|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 02, 22:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » 7 sagmentų skaičiaus pajungimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
7 sagmentų skaičiaus pajungimas |
Parašytas: 2010 10 11, 13:56 |
|
|
|
sveiki, pas mane vėlgi nauja problema, turiu šitokį skaičiaus modulį ar kaip tiksliai jis vadinasi tikrai nežinau, tai pas mane tokia problema: tokiems skaičiams reikia išlygintos srovės pastovios, ar impulsinės ?
http://wekton.pl/dok/a06/kw1-361asa.pdf
nes aš dėjau stabilizatorių lm7805, tai pirmą kartą pabandymui pajungus tie sagmentai man švietė, o antrą karta kai jungiau į schemą, tai nei vienas nešvietė. Schema tokia, kad viską mechaniškai perjunginėsiu, ta prasme su galetiniu perjungėju. Pvz per vieną pasukimą pajungsiu kokius du sagmentus, per antrą - atitinkamai kad šviestų dvejetas ir t.t.
O galbūt yra koks nors valdiklis kur viską teisingai junginėtų ?? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 11, 14:10 |
|
|
|
taigi čia LED o ne kaitrinė lempa.
LEDams reikia riboti srovę. kai tas pdf rašo, tai maksimali nuolatinė srovė yra 50 mA. tik neparašyta ar per segmentą ar per visą (bet greičiausiai per segmentą).
nominalus švietimas vyksta kai srovė yra 20 mA. didinant srovę aišku išlošiama ryškumo, bet prarandamas tarnavimo laikas.
dėl valdiklio, tai čia jau priklauso ko reikia. yra tarkim tokios loginės mikrės bin to BCD, kurios jau iškart suformuoja skaičiaus rodymus.
bet nežinant ko reikia ir kas ten kur jungiama kaip, tai sunku ką patarti ar kas tinka, ar netinka.
ir taip būna valdiklių, jei nerandama, galima užprogramuoti, no prob. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 11, 14:37 |
|
|
|
R2D2 rašo: |
taigi čia LED o ne kaitrinė lempa.
LEDams reikia riboti srovę. kai tas pdf rašo, tai maksimali nuolatinė srovė yra 50 mA. tik neparašyta ar per segmentą ar per visą (bet greičiausiai per segmentą).
nominalus švietimas vyksta kai srovė yra 20 mA. didinant srovę aišku išlošiama ryškumo, bet prarandamas tarnavimo laikas.
dėl valdiklio, tai čia jau priklauso ko reikia. yra tarkim tokios loginės mikrės bin to BCD, kurios jau iškart suformuoja skaičiaus rodymus.
bet nežinant ko reikia ir kas ten kur jungiama kaip, tai sunku ką patarti ar kas tinka, ar netinka.
ir taip būna valdiklių, jei nerandama, galima užprogramuoti, no prob. |
na man reikia kad perjungiant rankenėlę atitinkamai skaičius nuo 1 iki 5ių persijungtu. Schemos principas toks, kad aš pajungiau prie rankenėlės varžas kaip man reikia, kad veiktų prietaisėlis, bet tarp varžos ir to jungiklio jungčiau "minusus" tų led'ų, na ir atitinkamai su diodais sujungti kojeles, jei į tą patį led'ą ateitų keletas "minusiukų" (kad šviestų tik tada kai jam reikia ir nesidubliuotų). Bet spėju šitam moduliui netinka tas variantas, o reiktų žiūrėti atvirkščią, kad būtų minusas bendras o pliusas pagal poreikį pajungiamas.... bet mano klausimas ar nuo to stabilizatoriaus tinka jungti tokius dalykus, nes sakau man kažko nebešviečia tie led'ai |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 11, 14:56 |
|
|
|
Jeigu tu juos jungei tiesiai nuo 5V stabilizatoriaus(be srovę ribojančių rezistorių)-tai tam indikatoriui jau"amen".
Diodinį dešifratorių galima padaryti tiek indikatoriui su "bendru anodu" tiek su"bendru katodu". |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 11, 14:57 |
|
|
|
torress1990 rašo: |
Bet spėju šitam moduliui netinka tas variantas, o reiktų žiūrėti atvirkščią, kad būtų minusas bendras o pliusas pagal poreikį pajungiamas.. |
Jokio skirtumo koks, nuo to tik keisis tavo schema ir prijungtų diodų kryptis
Citata: |
.. bet mano klausimas ar nuo to stabilizatoriaus tinka jungti tokius dalykus, nes sakau man kažko nebešviečia tie led'ai |
Tinka, tinka, apskritai tai jo net nereik, užtenka išlygintos įtampos. O nedega gal todėl, kad jau sudeginai. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 11, 15:05 |
|
|
|
torress1990 rašo: |
na man reikia kad perjungiant rankenėlę atitinkamai skaičius nuo 1 iki 5ių persijungtu. Schemos principas toks, kad aš pajungiau prie rankenėlės varžas kaip man reikia, kad veiktų prietaisėlis, bet tarp varžos ir to jungiklio jungčiau "minusus" tų led'ų, na ir atitinkamai su diodais sujungti kojeles, jei į tą patį led'ą ateitų keletas "minusiukų" (kad šviestų tik tada kai jam reikia ir nesidubliuotų). Bet spėju šitam moduliui netinka tas variantas, o reiktų žiūrėti atvirkščią, kad būtų minusas bendras o pliusas pagal poreikį pajungiamas.... bet mano klausimas ar nuo to stabilizatoriaus tinka jungti tokius dalykus, nes sakau man kažko nebešviečia tie led'ai |
tai stabilizatorius tinka, ko jam netikti, tik jis veikia kaip įtampos šaltinis, todėl reikia papildomų varžų.
kur ten kaip ta rankenėlė ką junginėja tai nelabai aišku. bet šitam moduliui reikia bendro "pliusiuko" ir atskirai valdyti "minusiukais" kiekvieną segmentą. paprastai kalbant rankenėlė turi perjungti katodų grupes į tinkamą būseną, o "pliusiukas" visada yra paduodamas, kad ir iš stabilizatoriaus. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 11, 17:54 |
|
|
|
dėkui už pagalbą tikriausiai būsiu patingėjęs užkabinti varžas tai ir.... kaip minėjo jog sukepė mano džiaugsmas reiks truputėli daugiau pasistengti
kaip bebūtų ačiū už info, bandysiu kažką konstruoti.... |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|