Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 19, 01:03. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Sveiki, kaip padaryti įtampos daliklį.. Situacija: įtampa kinta nuo -6 iki 1V. Reikia, kad minusinis diapazonas prasidėtų nuo -0,3V, kadangi tik nuo tokio lygio galiu pradėti matavimą. Žinau, kad daliklį galima pasidaryti su varžomis, bet gal kas galite nurodyti konkretų pavyzdy ?
Sveiki, kaip padaryti įtampos daliklį.. Situacija: įtampa kinta nuo -6 iki 1V. Reikia, kad minusinis diapazonas prasidėtų nuo -0,3V, kadangi tik nuo tokio lygio galiu pradėti matavimą. Žinau, kad daliklį galima pasidaryti su varžomis, bet gal kas galite nurodyti konkretų pavyzdy ?
Man irgi idomu kaip tu ji padarysi, nes iki shiol esu isitikines, kad minusinem itampom varzu daliklis nelimpa
Kaiptai nelimpa? Viskas normaliai limpa...
Baidare, būtų žymiai paprasčiau kažką pakomentuoti jei žinotume iš kur tu gauni tą įtampą, į ką ji eina ir ką ten turi daryti. Nuo to priklauso technologinis sprendimas.
Noriu daryti AD keitimą su PIC18F452, o jis sugeba daryti tik nuo -0,3V ( na bent taip manuale radau). Tad man reikia į PIC koją paduoti sumažinta įtampą n kartų (kitas variantas paversti neigiamą įtampą teigiama, bet manau paprasčiau proporcingai sumažinti iki reikalingo dydžio)..
Taigi praleidus įtampą per daliklį pasikeis matavimo rezultatai.
O netinka tos įtampos atsparos pakelti?
Ta prasmke dabar pas tave įtampa yra -6..1V, tai galima būtų ją pakelti šešiais V, tai bus 0..7V. Beabejo tie du paskutiniai V turės būti nukerpami.
Visgi gerai būtų jei pasakytum iš kur ta įtampa ateina, ką ji reiškia ir kam bus naudojami matavimo rezultatai.
Hmm.. įtampą ateina iš hmm Žinau tik kad ji bus 50Hz ir kis nurodytame diapazone nuo -6 iki 1V (bangos forma taip pat kinta). Tikslas: su PICu matuoti tą įtampą ir ieškoti reikiamų reikšmių kas tam tikrą (labai mažą) laiko intervalą. Kaip aš įsivaizdavau, kad įtampos keitiklio principas pritaikomas daugmaž vienodai tik pakeitus varžų (ar kitokių dalių) dydžius priklausomai nuo įėjimo ir norimo išėjimo.
Na nupjauti aš nieko negaliu, kadangi visa kreivė reikalinga matavimams-rezultatams. Kaip Blasteris minėjo galiu pabandyti pakelti įtampą kokais 6V, o kaip tą padaryti ?