|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 20, 19:14. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Mikrovaldikliai » termokontrolerio schema
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
termokontrolerio schema |
Parašytas: 2010 01 09, 20:23 |
|
|
|
sveki. man reiketu termokontrolerio schemos kuri turetu diskretiny isejima, kuris rodytu temperatura ir galetu nustatyti norima, aisku pagal nustatyta tempratura isejime butu "1" iki nustatytos ribos ir "0" virsijus riba. nu arba atvirksciai. matavimo ribos butu nuo 0 iki 100 laipsniu pagal celsiju. nu butu gerai kad dar tureti ir analoginy isejima tarkim 0-10V, bet tai nebutina. cia zinoma bus reikalingas kontroleris ir LCD. tad jei kas esate padare kaska panasaus ar turt kokios informacijos buciau dekingas kad pasidalintumete. is anksto dekui |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 10, 08:52 |
|
|
|
Manau kad tokia schemute yra suprojektaves ne vienas sio forumo dalyvis.
Tai buvo ir mano vienas is pirmuju projektu.
Projektas cia:
http://www.freewebs.com/ingo99/thermo.htm
Ten yra C kodas, todel be dideliu problemu galima uzprogramuoti ir kito tipo mikrokontroleri,ar modifikuoti koda pagal poreikius. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 10, 09:35 |
|
|
|
Ingo, ačiū, patiko tavo kūrinys, ko gero, darysiu, tik noriu paklausti, kiek metų jis pas tave dirba, ar nebuvo gedimų? Relė pajungta ne per opto porą, neužkabintas diodas, todėl ir domiuosi, jei viskas ok, darau 1:1 ir nesuku galvos, reikia cirkuliacinio siurblio valdymui. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 10, 10:51 |
|
|
|
Dariau pagal uzsakyma,kiek zinau dar ir dabar kokie 2-3 metai veikia neisjungiamas is tinklo,reguliuoja terariumo oro temp.
Relei dioda galima uzkabinti,blogiau nebus. Tranzas Q1 bet koks npn tipo pvz BC547 . Reikalinga rele kurios kontaktai laikytu 220V itampa
Sita scemute labai gerai tinka ir sildymo sistemos siurbliuko valdymui. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 10, 11:06 |
|
|
|
Ingo rašo: |
Manau kad tokia schemute yra suprojektaves ne vienas sio forumo dalyvis.
Tai buvo ir mano vienas is pirmuju projektu.
Projektas cia:
http://www.freewebs.com/ingo99/thermo.htm
Ten yra C kodas, todel be dideliu problemu galima uzprogramuoti ir kito tipo mikrokontroleri,ar modifikuoti koda pagal poreikius. |
Nieko prieš tavo variantą, bet šitas geriau : http://eldigi.ru/site/term/7.php
Mano nuomone tai yra paprasčiau, pigiau, universaliau. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 10, 12:23 |
|
|
|
o katra patartumete man daryti, nes su kontroleriais nedaug praktikos turiu. kiek zinau si PIC biski sunkiau negu su ATMEGA. ar klystu? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 10, 12:46 |
|
|
|
martis_nerelusis rašo: |
o katra patartumete man daryti, nes su kontroleriais nedaug praktikos turiu. kiek zinau si PIC biski sunkiau negu su ATMEGA. ar klystu? |
Kai pačiam programos rašyti nereikia tai jokio skirtumo dėl sunkumo. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 10, 12:47 |
|
|
|
Padaryt bet kas gali, ale kaip su programavimu? Mane irgi tas kamuoja- laukiu ateinant is kitaicu programatoriui, imsiuos mokslu... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 10, 13:25 |
|
|
|
Edzma rašo: |
Padaryt bet kas gali, ale kaip su programavimu? Mane irgi tas kamuoja- laukiu ateinant is kitaicu programatoriui, imsiuos mokslu... |
Atmegai (tas pac ir PIC'ui) programatorių per vakarą galima surinkti ramiai alų begurkšnojant ir išleidžiant tam iki 4Lt pinigų (neskaitant alaus). Taip, kad šitas pasiteisinimas nepriimamas |
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2010 01 10, 13:26. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 10, 13:26 |
|
|
|
Gal ir geriau, lengviau užprogramuoti, daugiau navarotų, bet turiu detales, lišną PIC'ą, manau, kad bus gerai ir toks. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 10, 14:13 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Edzma rašo: |
Atmegai (tas pac ir PIC'ui) programatorių per vakarą galima surinkti ramiai alų begurkšnojant ir išleidžiant tam iki 4Lt pinigų (neskaitant alaus). Taip, kad šitas pasiteisinimas nepriimamas |
LPT pasidares esu jau senai, bet su juo nesinori pradet, nes isvykstu i "uzribi" uzdirbt pinigu seimai, ir savo gremezdisko seno loptopo nesitempsiu- vesiuosi savo mazyli Asus 901....o ten LPT nera. Laisvu nuo darbo metu imsiuos AVR..Aijajai ,kaip sunku bus senai makaulei i mokslus lysti (turiu omeny C).. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|