|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 03 06, 00:08. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Monitoriaus maitinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Monitoriaus maitinimas |
Parašytas: 2010 02 20, 19:14 |
|
|
|
Sveiki nutariau pabandyti susiremontuoti savo BenQ T905, nes nebešviečia lempos. Tad daug pavarčius užsienio forumu bandau keisti šiuos dalykus.
Ten kur parašyta Pico fuse 3A stovi ši detalė(nežinau kaip vadinasi esu žalias) Ją išlitavus dabar matau, jog ant jos yra parašyta bel ms 3A, o aš nusipirkau IN5408 DC(pirkau ją, nes nupasakojau kaip atrodo maždaug ir kad parašyta buvo 3A), nes kol buvau neišlitavęs nesimatė kokios reikia maniau, jog ji susvylusi(iš viršaus atrodė visa juoda). Tad ar ji atitinka prieš tai buvusią?
Schemoje iš viršaus ir iš apačios pažymėjau detales raudonai .. |
|
|
|
|
 |
 |
Monitoriaus maitinimas |
Parašytas: 2010 02 20, 22:34 |
|
|
|
Atsiversk žodyną ir pažiūrėk ką reiškia "fuse". O tu nusipirkai diodą.
O šiaip jei nori tą monitorių turėti veikiantį tai nešk tikriems meistrams kol dar laikas. Nes taip bukai detales keisdamas net nežinodamas ką ir kodėl keiti tik sugadinsi.
Ir jeigu neveikia lempos tai visų pirma jas ir reikia tikrinti, o ne elektroniką, kita vertus pirmiausia dvesia lempos paskui save nusinešdamos elektroniką. |
|
|
|
|
 |
Monitoriaus maitinimas |
Parašytas: 2010 02 20, 23:01 |
|
|
|
Na juk čia skirelis ir yra žaliems.. O ir šiaip juk nuo kažko tai reikia pradėti. Tad manau bandysiu nusipirkti dabar tikrą saugyklį(su pavyzdžiu rankoje nešinas eisiu į parduotuvę). O gal galite pasakyti kaip jį patikrinti ar jis geras, aš jį turiu dabar priešais save išlituota. Ir dar turiu šį multimetrą
ant ko nusistatyti ir ką man turi rodyti, jei jis geras. Ir atitinkamai, jei negeras.? |
|
|
|
|
 |
Monitoriaus maitinimas |
Parašytas: 2010 02 20, 23:19 |
|
|
|
albe rašo: |
Na juk čia skirelis ir yra žaliems.. O ir šiaip juk nuo kažko tai reikia pradėti. |
Tai jau tikrai pradėti reikia ne nuo monitorių taisymo, tu jau patikėk. Ir jokioj parduotuvėj tokio saugiklio tu nerasi. |
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2010 02 20, 23:25. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Monitoriaus maitinimas |
Parašytas: 2010 02 20, 23:24 |
|
|
|
nustatyk ji ant padalos kur suglaudus multimetro laidus jis pypia ir tikrink. jei pypia tai geras.
o siaip tai nesk detale i parduotuve ir tau duos jos analoga, pagal pasakojima tikrai negausi ko reikia.
ir dar: paklausyk evaldo patarimu, nes gali nutikti taip, kad jau niekas nebeprikels tavo monitoriaus, o dar blogiau, gali nebeprikelti ir taves jei zaisi su 220 itampa. |
|
|
|
|
 |
Monitoriaus maitinimas |
Parašytas: 2010 02 20, 23:30 |
|
|
|
Nu ką, mano spėjimai kolkas tvirtinasi(nepypsi-tipo mires). Jaučiu kad be pirmadienio negausiu niekur daugiau tos detalės, laukiu nekantraudamas, noriu pabandyti ją įlituoti ir pamatyti kaip isižiebia ekrano vaizdas....
Evaldas_S rašo: |
Ir jokioj parduotuvėj tokio saugiklio tu nerasi. |
O tai kur tada ieškoti? |
|
|
|
|
 |
Monitoriaus maitinimas |
Parašytas: 2010 02 20, 23:47 |
|
|
|
Nu ką, mano spėjimai kolkas tvirtinasi(nepypsi-tipo mires). Jaučiu kad be pirmadienio negausiu niekur daugiau tos detalės, laukiu nekantraudamas, noriu pabandyti ją įlituoti ir pamatyti kaip isižiebia ekrano vaizdas....
Evaldas_S rašo: |
Ir jokioj parduotuvėj tokio saugiklio tu nerasi. |
O tai kur tada ieškoti? |
Šrote (tipo išimti iš kito sugedusio prietaiso) arba dėti bile kokį eilinį 3 A saugiklį ir tikėtis, kad kai įjungsi kas nors papildomai neišrūks dūmais. |
|
|
|
|
 |
Monitoriaus maitinimas |
Parašytas: 2010 02 21, 08:38 |
|
|
|
O tai ką negamina tokių ar čia kaip? Kažkokie vienetiniai modeliai? |
|
|
|
|
 |
Monitoriaus maitinimas |
Parašytas: 2010 02 21, 09:38 |
|
|
|
O tai ką negamina tokių ar čia kaip? Kažkokie vienetiniai modeliai? |
Yra daug kas gaminama, bet neprekiaujama mažmeninėje prekyboje. |
|
|
|
|
 |
Monitoriaus maitinimas |
Parašytas: 2010 02 21, 13:08 |
|
|
|
jai jau 3A nuleke uzdek vietoj jo vielute plauko storio jai niex netrumpina turet veiks jai taip parasciausiai nudegs |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |