|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 28, 02:47. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Dėl LCD ekranėlio kontaktų juostos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Dėl LCD ekranėlio kontaktų juostos |
Parašytas: 2010 01 20, 19:31 |
|
|
|
Sveiki, norėjau paklausti, ar įmanoma kur nors LT gauti tokių LCD ekranėlio prijungimo kontaktų juostų, kaip čia: http://pixelfix.net/eng/bmw.html , kaip pavaizduota ties 6 punktu (6. E34 instrument cluster unit:) ? Nes maniškiam jis nusilankstė. Buvau Evitoj ir Lemonoj, tai sakė, kad apie tokius nieko nežino. Gal žinot kokių kitų parduotuvių, kas galėtų turėt? Ačiū. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Dėl LCD ekranėlio kontaktų juostos |
Parašytas: 2010 01 20, 19:36 |
|
|
|
pgasenas rašo: |
Sveiki, norėjau paklausti, ar įmanoma kur nors LT gauti tokių LCD ekranėlio prijungimo kontaktų juostų, kaip čia: http://pixelfix.net/eng/bmw.html , kaip pavaizduota ties 6 punktu (6. E34 instrument cluster unit:) ? Nes maniškiam jis nusilankstė. Buvau Evitoj ir Lemonoj, tai sakė, kad apie tokius nieko nežino. Gal žinot kokių kitų parduotuvių, kas galėtų turėt? Ačiū. |
Negausi. Kaune ir Klaipėdoje tikrai yra firmos taisančios tokius gedimus. Kadangi man nereikėjo tai detalių neįsidėmėjau. Pakankinęs Google rasi pats. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 20, 21:50 |
|
|
|
Man irgi tu jungciu reiktu. pagalvojau, o jeigu paimciau bilekokia kur buna kokiuose pigiuose testeriose, tos ruzavos juosteles, tai atkirpciau kiek reikia ir vsio? Ar ten auksciai daznai skiriasi tuose skydeliuose? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 20, 23:45 |
|
|
|
Na, jei Evaldas_S teisus, tai nieko gero... Bet tai iš kur tos firmos gauna tas juostas? Juk jų savikaina tai centai, tikrai 10cm nekainuoja 20 eurų. Taisyti tai nemanau, kad apsimoka, nes turbūt už tokią kainą eina laužyne kitą skydelį pasiimt. Na lituoti tai ten nebent tik prie PCB, bet kitas galas kažkaip klijuojasi prie ant ekranėlio stiklo užgarintų kontaktų, tai ten nėr kaip prilituoti. Vat su ta rūžava juostele gal ir išeitų, bet bent pas mane, tai ten geru atstumu yra lcd nuo pcb... Tai tik juosta tinka. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 21, 00:13 |
|
|
|
pgasenas rašo: |
Na, jei Evaldas_S teisus, tai nieko gero... Bet tai iš kur tos firmos gauna tas juostas? Juk jų savikaina tai centai, tikrai 10cm nekainuoja 20 eurų. Taisyti tai nemanau, kad apsimoka, nes turbūt už tokią kainą eina laužyne kitą skydelį pasiimt. Na lituoti tai ten nebent tik prie PCB, bet kitas galas kažkaip klijuojasi prie ant ekranėlio stiklo užgarintų kontaktų, tai ten nėr kaip prilituoti. Vat su ta rūžava juostele gal ir išeitų, bet bent pas mane, tai ten geru atstumu yra lcd nuo pcb... Tai tik juosta tinka. |
Nežinau iš kur jie gauna ir apskritai ar gauna, gal kažkokią remonto technologiją turi, bet, kad sutaiso - faktas. Aš kažkada bandžiau srovei laidžiais klijais taisyt. Nesigavo nieko, atstumai ten tarp takelių 0,1..0,2mm, prie LCD kontaktų priklijuota, o pačių kontaktinių aikštelių ant stiklo beveik nesimato.
Ką ten Edzma litavo aš neįsivaizduoju, bet greičiausiai jis litavo ne tokias juosteles. |
|
|
|
|
 |
 |
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|