|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 03 11, 20:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » ir vėl dėžė. pagelbėkit. nu užmeskit akį
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
ir vėl dėžė. pagelbėkit. nu užmeskit akį |
Parašytas: 2005 04 30, 10:52 |
|
|
|
Sveikučiai. va išmatavau su JBL SPEAKERSCHOP programa savo garsiką. gavau tokius duomenis:
Fs-33
Fc-59,5
Qms-1,117
Qmc-1,4239
Vas-37,8912
Cms-0,0704
Mms-330,9442
Rms-61,4251
Sd-615,7522
Qes-1,9095
Qec-2,2825
Re-4,00
BL-11,9896
Qts-0,7048
Qtc-0,8769
Eff-0,0688
sens-80,5738
dariau 10 bvandymų ir paėmiau vidurkį visų bandymų dideli skirtumai tarp matavimų nesgauna. noriu pasidaryti dėžę gargalui į automobilį. norėčiau subpass tipo. galima ir vented. noriu kads gautųsi gilus žemas bet nesuprantu kaip turi atrodyti kreivė. gal kas netingėtut ir paskaičiuoti dėžę? padėkit. iš anksto dėkoju
ir dar fazikus norėčiau naudoti 10cm skersmens nes turiu vieną tokį gan ilgą tad tik antra dasipirkti reiktų. |
|
Paskutinį kartą redagavo ACE, 2005 05 21, 19:13. Redaguota 2 kartus(ų) |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 04 30, 19:54 |
|
|
|
Gal tas garsikas turi pavadinima?
Ir kodel visur po du skaicius? Ka jie reiskia? Antras skaicius tai garsiakalbio parametrai tavo bandomojoj dezej? Gal papasakok kaip matavai. |
|
Paskutinį kartą redagavo StasysS, 2005 04 30, 22:06. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 04 30, 20:45 |
|
|
|
matavau taip kaip jbl speakerschpe rašyta pagal tą testą viską iš eilės. o bandomoje dėžėje dėjau magnetu į viršų ir ta pati procedūra kaip matuojasi kai gargalas kabo ore. ne čia no name garsikas SW1201Y07 |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 04 30, 22:28 |
|
|
|
Fs tai gasiakalbio rezonansinis dažnis atvirame ore o FC garsiakalbio rez dažnis dėžėje . kur su s raide tai garsiakalbio parametras atvirame ore o kur su C tai dėžėje. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 01, 02:47 |
|
|
|
Tokiam garsiakalbiui gali tikti uzdara deze apie 25 Litru.
Jei reik daugiau boso galima daryti fazoinvertoriu. Tada reik apie 50Litru. Jei fazikas 10cm diametro (vienas), jo ilgis 20-28cm. Paeksperimentuok su ilgiais, ir pasilik ta, kur labiausiai patiks skambejimas.
Pagal parametrus sis garsiakalbis nera skirtas det i deze. Dezej bus gan stipriai pabrezti 50-80Hz dazniai, bet jaunimui tai patinka
Bandpass: pirma deze (su garsiakalbiu 22 L, antra deze 28L. Fazikas (is antros dezes i lauka) 10cm diametras, 17-18cm ilgis.
Beja, kokia diametro garsiakalbis? Sprendziant pagal Sd turi buti virs 33cm. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 01, 09:20 |
|
|
|
garsiakalbio skersmuo 28 cm. o kaip turi atrodyti kreivė kad gilus žemas būtų? ir kodėl jis ne dėžei skirtas? juk Qts nėra bidelis doks. šis garsiakalbis tikrai ne FreeAir |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 01, 11:28 |
|
|
|
Reiskia Sd blogai pamatuotas. 30cm dinamiku Sd buna apie 500cm2, o tavo pamatuota virs 600.
Jei Qt=0,7 reiskia FeeeAir. I dezes dedamiu dinamikai kuriu Qt keleta kartu mazesni (0,3...0,5) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 07, 20:17 |
|
|
|
tai kokį stiprintuvą naudoti matuojant garsiakalbio parametrus? aš pasidaręs an mikrūškės tokį tik nepamenu ant kokios kitą kart parašysiu. gal panaudoti iš mašinos turimą stiprą gal tada tie duomenys tikslesni gausis? nes su kiek stiprintuvų matuoju vis kitokius paarmetrus gaunu |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 21, 18:59 |
|
|
|
pakomentuokit šio subo paramatrus. aš su stasiu nesutinku pagal mano žinias uždaro tipo dėžė didžiausia būna o pas jį atvisrkščiai ir šiaip dar ten neaiškumų kilo man. arba paskaičiuokite kokios dėžės reiktų šiam gasiakalbiui. jau daryčiasu greitu laiku. nepagailėkit 10 min skirkit man?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 21, 19:25 |
|
|
|
as nesuprantu... tu man pasakyk ace ir visi kiti man pasakykite is kur jus traukiate kad uzdara deze didesne uz deze su skyle? kur jus taip matet kas jum taip sake? na pasakykit is kur taip jum susisviete??? juk vien su jbl paskaiciavus deze ismeta optimas vented ir optimal closed ir palyginkit deziu turius... na ir katra didesne su skyle ar be? jau nebegaliu...
beto kazka blogai matavai nes negali buti jog mms (moving mass) 330g cia juk dafiga koks ten dinamikas metro skersmens??? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 22, 09:14 |
|
|
|
Tai tas man ir neaišku. man stasys paskaičiavęs ten aukščiau paskaityk. man ten nesamonės. ir išvis jis rašo tipo mano gargalas freeair pagal Qts to taip pat nepasakyčiau. jaučiu visa bėįda gaunasi dėl stiprintuvo. gal matuot su tokiu mašininiu stiprintuvu nes nuo jo ir gros šis garsikas. čia no name garsiakalbis dariau 10 bandymų ir visi bandymai vienodai gavosi ten tik 100-tosios dalys skyrėsi. o ką stasys patarė tai man nesamonės ten. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |