|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 03 13, 02:13. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Televizija, vaizdo aparatūra » Patarkit del LCD su RGB iejimu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Patarkit del LCD su RGB iejimu |
Parašytas: 2009 09 25, 22:07 |
|
|
|
Taigi norejau suzinoti, ar buna gamtoje kokiu nors nedideliu aparatu su spalvotais LCD ekranais (5-8 coliu), turinciu RGB iejimus, panasiai kaip VGA kompiniuose monitoriuose? |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 25, 23:06 |
|
|
|
Su RGB kazkaip pastebeti neteko bent jau per ebay.
Buna su video iejimu.
Manau kad imanoma isardyti ir kazkaip pajungti |RGB jei labai reikia. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 25, 23:14 |
|
|
|
Taigi tas ir yra, kad visai nesu tikras del tos galimybes pajungti viduj.
Dauguma tokiu moniku spalvas ims matyt per PAL (kas man tikrai netinka) arba geriausiu atveju per koki nors YUV - nemanau, kad ju transformavimo i RGB vieta monike turetu buti prieinama, nes jokio butinumo ten tam nera. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 25, 23:39 |
|
|
|
O RGB iejimas ten konkreciai kur? |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 26, 00:14 |
|
|
|
RVRSS rašo: |
Taigi tas ir yra, kad visai nesu tikras del tos galimybes pajungti viduj.
Dauguma tokiu moniku spalvas ims matyt per PAL (kas man tikrai netinka) arba geriausiu atveju per koki nors YUV - nemanau, kad ju transformavimo i RGB vieta monike turetu buti prieinama, nes jokio butinumo ten tam nera. |
tai tas monotrisu prie paduodamas viska i matrica tures jug pirma i rgb konvertuoti ta pal signala.
bet didesnis klausimas ar tau tiks kadru greitis? su tais RGB yra kiek sudetinga, nes reikia sutaikyti kadru ir eiluciu skleistines. su matricos valdymu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 26, 00:39 |
|
|
|
Konvertuoti viduje jis aisku turi, bet klausimas ar prie tu vietu galima bus prisijungti?
(o man juk tarsi reikia pirkti daikta tik tam, kad issiaskinti, kad matyt ne)
Jau seniai net CRT telikams skirtos mikruskes visas tas transformacijas daro savo viduje be jokiu isvedimu i isorinius kontaktus - ieina PAL, iseina 3x kineskopo valdymas.
(na tiesa, ten dazniausiai visgi buna dar viena grupe RGB iejimu teletekstui arba OSD, bet cia matyt to nebus)
Del skleistines dazniu - tai juk tam matyt niekas netrukdo paduoti sinchrosignala i iprasta videoiejima, t.y. kaip visada. |
|
Paskutinį kartą redagavo RVRSS, 2009 09 26, 09:13. Redaguota 1 kartą _________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 26, 00:51 |
|
|
|
tai kaip sakei is miksorhemos signalas eina i video stiprintuvus. ten butent rgb pasiduoda.
deja man neteko matysi tokiu ekraneliu su rgb iejimais. galiu pasakyti rik kad matricos buna su analoginaisia arba skaitmeninias iejimais, bet mazu matricu valdymas gana idomus
vietoje to kad ateitu 3: R,G,B signalai ateina tik vienas signalas ir isejimas multipleksoriaus valdymui kurie nurodo ka paduoti R, G, ar B |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 26, 02:56 |
|
|
|
Digix rašo: |
tai kaip sakei is miksorhemos signalas eina i video stiprintuvus. ten butent rgb pasiduoda. |
Tai CRT atveju butu viskas aisku, o kur LCD tie "videostiprintuvai"?
Multipleksorinis valdymas man deja netinka - reikia, kad viskas veiktu tiesiogiai realaus laiko rezime, kaip tikram telike ar VGA.
Deja, tokiu LCD ekranu realijos tokios, kad jie priima visokius sudetingai uzkoduotus signalus, o pacio tikriausio RGB kazkaip nenori. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 26, 03:41 |
|
|
|
lcd videostiprintuvai yra pries ADC arba jei ekranas "analoginis" tai tada jo viduje
del multipleksio valdymo tai tau reikia tiesiog multipleksoriu pastatyti kad RGB suvesti i viena isejima.
matai tas vyksta ne todel kad laidai taupomi ar kazkas tokio, o del ekrano matricos.
jei tasku mazai tai ekranas is esmes daromas nespalvotas, tik ant jo veliau dedamas RGB filtras ir paskui reikia keitalioti rgb taip kad sutaptu su filtro matrica.
beje as turiu nemazai mazuciu ekraneliu atrodo 4cm isrizaine. multipleksinis valdymas. ir deja skaitmeninis iejimas
bet pstacius adc butu galima padaryti kad veiktu RGB rezimu.
nors tau turbut tas ekranas bus smarkiai per mazas |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 26, 09:38 |
|
|
|
Kadangi jau tiek nemazai issipletem su situo aptarinejimu ir jau vistiek kapstomes po LCD ekranu vidurius, tai manau bus aiskiau, jei papasakosiu issamiai, ka noriu gauti galu gale.
