|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 22, 10:07. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Burzgimai visokie...
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Burzgimai visokie... |
Parašytas: 2009 12 28, 01:02 |
|
|
|
Kaip visada, gaminu aš viską iš naudotų dalių, bet gerų firmų: Elna, vinicap, marcon, panasonic ir t.t.(Čia dažniausiai apie kondikus), nes jamikonai gaidys gana, o geros naujos kainuoja kaip auksinės. Pagaliau pasidariau labai gražų ir tvarkingą(Instaliacija ir korpusas) stiprintuvėlį su TDA2005, nes tai ,mano manymu, geriausiai grojantis čipas bent jau iš TDA serijos, o ir tokių moduliukų esu padaręs gerą pusšimtį(Naudotos originalios mikrės iš jų gamyklos siųstos). Bet va surinkus atsirado nedidelė bėdelė - gana stipriai ūžia.(garsiau padarius muziką nesigirdi jo), bet kaip įtariu kad koks kondikas parėjęs, nes išjungus tiklą dar apie 5s groja iš kondikų, nes labai talpųs įdėti, bet ūžimas pradingsta.
Laukiu Jūsų pagalbos
P.S. SU ŠVENTĖMIS JUS VISUS!!!  |
|
|
|
|
 |
 |
Burzgimai visokie... |
Parašytas: 2009 12 28, 09:01 |
|
|
|
TDA2005 automobilinė mikroschema, nepritaikyta maitinimui iš tinklo, todėl maitinimą reikia gerai nufiltruot, galbūt statyt stabilizatorių. Gali būt, kad ir su žemėm blogai kas nors. O kad ji gerai skamba, tai čia man didelė naujiena. |
|
|
|
|
 |
Burzgimai visokie... |
Parašytas: 2009 12 28, 12:15 |
|
|
|
Jei pamatytume PCB nuotrauką, būtų lengviau ką pasakyti. |
|
|
|
|
 |
 |
Burzgimai visokie... |
Parašytas: 2009 12 28, 13:53 |
|
|
|
Jokia čia automobilinė mikrė, nes tikrai gerai dirba ir ant tinklo, nes esu pasidaręs labai gerą montažą, o tuo labiau schema modifikuota, ne iš datasheet'o kur niekad dorai neveikia... Esu tikrai nedaug matęs mašininių magių su šiu čipu... Tik senovinių...
Va montažinė:
http://www.part.lt/img/a1ee0b22fbd2776786e8ff2c81f11963846.bmp
Va Shema:
http://www.part.lt/img/21470845948be8cb4cc6da4eb4521b1a745.jpg
Nežinau, kodėl jum ji neįtinka, bet skamba tikrai muzikaliau bent 5 kartus nei TDA7294, o gal tiesiog niekas nebuvo susirinkęs padorios shemutės...
Tai koks Jūsų verdiktas, dėl ko čia užia. Žemės suvedžiotos "Star Ground" principu, Du trafai, Vol control'ui ir pačiam amp'ui.
Va vol control shemutė:
http://sound.westhost.com/project97.htm
(Figure 4) Better vol control
Visos pcb darytos UV technologija, daug kartų pratestuotos ir išbandytos, bet visos dalys yra naudotos, išsk. amp čipus ir opamp'as |
|
|
|
|
 |
 |
Burzgimai visokie... |
Parašytas: 2009 12 28, 16:31 |
|
|
|
1-cia ir yra automobiline mikroshema.2 -shema pas tave kazkokia keista/NGR /.Pajungimas pas tave "bridge".Gal pabandyk sujungti kaip datasheet-e ir ne bus problemu. C in 2.2uF dek plevelini.Ir kadangi cia unipoliarinis maitinimas-as deciau stabilisatoriu. |
|
|
|
|
 |
Burzgimai visokie... |
Parašytas: 2009 12 28, 16:38 |
|
|
|
Dar jeigu tu panaudoji R.Ellioto shema /tik ten kur balansas,vol ir TL/-tai ten gi invertoris,nes pries tai tembrai suka fase,tai 3 operas ir atstato fase kaip ir buvo-o tau kam syto reikia?Jeigu pas tave signalas is CD-tai preampa ir nereikia-dek Vol kontrol ir viskas,arba buferi su aukstu Rin ir 1 stiprinimu. |
|
|
|
|
 |
Burzgimai visokie... |
Parašytas: 2009 12 28, 18:00 |
|
|
|
Gi sakau, kad šios shemos esu surinkęs apie 50 modulių ir visi jie veikia, o šitas irgi veikia ir visai be stabilizavimo O Shema tai geresnės nerasi, nes kai su draugeliu atlikom matavimus, tai šios shemos duomenys buvo 2x geresni negu pagal datasheeta rinktos, nors dėjau tas pačias dalis! Na įtariu, kad čia su žemėm bėda... Pajungus išorinį matinimą tiesiai prie čipų - iš garsiakalbių tik švarus garsas...  |
|
|
|
|
 |
Burzgimai visokie... |
Parašytas: 2009 12 28, 18:41 |
|
|
|
Nu tamsta čia įdomius dalykus dėstai, schema visai be grįžtamų ryšių ir parametrai geresni? Beje tie parametrai ir taip pasibaisėtini, aukštuose dažniuose iškraipymų keli procentai, tai kokie tie geresni pas tave gaunasi? Dar - tiltu jungiant dviejų omų apkrova neleistina. |
|
|
|
|
 |
Burzgimai visokie... |
Parašytas: 2009 12 28, 20:14 |
|
|
|
Na man ir nereik dviejų omu niekad... nemašinoj naudoju... |
|