Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 20, 22:23. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Klausimas visai paprastas - ateina iš daviklio įtampa ribose nuo 0-100mV. Man reikia tą įtampą išmatuoti su ATMega8, tačiau šio normalus matavimo intervalas 0-2,5V (arba 0-5V); Suprantu, kad tai laisvai galima padaryti tranzų pagalba, bet kadangi esu programuotojas o ne elektronikas... Aišku, aš prisiskaičiau teorijos, pastudijavau schemas, bet nesigauna..
statyk operacinį stiprintuvą su stiprinimo koeficientu 50. Pvz NE5532 ar panašų. Gali ir belekokį pigesnį panaudot. Portale yra pakankamai teorinės informacijos, kad sugebėtum jį pasijungt. Tiesa, reikės bent poros V neigiamos įtampos.
O pas atmega neturi stiprinimo? Bent jau atmega32 turi kažkokį ten stiprinimą, jo ADC yra integruota kažkas panašaus į opampą.
Gana dažnai forumuose atsakau pats sau
Po trumpos praktikos bei teorijos pasiskaičiavau, jog į ATMega8 AReff piną padavus 2.5V, jo išmatuojama įtampa skaitine forma gausis intervale [0; 41] prie įtampos 0-100Mv. Tokio tikslumo man pakanka; O sustiprinti signalą gali mikrokontroleriai pradedant nuo ATMega16 ir t.t.
Gavau tuos davikliukus, kurie konvertuoja amperus į įtampą, tačiau šie išduoda ne nuolatinę, o kintamą įtampą. Kaip minėjau anksčiau, išduodama įtampa nuo 0,01 - 0,1 V. Prilitavau diodų tiltelį (radau kažkokį seną), bet rodo pievas (aukštesnė įtampa ir beveik nereaguoja į srovės pakitimus); vėliau susilituotavau pats kitą tiltelį, tačiau rezultatas tas pats ; gal yra kažkokios specialios priemonės konvertuoti tokią mažą įtampą?