Tai va, noriu gauti tarsi 3 kanalu zemadazni osciloskopa trifazio tinklo itampu ir sroviu formu stebejimui realaus laiko rezimu bent jau 3 skirtingomis spalvomis.
CRT atveju tai butu gana nesudetinga, bet deja tokie ekranai jau moraliskai paseno savo mase-gabaritais ir tuo, kad idemiai ziurint i tuos grafikus mirksincius 50 Hz dazniu gali greitai prireikti is pradziu vaistu, o veliau ir akiniu.
(o dar veliau galbut ir lazdeles ar spec-suniuko )
LCD galetu buti ir kompaktiskas is nemirksintis, bet kaip jau sako pagrindinis sios temos klausimas, jiems zymiai sunkiau ipirsti analoginiuis iejimo signalus, net jei jie tarsi tokiems ir skirti, nes tikri RGB ir siuo atveju kazkodel yra tai, ka jie maziausiai megsta.
CRT (pvz. teliko) atveju reiktu generatoriaus formuojancio eiluciu sinchronizacijos ir gesinimo impulsus, nuo sio generatoriaus valdomo tiesiskai kintancios itampos generatoriaus, komparatoriu, lyginanciu sia tiesiskai kintancia per eilutes eiga itampa su matuojamom iejimo itampom, na ir dar matyt del stebejimo patogumo gerai butu tu komparatoriu isejimuose pastatyti po formuotuva-monovibratoriu, persijungimo metu suformuojanti vieno tasko trukmes impulsiuka.
Atskiro kadru generatoriaus dazni sinchronizuojame kaip iprastuose osciloskopuose paciu iejimo (tinklo itampos ) signalu.
Vienintelis neiprastas dalykas butu tai, kad iejimo signalu atvaizdas butu skleidziamas ne kaip iprastuose osciloskopuose is kaires i desine, o kaip telikuose is virsaus i apacia, bet manau prie to galima butu nesunkiai ir gana greitai priprasti.
(o kompaktisko LCD ekrano atveju ji galima butu nesunkiai pasukti 90^ kampu )
Santykinis tokio "osciloskopo" realizacijos paprastumas kompensuotu kitus trukumus.
Bet reikia rasti, kaip (nesudetingai) prisijungti prie LCD per RGB. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 26, 14:43 |
|
|
|
nu zinai, totalia nesamone sugalvojai
lcd nieakip negali buti osilografu, nes jis neturi skelstines tokios kaip CRT.
LCD tai galima sakyti labai didelis postumio registras.
tai tu sukemsi jam eilute tasku pasinaudodamas clk impulsais, tada paduodi h-sync kad ta eilute perduoti i LCD matrica, toliau vel uzpildai kita eilute ir vel irasai i matrica.
kai uzpildai visa matrica paduodi V-sync kad nuresetinti vel i pradzia |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 26, 15:04 |
|
|
|
Cia tamsta pasakoji kaip veikia LCD viduriai, i kuriuos man kaip vartotojui yra visiskai nusispjaut, nes man visai pakanka to, kad jis, t.y. LCD, sugeba priimti ir atvaizduoti toki pat analogini iejimo signala, kaip ir atseit visai skirtingas CRT.
Beda tik ta, kad tas analoginis signalas daugumoj (o gal ir visuose realiai prienamuose) LCD ekranuose yra ne to pavidalo, kaip man reikia.
Apmaudziausia, kad tas kuris ten yra - kaip tik labiau issigimeliskas, kai tuo tarpu as noreciau paduoti labiau teisinga, ir deja negaliu! |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 27, 09:25 |
|
|
|
Kolega, as gi ne apie oscilografo galimuma klausiau (jei tamsta galvojate, kad sito padaryti negalima, tai eikite dar pastudijuokite "materialine dali" ), o apie tai, ar buna LCD ekranai su RGB iejimais.
Kaip suprantu, kol kas ir siame forume visgi niekas nera tokiu mates.  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|