|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 12, 22:35. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Garso stiprintuvai » Mini A klasės kartotuvas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
Mini A klasės kartotuvas |
Parašytas: 2009 06 21, 09:17 |
|
|
|
Kadangi tema apie Ciuffoli jau pasiekė 65 puslapius ir vargu kas turi kantrybės viską ten skaityti, nusprendžiau pradėti naują temą apie šio tipo stiprintuvo mini variantą. Kam įdomu, gali žvilgterėti į galutinį schemos variantą PDF formatu http://audio.ring.lt/mini/mini.pdf ir kaip šiuo metu atrodo ši konstrukcija, dar nebaigta:
Pirma rankenėlė - garso reguliatorius, už jo mygtukas atjungiantis tembrus (kai jie pajungti dega raudonai), toliau tembrų reguliatoriai, faktiškai dėl grožio , tuščias kol kas langas lygio indikatoriams ir įėjimų perjungiklis. Pagrindinė plokštė atrodo štai taip:
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 10:20 |
|
|
|
Maciau dairetes kuo sia skyle uzkist, lygio idikatoriu turejau kazkur dar originalu sio stipriaus |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 11:10 |
|
|
|
Turėjau naują, nenaudotą, kažkada iš Evitos pirktą indikatorių, dabar jau kuris laikas perleistas kitam forumiečiui |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 11:41 |
|
|
|
Gal visai ne i tema bet pasakysiu. Kai isezdinat plokstes reikia su acetonu nuvalyt ne tik takelius, bet ir kita jos puse, nes ir ant jos nuseda tas isezdintas varis, kai nuvalai graziau atrodo, o dabr kaip su kokiom demem. Pabandyk kai kita plokste darysi |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 11:55 |
|
|
|
Dziundzis,ka tu cia svaigsti,kokios dar demes???
Ten testolitas fotografuojant persisviecia,ir kur takeliai-tamsiau atrodo,"technologe" tu |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 12:16 |
|
|
|
miiinnde rašo: |
Maciau dairetes kuo sia skyle uzkist, lygio idikatoriu turejau kazkur dar originalu sio stipriaus |
Originalų išmečiau šiukšlynan neatsigręždamas, kartu su jo visais rusiškais užrašais |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 12:27 |
|
|
|
Tiesiog puikumelis! Dziugina aki
Toks minimalus variantas, mano galva, ir butu pats teisingiausias. Ir as nematau reikalo A klases stiprintuva daryti daugiau negu 2-3W. Geriau mazas, bet kokybiskas
Dabar keletas klausimeliu:
1.matau, galinio laipsnio srove visai nedidele (gal 0.3A) Kiek jis isduoda galios?
2.sakyciau C15 galima butu ir ismesti, jei abu laipsniai maitinami nuo tos pacios itampos. Liktu tik vienas kondensatorius signalo kelyje. (nors greiciausiai yra kazkokiu pasleptu planu, nes matau trumpikli.)
3.stiprinimo laipsnio itampa galetu buti didesne. Turetu tik teigiamai atsiliepti garsui. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 14:36 |
|
|
|
StasysS rašo: |
Tiesiog puikumelis! Dziugina aki
Toks minimalus variantas, mano galva, ir butu pats teisingiausias. Ir as nematau reikalo A klases stiprintuva daryti daugiau negu 2-3W. Geriau mazas, bet kokybiskas
Dabar keletas klausimeliu:
1.matau, galinio laipsnio srove visai nedidele (gal 0.3A) Kiek jis isduoda galios?
2.sakyciau C15 galima butu ir ismesti, jei abu laipsniai maitinami nuo tos pacios itampos. Liktu tik vienas kondensatorius signalo kelyje. (nors greiciausiai yra kazkokiu pasleptu planu, nes matau trumpikli.)
