Elektronika.lt
 2025 m. liepos 10 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 07 10, 14:59. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Mikrovaldikliai » Litavimo stoteles gedimas ST- 50D
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 13
Pereiti prie 1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Litavimo stoteles gedimas ST- 50D
PranešimasParašytas: 2009 11 09, 20:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RUNSKIS
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sveiki..ivyko gedimas..sukeliant ir mazinant potenciku tempertura,,staiga dingo temp. cifrai ir lituoklis kaista iki raudonumo..temp. nesireguliuja, kas cia per velneva ivyko..viska ka galejau pakeiciau isskyrus PICa PIC16F688-I/P, nejaugi ji galejo issipprogramuoti..jai kas.. butu gerii tai mikruskei schemute, perprogramuoti...ar kazkokio patarimo.... Rolling Eyes
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 12:32 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
circuit
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
O termopora sveika?
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 16:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RUNSKIS
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
...tenai kaip ir jos nera, temperatura keliama ir mazinama potenciku, visa to funkcija atliekama PICu.mano manimu...
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 18:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aivaras Rutkauskas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Ta stotelė dirba intuityviai Smile Sukalibruoji pagal gamintojo pateiktą procedūrą. Toliau procesoriui su rankenėle užduodi temperatūrą ir jis daug maž pagal gamintojo suprogramuotą dėsnį ir kalibraciją spėja kokį PWM duoti, kad temp būtų kokia nustatyta. Smile Kinietiški makaronai žodžiu pats turėjau ST-80D
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 20:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
xina
Senbuvis
Senbuvis
Aivaras Rutkauskas rašo:
Ta stotelė dirba intuityviai Smile Sukalibruoji pagal gamintojo pateiktą procedūrą. Toliau procesoriui su rankenėle užduodi temperatūrą ir jis daug maž pagal gamintojo suprogramuotą dėsnį ir kalibraciją spėja kokį PWM duoti, kad temp būtų kokia nustatyta. Smile Kinietiški makaronai žodžiu pats turėjau ST-80D
Ar kartais nieko nepainioji? Jei nėra temperatūros matavimo, o tik "makaronai", kaip tada rodo temperatūros kritimą, kai valai antgalį į drėgną kempynėlę? Pats naudoju ST-80D, puikus daiktas. Beje, kas nutiko tavo stotelei, kad rašai, turėjai?
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 21:23 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RUNSKIS
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
..as manau, kad..XINA..nezino kas per daikciukas ta stotele..kai man jo reikejo, perlituoti mikruske modulio teliko simtakoje per mikroskopa,, be to daikciuko tikrai neapsieisi,,manau tai ne kinu zaisliukas....noriu rimtesnio patarimo..(aisku neismesti Shocked )...
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 21:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
xina
Senbuvis
Senbuvis
RUNSKIS rašo:
..as manau, kad..XINA..nezino kas per daikciukas ta stotele..kai man jo reikejo, perlituoti mikruske modulio teliko simtakoje per mikroskopa,, be to daikciuko tikrai neapsieisi,,manau tai ne kinu zaisliukas....noriu rimtesnio patarimo..(aisku neismesti Shocked )...
Tikrai už tave geriau žinau.
[img][/img] Pas mane prie jos lituoklis conrad tool craft, ir tikrai su termopora. Jei prijungei kokį kinietišką, tai ne PIC'e ieškok bėdos.
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 22:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aivaras Rutkauskas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
xina rašo:
Ar kartais nieko nepainioji? Jei nėra temperatūros matavimo, o tik "makaronai", kaip tada rodo temperatūros kritimą, kai valai antgalį į drėgną kempynėlę? Pats naudoju ST-80D, puikus daiktas. Beje, kas nutiko tavo stotelei, kad rašai, turėjai?

Kai tik nusipirkau tą stotelę labai laimingas buvau, galvojau bus su davikliu , interaktyviai reguliuos temp, bet panaudojus kažas pradėjo kelti įtarima. Susiradau schema http://www.audiodiy.lt/oft/st80d.pdf ir išardžiau visą iki smulkiausios dalies. Pasirodo į lituoklį eina tik trys laidai, du kaitinimo elementui ir vienas statinio krųvio įžeminimui.
Keista man jei sakai, kad pas tave reaguoja. Gal mano kokia pirminė versija buvo, o tavo tobulesnė jau? O gal pas mane klastotė pigesnė?
Sakau "buvo", nes man sulūžo keraminis kaitinimo elementas ir neradau pirkti 80W 24V naujo elelemnto. Nugrūdau į rūsį kas liko ir nusipirkau kitokią stotelę.
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 22:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
xina
Senbuvis
Senbuvis
Citata:
Keista man jei sakai, kad pas tave reaguoja. Gal mano kokia pirminė versija buvo, o tavo tobulesnė jau? O gal pas mane klastotė pigesnė?
