|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 25, 16:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Programinė įranga » Windows įrašymas į SATA
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
 |
Windows įrašymas į SATA |
Parašytas: 2010 01 08, 02:46 |
|
|
|
Turiu problėmelę. Neina įrašyt windowsų XP į SATA hardą. O viskas prasidėjo taip...
Pas mane pagrindinė plokštė Asrock p4vm890. Kai ją nusipirkau, pasijungiau SATA hardą. Iš pradžių nėjo įsirašyt windowsų. Kažką paklibinau BIOS'e, pakeičiau kažką ir tada pavyko įsirašyt. Ką keičiau BIOS'e neatsimenu. Dabar šiek tiek žaidžiau su Windows 7, ir taip netyčia gavos, kad padariau BIOS'e default nustatymus. Vėl kaip ir pirmai, kai tik nusipirkau motininę, neina įsirašyt windowsų. Bandžiau daug ką kaitaliot BIOS'e, tačiau niekas nesigauna... Pasirinkta kad SATA hardas eitų non-raid, bet vistiek nieko... Paprastas ATA hardas veikia puikiai.
Gal kas galėtumėt patart ką daryt? Gal kas žino ką tiksliai reikia nustatyt? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 08, 02:49 |
|
|
|
Citata: |
Nueini i bios, susirandi Sata mode. Issirenki IDE mode vietoj AHCI mode |
|
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 08, 15:07 |
|
|
|
Uzstacius IDE controler enable ir sata operation mode- no raid ir aisku viska isaugojus turi veikti. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 08, 15:13 |
|
|
|
macdak rašo: |
Uzstacius IDE controler enable ir sata operation mode- no raid ir aisku viska isaugojus turi veikti. |
O instaliuojant windows'us, nereikia kokio nors flopiko SATA'i? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 08, 15:22 |
|
|
|
tai gal tam tavo harde kitokia failu sistema suformatuota, parsisiusk Fdisk programa isirasysi CD ar usb kai uzkraus, pasirinksi delete mbr |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 11, 01:01 |
|
|
|
Citata: |
Mano kompe Asrock P4VM890 sistemine plokste. Kai pirma karta pasijungiau ja savo kompe, kazkas buvo blogai, nes nesutiko su SATA disku, nejo instaliuot operacines sistemos, tada kazka pakeiciau BIOS'e ir veike.
Dabar buvau isiintaliaves windows 7, bet kadangi mano kompas nepaveze, norejau is naujo periinstaliuot i windows xp, taciau kazkodel nejo. Pabandziau resetint BIOS, bet vistiek niekas nepasikeite. Nustaciau BIOS'e, kad SATA eitu non-RAID, vistiek nieko. Bandziau daug ka keist, taciau nei trupucio nepasistumejau. Windows XP po formatavimo, nesiintaliuoja, ismeta melyna langa, kuriame siulo pasalint neseniai pajungta hardware, isjungt shadowing funkcija. Bandziau viska atjunginet, palikt tik tai kas reikalingiausia, bet vistiek windowsai nesikrauna. Isirasiau pas drauga windowsus i savo SATA, taciau vistiek pastringa net nepradeje krautis.
Dabar uzsikroviau windowsus per UBCD (is disko ant ramo). Keista bet sitaip veikia.
Gal turit kokiu ideju kodel gali neit instaliuot windowsu? Ka daryt? Cia jau motininei viskas, ar ne? |
Vis dar neissisprende problema. Nezinau ka toliau daryt... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 11, 01:19 |
|
|
|
Is CD.
va koki errora meta instaliuojant: http://erocity.lt/20100107148.jpg
Skaiciau kitam forume, zmogui buvo panasi problema: po to kai jis isirase vista ir norejo grist prie XP, jam mete toki pat langa. Jam patare pakeist BIOS'e is AHCI i IDE, kaip ir sitoj temoj, tada jam viskas susitvarke, bet as savo sisteminej plokstej niekur to AHCI nerandu .... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 11, 01:25 |
|
|
|
vytautas55 rašo: |
 |
Truputi nesupratau cia Kada ta CD reikia idet? Ir ka daryt jei jo as neturiu, nes pirkau plokste pagal skelbima, o draiverius is gamintojo puslapio siunciaus. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 11, 01:27 |
|
|
|
po vistos ir man kažkas panašaus buvo, naikinau visas particijas su pagalbiniais diskais po to šiaip ne taip pavyko, tieas pas mane laptope taip buvo, pas tave gal tik sata draivu nera, man buvo paprasčiau atsisiunčiau
Windows XP Pro Performance Edition Sept 2009 [USB] ir jo pagalba su visais sata draivais iš usb instaliavau |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 11, 01:31 |
|
|
|
po vistos ir man kažkas panašaus buvo, naikinau visas particijas su pagalbiniais diskais po to šiaip ne taip pavyko |
Hm... Bet cia manau kazkas kita, ne paciam harde esme, nes buvau pajunges paprasta ATA, jame irgi nesiintaliuoja windowsai, o juose visad buvo XP. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 11, 01:33 |
|
|
|
wiliasas rašo: |
po vistos ir man kažkas panašaus buvo, naikinau visas particijas su pagalbiniais diskais po to šiaip ne taip pavyko |
Hm... Bet cia manau kazkas kita, ne paciam harde esme, nes buvau pajunges paprasta ATA, jame irgi nesiintaliuoja windowsai, o juose visad buvo XP. |
tada žiūrėk bios jei neina į ata, o tu į ata vista instaliavai? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 11, 01:36 |
|
|
|
wiliasas rašo: |
tada žiūrėk bios jei neina į ata, o tu į ata vista instaliavai? |
Ne, ATA'oj visad buvo XP, niekad nebandziau ten vistos instaliuot, nes jame tik 4GB vietos. BIOS'e nezinau kur dar ka galeciau padaryt :/ Siandien net atsinaujinau BIOS'a, galvojau gal kas nors pasikeis, bet nieko :S |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 11, 01:41 |
|
|
|
bios mato ta ata hdd? gal kaip blogai prijungei, su tuo ata tai tikrai turi eit jei viskas kaip buve |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|