|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 08, 14:21. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Sudegė stiprintuvas arba kam reikalingi saugikliai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Sudegė stiprintuvas arba kam reikalingi saugikliai |
Parašytas: 2008 06 12, 14:42 |
|
|
|
http://nolimits.lt/assembled/bin/estonia/index.html
Čia mano ESTONIA dviejų dalių stiprintuvas ir mano staliukas. Dar nudegė vienas BG20 plačiajuostis. Viskas kilo greičiausiai dėl užsitrumpinusio kolonėlės kabelio. Pasisekė, kad nakvojau ne namie, kai tai nutiko.
Išvados:
Saugikliai turi būti tvarkingi;
Saugikliai turi būti;
kabeliai turi būti tvarkingi;
išėjimuose turi būti apsaugos, kurios atjungtų AS kilus kokiems nors nesklandumams;
kaistantys daiktai turi būti padėti taip, kaip priklauso, t.y., kad būtų normalus aušinimas. Nors jei taip būtų buvę, gal to būtų užtekę įsiplieksti ugniai plačiau;
miegamajame kambaryje veikiančios technikos turi būti kuo mažiau.
Tikiuosi kitiems, ne tik man, tai bus pamoka. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Sudegė stiprintuvas |
Parašytas: 2008 06 12, 15:26 |
|
|
|
assembled rašo: |
http://nolimits.lt/assembled/bin/estonia/index.html
Čia mano ESTONIA dviejų dalių stiprintuvas ir mano staliukas. Dar nudegė vienas BG20 plačiajuostis. Viskas kilo greičiausiai dėl užsitrumpinusio kolonėlės kabelio. Pasisekė, kad nakvojau ne namie, kai tai nutiko.
. |
Va, va, todėl aš taip ir mėgstu stiprintuvus su trafais išėjime. Jokių šansų sudeginti akustiką  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 12, 16:12 |
|
|
|
man irgi maitinimo blokas buvo uzsideges.
Liepnos nebuvo nes dar spejau isjuntgti, bet kamrari pridumino.
va todel labai nemegstu neimpulsiniu maitinimo shemu, jos pavojingos. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 12, 16:34 |
|
|
|
na, faktiskai turejo suveikti estonijos apsauga, ten stovi reles ir trumpo jungimo atveju jos turi atjungti koloneles... keista, kad nesuveike...  |
|
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 12, 17:14 |
|
|
|
Užjaučiu.
Čia dar ne pats blogiausias variantas. Gerai, kad namai nesudegė. Geriausias variantas, išeinat iš namų išjungti elektrą, ją palikti tik ant kokio šaldytuvo ar panašių dalykų. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 12, 17:37 |
|
|
|
as taip visuomet ir darau, isjungiu viska, tik saldytuva palieku ijungta... kaip ne kap, bet tikimybe, kad kazkas uzsidegs zymiai sumazeja.
Iernius rašo: |
.... išeinat iš namų išjungti elektrą, ją palikti tik ant kokio šaldytuvo ar panašių dalykų. |
|
|
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 12, 18:15 |
|
|
|
Isjungt viska paliekant saldytyva mintis gera ne tik todel kad nesudegs, o dar ir todel kad nesudegins elektrikai pajunge faze ant nulio... |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2008 06 12, 22:48 |
|
|
|
vilk rašo: |
nu dar nebuvau mates taip "savaime" sudegusio aparato !!! , o tai kas vietoj saugikliu buvo ideta - kapotos vinys ? ))) |
O man taip yra buvę su savadarbiu. Galia buvo 15W, stereo, galiniai tranzai prie radiatorių pajungti laidais ir į platą. Klausiau lauke, pavėsinėj, galia iki dugno aišku, ir pamačiau dūmus iš dėžės. Laidai jungiantys tranzus apdegusia izoliacija, kol galiausiai vietom suslietę. Toks plastmasės gumulasgalima sakyt. Kondai atsivėpę (ir dūmai nuo jų tikriausiai). Na va ir neaišku kaip ir kodėl taip atsitiko... Tai buvo vienintelis kartas, kai stiprintuvas apsvilo.
Užjaučiu assembled, gaila ir BG20 ir stiprintuvo. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 06 13, 00:12 |
|
|
|
Nu cia tai ..... Blemba reiks ir man isjunginet dabar prietaisus. Del greito numalsinimo gaisro reik turet ir gesintuva po "ranka" ar kokioj spintoj, ir butu galima daviklius pritaisyt mazdaug toje vietoje kur daugiausiai aparaturos, nors taip nedaroma bet cia mano pamastymai. Ir kas blogiausia jei saugikliai nesuveike bet srove tai ateina ir ant pliku laidu pilt vandeny blogiausiu atveju nera gerai. Per exploreri maciau kai nuomuose kyla gaisras neturint gesintuvo ar kitokiu priemoniu galima su soda uzgesint greit bet dumu daug buna. Sename Sharp stiprintuve (apei kuri nieko nesako google ) isardes pamaciau kad saugikliai uzdeti ant isejimo, o matinimas toks polievis: trafas kaista; jokiu saugykliu todel ir isemiau. Man atrodo kad ne visos apsaugos apsaugo nuo trumpo jungimo tik nuo DC itampos. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 06 13, 14:48 |
|
|
|
Apsaugos buvo nukenksmintos jau prieš mane. Na o vietoj saugiklių tikriausiai ir buvo kapotos vinys, vėl gi sudėtos jau prieš mane.
Po šito ir man kilo idėja statyti elektrą atkertančią apsaugą su termo davikliais. Ale relę ir krūvą nuosekliai sujungtų termosaugiklių. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 13, 15:52 |
|
|
|
Na, aš kai įrenginėjau namų elektros ūkį, prie didesnių rozečių grupių (aparatūra, kompai etc) pastačiau po jungiklį ir kai nieko namie nėra, visa tai būna atjungiama. Tas turi dar pliusą, kad lengva išjungti audio aparatūrą, t.y. visus blokus iš karto  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 06 14, 03:40 |
|
|
|
Assembled, didele uzuojauta, kai draugo passat'as uzsiliepsnojo nebuvo taip gaila kaip tamstos ESTONIA. Pirma karta matau, kad stiprintuvas sudegtu, tiesiogine to zodzio prasme. Beje, sudege kai nebuvai namie? Ne salia tai tikrai. Teisingai Contax daro, viska atjungineja. As visa garso aparatura "pakabines" ant prailgintuvo, kuri isvaziuodamas tiesiog istraukiu is rozetes - taip ant dusios ramiau, bet turiu didesne beda - katilas, elektra dings ilgiau, gali blogai baigtis, nors yra apsaugos, apsauginis salto vandens saltinis, ausinimo skysti sparciai ir kanalizacija i spec rezervuara supila, is kito rezervuaro salta i katila pila cirkuliacijai, sklendes katila gesina. Tamstos stiprintuvas priverte rimtai susimastyt Rupus miltai, taip benamiu galima tapt... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |