Elektronika.lt
 2025 m. liepos 8 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 07 08, 14:21. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Įvairūs » Sudegė stiprintuvas arba kam reikalingi saugikliai
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 12
Pereiti prie 1, 2  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Sudegė stiprintuvas arba kam reikalingi saugikliai
PranešimasParašytas: 2008 06 12, 14:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
assembled
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
http://nolimits.lt/assembled/bin/estonia/index.html

Čia mano ESTONIA dviejų dalių stiprintuvas ir mano staliukas. Dar nudegė vienas BG20 plačiajuostis. Viskas kilo greičiausiai dėl užsitrumpinusio kolonėlės kabelio. Pasisekė, kad nakvojau ne namie, kai tai nutiko.

Išvados:
Saugikliai turi būti tvarkingi;
Saugikliai turi būti;
kabeliai turi būti tvarkingi;
išėjimuose turi būti apsaugos, kurios atjungtų AS kilus kokiems nors nesklandumams;
kaistantys daiktai turi būti padėti taip, kaip priklauso, t.y., kad būtų normalus aušinimas. Nors jei taip būtų buvę, gal to būtų užtekę įsiplieksti ugniai plačiau;
miegamajame kambaryje veikiančios technikos turi būti kuo mažiau.

Tikiuosi kitiems, ne tik man, tai bus pamoka.
 Re: Sudegė stiprintuvas
PranešimasParašytas: 2008 06 12, 15:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
assembled rašo:
http://nolimits.lt/assembled/bin/estonia/index.html

Čia mano ESTONIA dviejų dalių stiprintuvas ir mano staliukas. Dar nudegė vienas BG20 plačiajuostis. Viskas kilo greičiausiai dėl užsitrumpinusio kolonėlės kabelio. Pasisekė, kad nakvojau ne namie, kai tai nutiko.

.

Va, va, todėl aš taip ir mėgstu stiprintuvus su trafais išėjime. Jokių šansų sudeginti akustiką Smile
PranešimasParašytas: 2008 06 12, 15:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
str
Senbuvis
Senbuvis
Užjaučiu, gerai bent kad vasara, degėsių kvapas lengviau išsigaruos.
http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=23271&highlight=
PranešimasParašytas: 2008 06 12, 16:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
man irgi maitinimo blokas buvo uzsideges.
Liepnos nebuvo nes dar spejau isjuntgti, bet kamrari pridumino.
va todel labai nemegstu neimpulsiniu maitinimo shemu, jos pavojingos.
PranešimasParašytas: 2008 06 12, 16:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dmitrij
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką AIM adresas
na, faktiskai turejo suveikti estonijos apsauga, ten stovi reles ir trumpo jungimo atveju jos turi atjungti koloneles... keista, kad nesuveike... Rolling Eyes

PranešimasParašytas: 2008 06 12, 17:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Iernius
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Užjaučiu.

Čia dar ne pats blogiausias variantas. Gerai, kad namai nesudegė. Geriausias variantas, išeinat iš namų išjungti elektrą, ją palikti tik ant kokio šaldytuvo ar panašių dalykų.
PranešimasParašytas: 2008 06 12, 17:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dmitrij
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką AIM adresas
as taip visuomet ir darau, isjungiu viska, tik saldytuva palieku ijungta... kaip ne kap, bet tikimybe, kad kazkas uzsidegs zymiai sumazeja. Smile
Iernius rašo:
.... išeinat iš namų išjungti elektrą, ją palikti tik ant kokio šaldytuvo ar panašių dalykų.

PranešimasParašytas: 2008 06 12, 18:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Isjungt viska paliekant saldytyva mintis gera ne tik todel kad nesudegs, o dar ir todel kad nesudegins elektrikai pajunge faze ant nulio...

PranešimasParašytas: 2008 06 12, 18:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sneikaz
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Isviso atsijunkit elektra, bus dar saugiau...
PranešimasParašytas: 2008 06 12, 22:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vilk
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
nu dar nebuvau mates taip "savaime" sudegusio aparato !!! , o tai kas vietoj saugikliu buvo ideta - kapotos vinys ? )))
PranešimasParašytas: 2008 06 12, 22:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
leopard
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje MSN Messenger
vilk rašo:
nu dar nebuvau mates taip "savaime" sudegusio aparato !!! , o tai kas vietoj saugikliu buvo ideta - kapotos vinys ? )))

O man taip yra buvę su savadarbiu. Galia buvo 15W, stereo, galiniai tranzai prie radiatorių pajungti laidais ir į platą. Klausiau lauke, pavėsinėj, galia iki dugno aišku, ir pamačiau dūmus iš dėžės. Laidai jungiantys tranzus apdegusia izoliacija, kol galiausiai vietom suslietę. Toks plastmasės gumulasgalima sakyt. Kondai atsivėpę (ir dūmai nuo jų tikriausiai). Na va ir neaišku kaip ir kodėl taip atsitiko... Tai buvo vienintelis kartas, kai stiprintuvas apsvilo.

Užjaučiu assembled, gaila ir BG20 ir stiprintuvo.

PranešimasParašytas: 2008 06 13, 00:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Nu cia tai ..... Surprised Blemba reiks ir man isjunginet dabar prietaisus. Del greito numalsinimo gaisro reik turet ir gesintuva po "ranka" ar kokioj spintoj, ir butu galima daviklius pritaisyt mazdaug toje vietoje kur daugiausiai aparaturos, nors taip nedaroma bet cia mano pamastymai. Ir kas blogiausia jei saugikliai nesuveike bet srove tai ateina ir ant pliku laidu pilt vandeny blogiausiu atveju nera gerai. Per exploreri maciau kai nuomuose kyla gaisras neturint gesintuvo ar kitokiu priemoniu galima su soda uzgesint greit bet dumu daug buna. Sename Sharp stiprintuve (apei kuri nieko nesako google Confused ) isardes pamaciau kad saugikliai uzdeti ant isejimo, o matinimas toks polievis: trafas kaista; jokiu saugykliu todel ir isemiau. Man atrodo kad ne visos apsaugos apsaugo nuo trumpo jungimo tik nuo DC itampos.
PranešimasParašytas: 2008 06 13, 14:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
assembled
Senbuvis
Senbuvis
Apsaugos buvo nukenksmintos jau prieš mane. Na o vietoj saugiklių tikriausiai ir buvo kapotos vinys, vėl gi sudėtos jau prieš mane.
Po šito ir man kilo idėja statyti elektrą atkertančią apsaugą su termo davikliais. Ale relę ir krūvą nuosekliai sujungtų termosaugiklių.
PranešimasParašytas: 2008 06 13, 15:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Na, aš kai įrenginėjau namų elektros ūkį, prie didesnių rozečių grupių (aparatūra, kompai etc) pastačiau po jungiklį ir kai nieko namie nėra, visa tai būna atjungiama. Tas turi dar pliusą, kad lengva išjungti audio aparatūrą, t.y. visus blokus iš karto Smile
PranešimasParašytas: 2008 06 14, 03:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
taskas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Assembled, didele uzuojauta, kai draugo passat'as uzsiliepsnojo nebuvo taip gaila kaip tamstos ESTONIA. Pirma karta matau, kad stiprintuvas sudegtu, tiesiogine to zodzio prasme. Beje, sudege kai nebuvai namie? Ne salia tai tikrai. Teisingai Contax daro, viska atjungineja. As visa garso aparatura "pakabines" ant prailgintuvo, kuri isvaziuodamas tiesiog istraukiu is rozetes - taip ant dusios ramiau, bet turiu didesne beda - katilas, elektra dings ilgiau, gali blogai baigtis, nors yra apsaugos, apsauginis salto vandens saltinis, ausinimo skysti sparciai ir kanalizacija i spec rezervuara supila, is kito rezervuaro salta i katila pila cirkuliacijai, sklendes katila gesina. Tamstos stiprintuvas priverte rimtai susimastyt Rolling Eyes Rupus miltai, taip benamiu galima tapt...

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps