|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 04, 22:11. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Sildymo kabelis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 02, 15:05 |
|
|
|
Sveiki, turiu tokia problema. Nusipirkau sildymo kabeli (comfort heat CTAV-18 14m 220v 50hz 200omu 240w) ir suzinojau kad jis yra ne savireguliuojantis t.y. jo negalima karpyti, bet tai suzinojau kai jau nukirpau 2 metrus ir kaip man dabar kompensuoti tuos 2 metrus jei 1metra sudaro 14,05 omu ir 18w? Gal galit patarti kokias varzas deti ar dar kaip kitaip sujungti ir ar isviso ymanoma cia dar ka padaryti, nes tu 2 metru jau nebera (perdege ) |
|
|
|
|
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 02, 15:28 |
|
|
|
nu tai sujung 15-20 varzu (2w) po 1 oma ir prijunk |
|
|
|
|
 |
Re: Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 02, 15:31 |
|
|
|
calibrium rašo: |
Sveiki, turiu tokia problema. Nusipirkau sildymo kabeli (comfort heat CTAV-18 14m 220v 50hz 200omu 240w) ir suzinojau kad jis yra ne savireguliuojantis t.y. jo negalima karpyti, bet tai suzinojau kai jau nukirpau 2 metrus ir kaip man dabar kompensuoti tuos 2 metrus jei 1metra sudaro 14,05 omu ir 18w? Gal galit patarti kokias varzas deti ar dar kaip kitaip sujungti ir ar isviso ymanoma cia dar ka padaryti, nes tu 2 metru jau nebera (perdege ) |
Kam naudosi ? Į grindis dėsi ? Jei ne į grindis tai nesuk sau galvos dėl tų 2 metrų, na bus ne 18W/m, o gal 20W/m. neims velnias.
Jei dėsi į grindis tai negudrauk, o nuspirk kitą kabelį, šitą kur nors kitur panaudosi. Netgi galiu pasiūlyti už trečdalį kainos nupirkti |
|
|
|
|
 |
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 02, 16:10 |
|
|
|
na tas kabelis man vamzdzius turejo sildyti. Aisku as norejau mandriau padaryti: prie kiekvieno santechninio mazgo po atskira jungtuka padaryti kad tik ta vieta sildytu bet.... tai dabar noriu tuos 12 metru isaugoti ir klosiu per visa trasa nes per daznai jau tie vamzdziai uzsala. O ar man uzteks tu 15-20 varzu po 2w ir 1 oma kad neperdektu kabelis? ir ar ta varza neikais perdaug? |
|
|
|
|
 |
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 02, 16:20 |
|
|
|
aisku, kad varza kais... ji tures buti 14 Om ir 18 vatu. Kais. varza didele... O jei koki kapokli padarytum? Na su tirirstorium, kad kapotu faze, tai galetum naudoti ir be jokiu varzu. Bet jei zadi jungti prie zemu temperaturu... Zodziu nuo 240w 28w apie 10 procentu. Silumos poziuriu(kiekiu), tai padides taip pat 10 procentu. Temperatura reikia cia ziureti... 12m 240w, tai metrui po 20 watu... Nieko baisaus . Niekas neturetu perkaisti, nes kiekvienas metras(likes) gaus nupjautos dalies dali watu. Turetu buti normaliai... |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 02, 16:21 |
|
|
|
na tas kabelis man vamzdzius turejo sildyti. Aisku as norejau mandriau padaryti: prie kiekvieno santechninio mazgo po atskira jungtuka padaryti kad tik ta vieta sildytu bet.... tai dabar noriu tuos 12 metru isaugoti ir klosiu per visa trasa nes per daznai jau tie vamzdziai uzsala. O ar man uzteks tu 15-20 varzu po 2w ir 1 oma kad neperdektu kabelis? ir ar ta varza neikais perdaug? |
Žmogau, aš tau atsakingai sakau- pamiršk varžas ir nedaryk dar vienos nesąmonės (vieną jau padarei nukirpdamas kabelį). Junk taip kaip yra. Nieko neatsitiks. Jei jau labai bijai užmaitink per diodą 1N4007 ar panašaus tipo, bet kabelio galingumas bus mažesnis nei iki nukirpimo, jei to pakaks vamzdžiams neužšalti tai dar geriau - elektros sutaupysi. |
|
|
|
|
 |
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 02, 16:37 |
|
|
|
Aciu visiems uz patarimus, visdelto desiu ta dioda, nes man tos silumos tiek daug ir nereikia jau geriau kad neperkaistu nes bus salytis su gipso kartonu tai bijau kad kas neatsitiktu. |
|
|
|
|
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 02, 16:40 |
|
|
|
Aciu visiems uz patarimus, visdelto desiu ta dioda, nes man tos silumos tiek daug ir nereikia jau geriau kad neperkaistu nes bus salytis su gipso kartonu tai bijau kad kas neatsitiktu. |
Na va, taip jau geriau.
