
|
Jo zinau bet supranti sunku tas step down susiskaicuoti ar susirasti normalesni tai ir prasau gal ka pasiulytumet aisku paprasciausia butu nusipirkti gatavus bet kainos nuo 40 |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 06, 12:27 |
|
|
|
Beveik pas mus visus(pas mane taip, bet dabar rūsyje, tingiu eiti) voliojasi ne vienas automobilinis telefono kroviklis. Ten stovi impulsinis keitiklis, iš kurio galima pasidaryti +5 ir +15. Išsiardyk ir pasieškok mikruškės aprašymą. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 06, 15:32 |
|
|
|
Visiskai pritariu E.L.O.
Mobiliu telefonu automobuliniu pakroveju ir juose naudojamos MC34063A bazeje galima visiskai nesunkiai is pastovios itampos iki 35V gauti +5V 1A tik su nedideliais perdarymais, o su kazkiek didesniais - ir +15V ir -15V. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 06, 16:28 |
|
|
|
jimt ieskot kazkokio pakrovejo jei taip tai jau geriau gatava dc/dc panasiai kainuos.... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 06, 16:39 |
|
|
|
Kuris cia atseit gatavas panasiai kainuos?
Mobiliu automobiliniai pakrovejai parduotuvese po 5-6 lt, o pas dauguma tai ir siaip nemazai ju senu metosi, tai net ir tiek moketi nereikia. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 06, 16:50 |
|
|
|
Rask Anykščiuose pažįstamų ir atsiųsk pas mane, aš tau 5 padovanosiu! Turbūt nelabai reikia Pagaliau pasiklausk kaimynų/klasiokų/bendradarbių- tikrai turės nereikalingų ir ne po vieną. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|