|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 08, 15:07. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » 60W prie 8om
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 16, 06:46 |
|
|
|
|
_________________ a man p***j ash ish kaima |
|
|
|
 |
Re: 60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 16, 09:02 |
|
|
|
r00lis rašo: |
Ka manot apie sy stiprintuva?
P.S. kokie butu tranzistoriai analogishi BC559 ir BC549?
P.S. Gal zinot daugiau tranzistoriniu stiprintuvu schemu?  |
Normalus, klasikinis stiprintuvas, kaip iš vadovėlio. Schemų pilnas internetas. Tik mokėk Google užklausą pateikt. Tranzistorių pakaitalų ieškoti tingiu. |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 16, 09:15 |
|
|
|
Pati populiariausia per paskutinius 40 metų ir blogiausiai skambanti schema. |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 16, 09:33 |
|
|
|
saulius.g rašo: |
Pati populiariausia per paskutinius 40 metų ir blogiausiai skambanti schema. |
Dėl "populiariausia paskutinius 40 metų" pritariu, o su "blogiausiai skambanti" tai mažumėlę perlenkei.
Aišku konkrečiai šitas tai supaprastintas iki negaliu, neveltui rašiau "kaip iš vadovėlio". Kiek patobulinti ir tinkamai suprojektuoti, bei iš gerų detalių surinkti tokio tipo stiprintuvai skamba visai gerai. Bent jau tikrai neblogiau už populiariuosius STK, nes jie padaryti pagal tą pačią klasikinę schemą. |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 16, 10:27 |
|
|
|
Būtent. Žinai ką nors blogiau skambančio už STK? Aš nežinau. |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 16, 10:41 |
|
|
|
saulius.g rašo: |
Būtent. Žinai ką nors blogiau skambančio už STK? Aš nežinau. |
Žiūrint ką su kuo lyginsi. O kiek originalių STK esi klausęs ? Arba kitaip - kas tavo manymu tranzistorinio skamba ? Esu bandęs daugelį rimtesnių projektų iš 1978...1990 Radio ir ne tik Radio žurnalų. Vienintelis, kuris tikrai sužavėjo buvo Solncevo Quad 405 klonas. Nors originali Quad 405 schema kurią surinkau ir bandžiau vėliau skambėjo ne blogiau.
Nuo to laiko neužsiiminėjau stiprintuvų kūryba, todėl nelabai ką galiu komentuoti, bet nemanau, kad kas nors iš esmės pasikeitė stiprintuvų schemotechnikoje. Visokius išsidirbinėjimus su A klase ir t.t. ignoruoju kaip skirtus snobams. |
|
|
|
|
 |
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 16, 15:14 |
|
|
|
Vienam žmogui taisiau du Sony stiprintuvus, vienas su STK, kitas diskretinis TA-F270. Diskretinį klausiau, skamba baisiai, STK neklausiau, tik pabandžiau su garsiakalbiuku. Bet to žmogaus nuomone, diskretinis skamba daug geriau už STK, todėl pastarąjį pardavė. Darau išvadą, kad STK - tikras siaubiakas. Beje, esu surinkęs stiprintuvų pagal schemas, panašias į duotąją. Įvertinimas - "nepatenkinamai". Aš pats daug metų eksploatavau "stiprintuvą su mažais netiesiniais iškraipymais", berods iš 1987 "Radio", visai kitas lygis. Dabar groju A klasės stiprium, nes esu snobas (tikiuosi, ne ligonis ) |
|
|
|
|
 |
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 16, 18:30 |
|
|
|
Tas ampas is 1 posto nelabai-potencialiai nestabilus,reikia perdaryt termokompesacija,out-e geriau emiteriu kartotuvas,nera stabil. sroviu generatoriu-sokant maitinimui atsiras iskraipimai.Rekomenduoju paziuret vegalab.ru.forum-ampai su sroves NGR,viena surinkau-ziauriai patiko.Ziurek temos Lynx11-14,16;Holton;S.Ageevo;WP.... |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 16, 20:14 |
|
|
|
vsa rašo: |
out-e geriau emiteriu kartotuvas |
Kuo tavo nuomone blogai BE schema ? |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 16, 20:58 |
|
|
|
Galus geriau daryt trijų kaskadų, dar geriau pirmam kaskade įkišt mosfetukus, arba va variantas su jfetais http://www.talpykla.com/files/5509/galai.JPG , palyginus su klasikiniu variantu iškraipymai mažesni, jokios apkrovos įtampos stiprinimo laipsniui, geriau išnaudojama maitinimo įtampa. Ir pagal didžiojo guru Agejevo teorijas, "laiptelio" praktiškai nėra. Aišku, atitinkamai paskaičiavus. |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 17, 09:59 |
|
|
|
Taigi tas pats S.Ageevas ir Andronikovas nerekomenduoja IN kaskadus su lauko transais. |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 17, 14:50 |
|
|
|
Čia ne In kaskadai, o apie In diferencialinius laipsnius, Agejevas yra pateikęs grafikus - bipoliarams galima duot iki 2V įėjime, laukinukams - 1.5V prie tokio pat dif. kaskado stiprinimo. |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 17, 17:51 |
|
|
|
Nu tai teisingai-pats sakai kad bipol.tr galima 2v,dar i emiterius po 100-200 Om,ir maitinti su srove 3-5mA,tranzai-leti,Andronikovas rekomenduoja KT502/503-USSR.As nauduoju 5551/5401.Tada difkaskas dirbs be perkrovos. |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 17, 18:21 |
|
|
|
2V galima duot difkaskadui jau su varžomis emiteriuose. O be varžų - daug kartų mažiau, tokiu atveju lauko tranzai geriau. |
|
|
|
|
 |
60W prie 8om |
Parašytas: 2009 12 17, 18:33 |
|
|
|
idomiai jus cia  |
|