|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 18, 18:23. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Kompiuteriai, jų priedai, periferija » Voltmetras -> kompas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Voltmetras -> kompas |
Parašytas: 2010 01 07, 23:55 |
|
|
|
|
Kartais namie stipriai sumažėja vienos fazės įtampa. Iki 170V. Tuo tarpu kitos fazės pakyla iki 270V. Pasiskambinau tinklams, bet kol jie atvažiavo viskas atsistatė ir pasakė tą, ką aš ir pats mačiau. T.y. viskas gerai, visur po 230V.
Galvoju reik kokio voltmetro, siunciancio savo parodymus i kompa, kad galeciau gryzes is darbo paziuret kaip itampa svyravo dienos begyje.
Gal kas gali parekomenduot kokį gaminį ar paprastą schemutę šiam darbui? |
|
|
|
|
|
 |
Voltmetras -> kompas |
Parašytas: 2010 01 07, 23:59 |
|
|
|
|
| nulis nekontaktuoja paskirstymo dėžėje, ar tai dar kur nors arčiau tiekėjo |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
Voltmetras -> kompas |
Parašytas: 2010 01 08, 19:34 |
|
|
|
|
| vytautas55 rašo: |
| nulis nekontaktuoja paskirstymo dėžėje, ar tai dar kur nors arčiau tiekėjo |
Katik buvau ant stogo. Pasijungiau voltmetrą tiesiai ant laidų. Rodo 175V.
Manau kad mano nulis neturi įtakos. Blin dabar paskambinsiu jiems, o kol atvažiuos, jei atvažiuos, viskas vėl atsistatys. |
|
|
|
|
|
 |
Voltmetras -> kompas |
Parašytas: 2010 01 08, 20:16 |
|
|
|
|
| tarkim, kad ir stulpe nekontaktuos gerai nulis, apkrovus vieną fazę smarkiau joje kris įtampa o kitoje pakils. Taip nebūtu , jei būtu geras nulis tavo paskirstymo dėžėje. Pamėgink jei yra pas tave centralinis ar dujų įvadas panaudoti laikinai jį, jei įtampa išsilygins, bėda aiški |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
Voltmetras -> kompas |
Parašytas: 2010 01 08, 22:19 |
|
|
|
|
Čia gal kokiam kaime?Nes pas mano uošvę buvo toks bajeris kaime pakrenta įtampa , nematavau, nes aš būnu kaune, o susvilo dviejų Taurų maitiakai, galima būtų paduot pretenzijas Tinklam už sugadintą prietaisą, bet kai šaukštai po piet...Ten transformatoriai matyt kažkoki lievi , kad užjungus čiainiką až šviesos prigęsta.Ta kap gyvęt  |
|
_________________ Kaunas Aleksotas, tel. 8681 65septyni 19 |
|
|
|
 |
Voltmetras -> kompas |
Parašytas: 2010 01 10, 00:59 |
|
|
|
|
Dėkui už patarimą, reikės išbanyt prieš tai perspėjus visus, kad nesiliestų prie metalinių namo konstrukcijų, nes pajungus, ne nulį, o kažką tarp nulio ir fazės į radijatorių, lipant i vonia, ar priėjus pasišildyt prie radijatoriaus, gali maža nepasirodyt
Veiksmas beveik kaime, bet ne tokiam gūdžiam, kad problemos su elektra būtų normalus dalykas. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |