|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 11, 12:42. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » stiprintuvo ir koloneliu galia
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
stiprintuvo ir koloneliu galia |
Parašytas: 2005 05 18, 16:32 |
|
|
|
Ant stiprintuvo mikruskes LM3875 raso kad 56W galingumo. Lemonoje, aprasyme parasyta kad jos atiduodamas galingumas 40W Kazkas forume minejo kad buvo pajunges 100W. Tai kiek istikruju galima is jos isgauti vatu?
Ar cia tik viskas priklauso nuo ausinimo? Noriu pirkti kolonkes stipriakui surinktam is LM3875, kokio galingumo patarsit? (Aisku pagrindinis demesys bus skiriamas praleidziamu dazniu diapazonui). |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 18, 16:36 |
|
|
|
Garso aparaturoje, ne galingume esme...  |
|
_________________ Svarbiausia kas viduj, o ne grazi isore...
Skype - Mendiis |
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 18, 16:46 |
|
|
|
viskas priklauso nuo poreikių ir kolonėlių jautrumo. jeigu S-90 (85db) tai lyg ir mažoka, bet jei jautrumas 100db tai lygtai ir perdaug, o klubui tai ne......
taigi esant tokiam pačiam garso lygiui reikia
S-90 (85db) - 90W
88db - 45w
91db - 22W
94db - 11W
97db - 5w
100db - 2,5W
103db - 1,25W......
dabar viskas turėtų būti aišku tik KAINA UŽ db |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2005 05 19, 02:00 |
|
|
|
vinor rašo: |
viskas priklauso nuo poreikių ir kolonėlių jautrumo. jeigu S-90 (85db) tai lyg ir mažoka, bet jei jautrumas 100db tai lygtai ir perdaug, o klubui tai ne......
taigi esant tokiam pačiam garso lygiui reikia
S-90 (85db) - 90W
88db - 45w
91db - 22W
94db - 11W
97db - 5w
100db - 2,5W
103db - 1,25W......
dabar viskas turėtų būti aišku tik KAINA UŽ db |
Tai kaip suprantu ta pati garsa duoda kolonele 85db 90W ir kolonele 103db 1,25W?
LM3875 stipriakui kokius optimaliausius garsiakalbius pasiulytumet?
Datasheete parasyta: "The LM3875 maintains an excellent signal-to-noise ratio of greater than 95dB(min) with a typical low noise floor of 2.0μV." Tai cia kaip suprantu rinktis garsiakalbius su ne mazesniu kaip 95db kad girdetusi visi stiprintuvo privalumai?
Jei parinkciau sakykim tokius garsuakalbius: 8Ω, from 20Hz to 20kHz, 97db, 50W. Toks garsiakalbis isnaudotu visas stiprintuvo galimybes ir atiduodama galia ar pagal kazkokius kitus kriterijus man pasirinkti garsiamalbius?
Beje, gal kas galit koki linka numest lietuviu kalba apie db, nes kazkaip cia man dar neatrasta sritis.. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 19, 02:40 |
|
|
|
nu gal durnas klausimas bet vistiek
tai vienas 97 dB 50W ruporas keltu toki pat triuksma kaip 10 S-90 kartu paemus?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 19, 04:50 |
|
|
|
him rašo: |
nu gal durnas klausimas bet vistiek
tai vienas 97 dB 50W ruporas keltu toki pat triuksma kaip 10 S-90 kartu paemus?  |
siaip kiek zinau tai dvi 50W kolonkes neduos tiek garso kiek viena 100W kolonke (kalbu jei visu kolonkiu parametrai vienodi). O del tu decibelu tai cia esu visai zalias, gal kas pasakys kas isvis tas db yra ir su kuo jis valgomas?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 19, 15:27 |
|
|
|
o aš girdėjau kad dvi po 50W gros kaip viena 100W.
destytojas tai paaiskino taip
"jūsų daug, o as vienas, ir kai visi imsite kalbėti - kiek bus triūkšmo." |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 19, 15:35 |
|
|
|
Miroslav rašo: |
o aš girdėjau kad dvi po 50W gros kaip viena 100W.
destytojas tai paaiskino taip
"jūsų daug, o as vienas, ir kai visi imsite kalbėti - kiek bus triūkšmo." |
Nu tai cia galima paprasta bandyma padaryt: paimk 1W kolonke ir atitrauk ja nuo desines asies per 10cm. Tada paimk dvi 0,5W kolonkes ir atitrauk jas nuo kairies ausies taip pat per 10 cm. Tada pajunk garsa ir ziurek kurioj ausy labiau skamba. O va tada ir man pasakysi ar galima deti lygybes zenkla ar ne  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 19, 15:54 |
|
|
|
Miroslav rašo: |
aš ir nesumuoju.
beje man ir vienas 0,5W dinamikas groja taippat kaip 1W. |
Siaip su tais vatais tai painiava sakyciau. Cia tas pats kaip ir ira iprasta lempos sviesuma susieti su vatais, pvz pasakai kad isukta 60W lempute, ir mazdaug jau aisku kaip ji sviecia, nors is tikruju gali isukti 13W ekonomiska lempa ir gausi ta pati apsvietima. Na sviesa turi ir kitus apibudinimo parametrus kaip liuxas ar candela. O tai kuo matuojamas garsas? Juk vatas tai sunaudojama galia, kuri nebutinai turi buti proporcinga atiduotam garsui. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 19, 18:24 |
|
|
|
garsumas apibudinamas garso lygiu, garso galia, yra dar tokie parametrai kaip garso intesyvumas I [W/m^2], gali buti garso intesyvumo lygis L su indexu I.
dB gali apibrezti ne tik jautruma, bet ir garso slegio lygi.
cia info is vieno laboro teorijos. tai va. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|