Tikrai keista, schemoje nematau temperatūros matavimo, taip išeina, kad ją rodo "iš lubų". Ačiū už schemą, reikės kada nors geriau patyrinėti. Mano stotelė pirkta iš Lekso. Jei markė ta pati, ar gali skirtis? Lituoklio išardyti, kad apžiūrėti sujungimus, nepavyko, nesinori sulaužyti.
Runskis, manau, tikrink su oscilografu, ar PIC'as dirba, jei jau viską patikrinai, tai kas belieka, tik jei keisi, neįsivaizduoju, kur gausi softą, nes abejoju, ar nuo originalo eitu nuskaityti.
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 23:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RUNSKIS
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
...noreciau tik paklausti...ar atjungus pati lituokli nuo stoties rodys tuos sifrus kaip davei lentele man..gal elektrodo kalte..hmmm..ar ji skaitoma termopova...
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 23:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aivaras Rutkauskas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Maniškė stotelė taip pat pirkta iš Lekso Smile Aš iš karto ir sakiau jog temp paima iš lubų Smile
Mano nuomone gamintojas yra išmatavęs prie kokios PWM vertės kaitinimo elemntas kokią temp sugeba duoti. Tokia išmatuota PWM/Temp priklausomybė yra įrašyta į PIC mikrovaldiklį. Aišku sunku pagaminti vienodus kaitinimo elementus. Todėl gamintojas paliko galimybę kalibruoti. Procedūra aprašyta knygutėj skamba maždaug taip: šaltą lituoklį įjungiam, jis minutę kaista, 20 sekundžių šala ir tada su išoriniu temp matuokliu reikia pamatuoti temperatūros reikšmę ir įvesti į stotelės atmintį. Čia supaprastinta schema, iš tiko procedūra ir laikai kiek kitoki, nepamenu jau, nes kalibravau prieš kokius metus.
Be skirtingų kaitinimo elelemntų egzistuoja kita bėda, jog antgaliai skirtingo dydžio skirtingai laiko šilumą. Čia ir padaryta chalturkė, nes stotelė turi paklaidos funkciją. Galima speciliai prie sukalibruotos reikšmės pridėti arba atimti ir taip pakoreguoti kalibraciją skirtingiems antgaliams.
Tai va toks čia įrankis.
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 23:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
xina
Senbuvis
Senbuvis
RUNSKIS rašo:
...noreciau tik paklausti...ar atjungus pati lituokli nuo stoties rodys tuos sifrus kaip davei lentele man..gal elektrodo kalte..hmmm..ar ji skaitoma termopova...
Atjungiau, set rodo, TMP- rodo tik rodyklę kairės krypties. Pas mane lituoklio lizde penkios kojos, ar jos visos pajungtos, negaliu pasakyti.
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 23:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RUNSKIS
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
RUNSKIS rašo:
, pajungus velniskai kaista lituoklis..nenori reguliuotis...
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 23:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
xina
Senbuvis
Senbuvis
Aivaras Rutkauskas rašo:
Maniškė stotelė taip pat pirkta iš Lekso Smile Aš iš karto ir sakiau jog temp paima iš lubų Smile
Mano nuomone gamintojas yra išmatavęs prie kokios PWM vertės kaitinimo elemntas kokią temp sugeba duoti. Tokia išmatuota PWM/Temp priklausomybė yra įrašyta į PIC mikrovaldiklį. Aišku sunku pagaminti vienodus kaitinimo elementus. Todėl gamintojas paliko galimybę kalibruoti. Procedūra aprašyta knygutėj skamba maždaug taip: šaltą lituoklį įjungiam, jis minutę kaista, 20 sekundžių šala ir tada su išoriniu temp matuokliu reikia pamatuoti temperatūros reikšmę ir įvesti į stotelės atmintį. Čia supaprastinta schema, iš tiko procedūra ir laikai kiek kitoki, nepamenu jau, nes kalibravau prieš kokius metus.
Be skirtingų kaitinimo elelemntų egzistuoja kita bėda, jog antgaliai skirtingo dydžio skirtingai laiko šilumą. Čia ir padaryta chalturkė, nes stotelė turi paklaidos funkciją. Galima speciliai prie sukalibruotos reikšmės pridėti arba atimti ir taip pakoreguoti kalibraciją skirtingiems antgaliams.
Tai va toks čia įrankis.
Gal kartais ir softą esi radęs, būtu gerai apsidrausti.
PranešimasParašytas: 2009 11 10, 23:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sneikaz
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Nieks siais laikais nekisa su termoporu i lituoklius, uztenka matuot pacio kaitinimo elemento varza, o toj schemoj tai analogine dalis ne siaip sau stovi.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2, 3  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps