|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 05, 01:09. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » PCB plokste su 0,2mm takelio ir 0,2mm tarpo stroiu-kaip?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
PCB plokste su 0,2mm takelio ir 0,2mm tarpo stroiu-kaip? |
Parašytas: 2010 03 04, 21:21 |
|
|
|
Niekaip nepavyksta namu saligom pasigaminti maketines spausdintines plokstes mikruskei kurios takeliu zingsnis yra 0,4mm (0,2mm takelis ir 0,2mm tarpas...). Gal turite variantu kaip padaryti? itariu kad beda mano lazerineme spausdintuve (SAMSUNG SCX-4300) kuris teturi 600dpi, su juo as sekmingai esu pasigamines kitu ploksciu kur mikruskiu zingsnis buvo 0,5mm (0,2mm takelis ir 0,3 tarpus dariau), bet trafaretas irgi gaudavos ant ribos.... (vos nepermatomas), o dabar nusipirkau mikruske neapsiziurejes ir pasirodo kad dar smulkesnis takeliu zingsnis
Tai va, tokia mintis sove kad jei rasciau kurnors lazerini spausdintuva su 1200dpi , tai gal iseitu isspaust trafareta su 0,2/0,2mm..... -kaip manot?
p.s. sumodeliuota plokste spausdinu ant permatomos (specealios) pleveles, paskui ja dedu ant fotorezistu dengtos (gamykliskai) plokstes ir t.t. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 04, 21:36 |
|
|
|
Gal paprasciausiai per trumpai laikai ant UV lempos ? Manau kad kaltas laikas kai buna uzdeta ant UV lempos ir gal net atstumas. Circuit o tu sviestini poperiu naudoji sitam reikalui ar perki spicialiai perpatoma skaidre ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 04, 21:47 |
|
|
|
jo, trafaretas atrodo susiliejes... (tik horizontalus takeliai ant trafareto ryskus, o vertikalus 'isplauke', tai sakau gal kalta spausdintuvo raiska 600dpi?!) , o kol trafaretas nekokybiskas, nemanau kad verta net bandyt gamint pacia plokste... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 04, 21:54 |
|
|
|
tai tau iseina padaryti trafareta su daug takeliu vienoje vietoje (0,2/0,2mm)? - nes pavienius takelius po 0,2mm ir as sekmingai padarau, bet jei vienas salia kito turi buti, va tada ir susilieja vaizdas....
Beje o su kokia raiska ir ant ko tu spausdini? (as spausdinu ant lazeriniui skirtos pleveles...) |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 05, 09:19 |
|
|
|
Dovydas rašo: |
Pavienius takelius gali pavykti padaryti, o dagiau takeliu ne, jei per ilgos bangos UV. Pabandyk naudoti "kieta" UV (kvarco lempa ar pan). |
nesuprantu, prie ko cia UV lempos? -as kalbu kad man trafareta neiseina aukstos kokybes atspausdint ant spec.pleveles su lazeriniu spausdintuvu.
AR KASNORS ESAT NAMIE ISGAVE 0,2mm/0,2mm TAKELIU TANKI? (kai kruvoje turi buti 25 takeliai vertikalus ir 25 takeliai horizontalus...(kitaip tariant i 10mm turiu sutalpint 25 takelius (vertikaliai toks pat tankis ir horizontaliai...)) -jeigu TAIP -> tai su kuo ir ant ko spausdinot ta trafareta??????? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 05, 09:29 |
|
|
|
dariusmano rašo: |
Pavienius takelius gali pavykti padaryti, o dagiau takeliu ne, jei per ilgos bangos UV. Pabandyk naudoti "kieta" UV (kvarco lempa ar pan). |
nesuprantu, prie ko cia UV lempos? -as kalbu kad man trafareta neiseina aukstos kokybes atspausdint ant spec.pleveles su lazeriniu spausdintuvu.
|
Šviesa difraguoja ir takelio konturai gaunasi "išplaukę", todėl darant plonus takelius, reikia naudoti kuo trumpesnės bangos spindulius (UV ar net rentgeną). |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 05, 09:35 |
|
|
|
|
Šviesa difraguoja ir takelio konturai gaunasi "išplaukę", todėl darant plonus takelius, reikia naudoti kuo trumpesnės bangos spindulius (UV ar net rentgeną). |
DAR KARTA KARTOJU- kuo deti UV spinduliai jeigu man neiseina atspausdint aukstos kokybes trafareto? (arba as nesupranru ka tu nori pasakyt, arba tu...) - as juk dar net nebandau svitint po lempa.... |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2010 03 05, 11:30 |
|
|
|
|
Kas per nesamone cia.. UV ilgis zymiai mazesnis nei 0.2mm, pie ko ta difrakcija. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2010 03 05, 12:45 |
|
|
|
raudonas rašo: |
Ne prie ko cia tie UV. juk zmogus aiskina kad trafaeto neišeina pasidaryt o kai spausdini ant paprasto popieriaus kaip gaunas? Nes gal tiesiog ta plvele nekokybiska? |
ant paprasto popieriaus dar prasciau gaunas(juk jis netoks lugus lyginant su plevele). O del pleveles kokybes -tai ka as zinau.... pirkau kanceleriniu prekiu parduotuvej...
As kiek isivaizduoju lazerinio spausdintuvo veikimo principa tai jei butu 1200dpi (retai sutinkama) tas lazerio spindulys sugebetu kokybiskesni vertikalu takeli nupiest... nes horizontalios linijos ir dabar gaunas pakenciamos (kai lazeris piesia istisa linija ant bugno...(paskui aisku vaizdas pernesamas ant pleveles...)
Dabar sove rad mintis - o gal problema kad spausdintuvo kasete nors ir originali, bet milteliai jau yra pildyti... (gal perprasti....)
Negi nera bandziusiu pnamie isgaut toki takeliu tanki? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 05, 14:04 |
|
|
|
Esu kazkada per neapsiziurejima 0,254 takeli nupieses (tarpas irgi turbut toks pats). Aisku atspausdines pamaciau, kad ten viskas labai smulkiai. Nors zinojau, kad mazai sansu kad isgausiu plokste, bet pabandziau. Aisku nesigavo
Spausdinau su konica minolta spausdintuvu, kuris n kartu pildytas ir siaip daugiau niekam netinkamas, tik juodrasciams spausdinti, todel atspausdinta vaizda pridejus prie lango matosi kai kuriuose vietose baltos demes, pro kurias ko gero UV ir praeina. Manau su kokybiskesniu spausdintuvu isgauciau toki stori nesunkiai, tik kol kas man tokio smulkumo nereikia  |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |
FS25 Tractors