|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 25, 17:40. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Kolonėlės tvarkymas.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Kolonėlės tvarkymas. |
Parašytas: 2009 11 23, 14:24 |
|
|
|
Tai va turiu senoką gan galingą"venta elektronika" kolonėlę, kuri truputi kaip ir apgedusi.
Trumpiau:
Yra kolonėlė, stiprintuvas ir toks pultas derint garsą. Tam pulte yra 4 kanalai (iejimai) ir du iš jų man kažkaip neveikia arba prastai veikia, tai -30dB ir -50dB. -30dB atrodo veikia dar, bet jau kai pagarsini iki pusės pradeda trukinėt ir braškėt, o -50dB tai išvis neveikia nebent antsuki visą garsą tai vos vos kažką eina girdėt kaip per ausines. Tai va ir norėčiau paklaust kaip man juos reikėtų sutvarkyt, nes dabar nelabai įsivaiduoju.
Dar planuoju keist kai kuriuos laidus, nes jau iš jų nekas likę tai įdomu kokio tipo kur laidai.
Čia kelios nuotraukos kaip atrodo viskas:
Pirmoi nuotraukoi tas visas pultelio mechanizmas ten pažymėjau laidus kur iš jo išeina. Antroi nuotraukoi tas visas stiprintuvas pažymejau kur tie laidai įeina (dėl tų laidų tai ten tipo elektros laidai yra?). Trečia, ketvirta nuotraukos tai pultelio kitos pusės.
http://img18.imageshack.us/gal.php?g=20091123251.jpg |
|
|
|
|
 |
 |
Kolonėlės tvarkymas. |
Parašytas: 2009 11 23, 21:42 |
|
|
|
Pirmiausia patikrini kondikus,jie bus jau doxli,po to osciluku patikrini signalo praejima,ir stai galinis rezultatas. |
|
|
|
|
 |
Kolonėlės tvarkymas. |
Parašytas: 2009 11 24, 10:56 |
|
|
|
Gali dabar viska aiškiau parašyt Ir patikrinus kokios bedos gali but ir ka daryt. |
|
Paskutinį kartą redagavo Dollar, 2009 11 24, 14:11. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Kolonėlės tvarkymas. |
Parašytas: 2009 11 24, 10:57 |
|
|
|
|
_________________ Aš žinau, kad dar daug nežinau... |
|
|
|
 |
Kolonėlės tvarkymas. |
Parašytas: 2009 11 24, 14:08 |
|
|
|
Ta prasme ta pultelį kur visą garsą reguliuot mest lauk? (nelabai supratau kas tas pirminis stiprintuvas ir kas tas galinis) Ir kur tą reguliatorių rasti ? Kai parašot čia jūs tai nelabai supratu mažai patirties turiu.
Dar, kuriuos laidus man geriausia pasirinkt iš ten? |
|
|
|
|
 |
 |
Kolonėlės tvarkymas. |
Parašytas: 2009 11 24, 14:55 |
|
|
|
Jei neskiri galinio nuo pirminio stiprintuvo tai nelabai ka pats ir padarysi.
Siaip pirminis ir galinis stiprintuvai yra atskiri blokai. Blokas su reguliatoriais yra pradinis stiprintuvas. Ji reikia atjungti ir prie signaliniu laidu( jokiu budu ne maitinimo) einanciu i galinio stiprintuvo bloka prijungti potenciometra ir iejimo lizda. |
|
|
|
|
 |
Kolonėlės tvarkymas. |
Parašytas: 2009 11 24, 17:59 |
|
|
|
Ten kur pas tave apačioje dvi rodyklės - ten galinio stiprintuvo įėjimas (ekranuotas juodas laidas), va prie to laido ir junk garso reguliatorių. Tik pirma atjunk pirminį stiprintuvą. |
|
|
|
|
 |
Kolonėlės tvarkymas. |
Parašytas: 2009 11 24, 18:11 |
|
|
|
As atjungiu ta pirmini stiprintuva (ta visapulta su reguliatoriais tipo) atjuges tuos 2 ir dar viena virsiau laida. O iskur man gaut kita garso reguliatoriu? |
|
|
|
|
 |
Kolonėlės tvarkymas. |
Parašytas: 2009 11 24, 18:25 |
|
|
|
Dollar rašo: |
As atjungiu ta pirmini stiprintuva (ta visapulta su reguliatoriais tipo) atjuges tuos 2 ir dar viena virsiau laida. O iskur man gaut kita garso reguliatoriu? |
Oooo broliti, gal tu dar paskaitinėk šen bei ten, kas tas potenciometras, garso reguliatorius, kokie jie būna, kaip prilituoti... O va po to jau imkis lituoklio  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|