Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 07, 13:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
blin susinervijes as dabar. Kaip patikrint ar mega8 jau visai amen ar dar ne? pony progras neberanda. bendant resetuoti nieko nevyksta, isjungus ijungus irgi nieko nevyksta. pries kelias min viskas buvo ok, kol nepadariau taip:
toj pacioj maketinej plokstej ir procas buvo (jau su programa, su prijungtu lcd ir dar pora shuduku, ir toj pacioj bandziau parinkienti varzas triacui. dabar net gerai nzn, bet man rodos su pincetu prisilieciau pire 'gate' ir prie kazkurio kito isvado, uztrumpinau. kazkas subirbe:) ziuriu lcd neberodo. isjungiau maitinima isemiau triaca, tai lcd dega, bet procas jo neinitina. nu ir kaip sakiau niekaip su juo nebesusisneku. jau amen?
Na jei neina nuskaityti ar keisti softo tai jau tikrai kaput †.
O bent kvarcas generuojasi, ar vidinis?
Bet kažkaip keista, aš buvau dar netokių baikių pridaręs.. Na, PIC'ui buvau užtrumpinęs vieną jo I/O pin'ą į GND (tame pin'e buvo +5V), tai tas pinas nusprogo, bet procas veikia.
Lygiai taip pat buvo nutikę ir su ATmega8 - nieko nenutiko, viskas veikia. O užtrumpinta buvo net keliolikai minučių. Pasirodo, yra kažkokia apsauga nuo to.
Taip pat buvo su ATmega32 toks nutikimas: I/O pin'e buvo nustatytas loginio 0 outputas, o aš ten padaviau -12V. Čia tai jau tikrai maniauk ad bus ragai. Bet nieko, tik ta koja nusprogo, bet visas procas tebeveikia.
vidinis uzprogramintas. tiksliau buvo... blin nuejo 20Lt i siuksliu deze... pradejo barsket tai trafas man atrodo, kai traicas bolekaip atsidarinet pradejo, o viskas ant to paties maitinimo... nzn, dar bandysiu viska is schemos istraukt, ir tada nuskaityt, bet abejoju. silpnos tos atmegos. msp buvau maitinimas gal kelias minuets atvirksciai pajunges. jokio poveikio. o cia gavo biski trugdziu ir nuduso...