Savireguliuojantis ant vamzdžio būtų kur kas labiau tikęs. Kur kas labiau.  |
|
|
|
|
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 16, 00:06 |
|
|
|
Sveiki,
Nenoriu kurti naujos temos tad cia paklausiu.
Turiu sildymo kabelio vamzdziams nuo uzsalimo sildyti DEVI firmos taciau karpytas. Pajungiau ir nesyla net nzn ka daryt. imanoma ji dar prikelt ar jau nebe? noriu padaryt terariumui sildyma.
labai aciu uz atsakymus  |
|
|
|
|
 |
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 16, 00:14 |
|
|
|
NerijusV rašo: |
Sveiki,
Nenoriu kurti naujos temos tad cia paklausiu.
Turiu sildymo kabelio vamzdziams nuo uzsalimo sildyti DEVI firmos taciau karpytas. Pajungiau ir nesyla net nzn ka daryt. imanoma ji dar prikelt ar jau nebe? noriu padaryt terariumui sildyma.
labai aciu uz atsakymus  |
Pradžiai reikia išsiaiškinti koks kabelis ar pastovios galios ar savireguliuojantis. Jei raudonas apvalus tai pastovios galios, tada neaišku kaip jį jungi, o jungti reikia iš abiejų galų centrinę gyslą, išorinė tai įžeminimas ir ekranas. Savireguliuojantis jungiamas iš vieno galo abi gyslos, ekrano ten nėra. (bent jau kiek teko matyti) |
|
|
|
|
 |
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 16, 00:31 |
|
|
|
Dirbau tik su savireguliuojanciu...ekranas tikrai ya, tik tai ne ekanas, o tam kad siluma sklaidytu (metalas geresnis silumos laidininkas) ir del tvermes.Ekranas nejungiamas, nebent i izeminima del saugumo reikalavimu.Jungiamos likusios 2 gyslos. Kitas galas (jei pagal taisykles) mandriai uztaisomas termofitu...Daugiau nei 40 laipsniu vargu ar sils. Jei kokioj atkarpoj isyla daugiau, ten pat ir slopinama...savieguliuojantis... |
|
|
|
|
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 16, 00:34 |
|
|
|
Bet jis man visai nesyla, man pilnai uztektu 35 laipsniu. gal kas zino priezasti? |
|
|
|
|
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 16, 01:07 |
|
|
|
NerijusV rašo: |
Bet jis man visai nesyla, man pilnai uztektu 35 laipsniu. gal kas zino priezasti? |
O is kur zinai ,kad nesyla? Zmogaus T 37 laipsniai. 40 jaustum vos vos...
I lauka isnesk ,kad isaltu, tada junk ir matysi.. |
|
|
|
|
 |
Sildymo kabelis |
Parašytas: 2010 02 16, 01:12 |
|
|
|
sakai galiu nejaust? nu bet imu i ranka nejungta ir ijungta niekuo nesiskiria. manau kazkiek pajausciau. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |