|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 07, 13:47. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Problemos lituojant stiprintuvą
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Problemos lituojant stiprintuvą |
Parašytas: 2009 11 01, 12:41 |
|
|
|
O nuo ko užmaitinai? Stabilizuotas maitinimas? Gali būti kad generuoja dėl visų tų laidų. Reiktu sulituoti viską kuo arčiau, be ilgų laidų. Tuomet įėjimo laidai turi būti butinai ekranuoti ir geriau, kad trumpi. Iš tų foto nieko nenuspręsiu.. Tiesa, ta tda2003 kažkokia šudina.. Pats bandžiau kadaise daryti, tai ir nesigavo.. Daryk su tda7240: nebrangu ir tikrai žinau, kad veikia. http://www.elektronika.lt/schematic/theme/77/5882/ |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2009 11 01, 13:06 |
|
|
|
Esu jau daręs tą stiprintuvą (su pagalba), tada veikė. Bet buvo daryta ant plokštės, su takeliais, normaliai. Maitinimas buvo tas pats, kurį ir dabar naudoju. Nemanau, kad jame bėda. Na tada gal tikrai reiktų perlituoti.
Dėtalių nominalai: varžos tikrai geros, tačiau kai pirkau detales, pardavėjas ar neturėjo, ar tiesiog savo išmone pvz vietoj 1uF davė 10.. Bet man atrodo, kad kiek didesnė kondensatoriaus talpa nėra bėda. Nors ką aš galiu žinot. Na vis tiek, ačiū už patarimus  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 11 01, 13:49 |
|
|
|
Ant kartono galima lituoti visokius mirgsiukus kur pašaliniai trukdžiai nedaro žalos... O čia dar litavimas ant kilmetrinių laidų priedo dar gal kur šalta paikė pasitaikė nes nelabai gražiai atrodo... (Na aš irgi esu pradžioj litavęs ant kartono bet laidų ilgiai būdavo minimalus). Šiaip jei maitinimas OK vadinasi jau žinai kur klaidos. (pačioj schemoj ir neekranuoti įėjimo laida, jie prisiguado 50Hz fono ir kitokių šiukšliu ir girdi birbimą). kaip jau ir sakė pasidaryk normalią PCB kurią tokia mprojektui nesunku pasidaryti su lazeriniu printeriu, jei prie tokio neturi priėjimo gali naudoti nagų laką korektoriu ar kitus markerius ir pats išsipaišyti (su liniuotės pagalbą ir šiektiek kantrybės gausis tikrai gerai), jei ir tia nesiseka gal isu peiliu išskutinėti laukelių metodu... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 11 01, 16:06 |
|
|
|
ta tda2003 schema kur davei kazkokai keista yra, as 3 kartus pagal ja dariau su skirtingom mikrem ir niekas nesigavo, megink daryt ipagal datasheto shema |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 11 01, 17:38 |
|
|
|
as dariau su tda 2003 5w stipra veike ispradziu bet paskiau pradejo oziuotis , gal tai del to kad sulitavimas ant pcb buvo sudinas, o is pradziu kai uzmaitinau nuo pakrovejo bloko net radija gaudyt pradejo, paskiau su baterijos padariau ir viskas buvo gr |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 11 01, 17:44 |
|
|
|
toks jausmas kad pas tawe maitimas ejna per kolonele o ne garsas  |
|