3.stiprinimo laipsnio itampa galetu buti didesne. Turetu tik teigiamai atsiliepti garsui. |
1. Srovei reguliuoti ant pcb yra trys vietos varžikėms. Dabartiniu metu visos trys ir sulituotos, pabandymui kaip bus su temperatūra. Paraleliai sujungtos 3 po 4,3 Omo. Taigi 1,4 Omo. Ant jų yra 0,65 V. Taigi srovė per mosfetukus teka 0,46A. Šilimas nedidelis, ranka laisvai laiko. Gal kokie 45 laipsniai.
2. C15 reikalingas. Dėl universalumo pcb turi minėtą trumpiklį. Jį nuėmus, galima užmauti laidelį ir nuvesti į tembrų bloką. Ką ir padarysiu, nes rankenėlės yra. Tembrus bus galima atjungti mygtuku ir leisti tiesiai, aplenkiant.
3. Įtampos pirminiam pakanka, pirminis duoda dvigubai didesnę neklipintą ampitudę nei galinis. Ant 8 Omų apkrovos turime 3,2V iki klipinimo. Klipinimas labai gražus, lempinis, apvaliomis viršūnėlėmis. Taigi turime 1,28W. Prie tiek su 93db kolonėlėmis man jau neįmanoma susišnekėti.
P.S.
Perklausiau Bize Karmen siuitą, atliekamą Londono filharmonijos orkestro. Kad būtų daug instrumentų ir išryškėtų, jei kas ne taip. Mano ausiams - skamba nuostabiai. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 17:08 |
|
|
|
Mano duomenimis, standartinis stiprintuvas standartiniam korpuse gali išsklaidyt maždaug 25-30W šilumos, jei negailėsim prakaituojančių kondensatorių - šiek tiek daugiau. Taigi srovės dar galima atsukti. Kils galingumas, tranzų darbiniai taškai pasistums į didesnio statumo sritį, taigi turėtume išlošt ir truputį kokybės.
Dabar pavydas suėmė, gal ir man savąją temą sukurt |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 18:10 |
|
|
|
saulius.g rašo: |
Mano duomenimis, standartinis stiprintuvas standartiniam korpuse gali išsklaidyt maždaug 25-30W šilumos, jei negailėsim prakaituojančių kondensatorių - šiek tiek daugiau. Taigi srovės dar galima atsukti. Kils galingumas, tranzų darbiniai taškai pasistums į didesnio statumo sritį, taigi turėtume išlošt ir truputį kokybės.
Dabar pavydas suėmė, gal ir man savąją temą sukurt |
Jei pamenate, šitoje Radiotehnikoje viršuje yra grotelės, o dugne ties radiatoriumi išpjoviau pailgą plyšį 2 cm pločio, taip kad konvekcija bus. Jei reiks, srovės labai nesunkiai galima pridėti. Bet paklausius, atrodo jog nereiks. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 19:35 |
|
|
|
1.28W net ne visos kompiuterinės kolonėlės turi tiek o garsiakalbiai tai jų "fuflo" atleiskit už žargoną, o garso net ir didesniam kambariui per akis. Tikrai kada turėsiu laiko tai pradėsiu rinkti kartotuvą tai pradžiai susirinksiu šitą mažyli. Mano supratimu muzikos klausimui jo pakanka, o sienas drebinti A klase tai tas pats kas limuzinu vežti mėšlą. Bet čia tik mano kukli nuomonė.
Nes kas nori kokybės tas lipdosi sau, o kam reikia pavadinimo einą į topocentrą |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 20:04 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
1.28W net ne visos kompiuterinės kolonėlės turi tiek o garsiakalbiai tai jų "fuflo" atleiskit už žargoną, o garso net ir didesniam kambariui per akis. Tikrai kada turėsiu laiko tai pradėsiu rinkti kartotuvą tai pradžiai susirinksiu šitą mažyli. Mano supratimu muzikos klausimui jo pakanka, o sienas drebinti A klase tai tas pats kas limuzinu vežti mėšlą. Bet čia tik mano kukli nuomonė.
Nes kas nori kokybės tas lipdosi sau, o kam reikia pavadinimo einą į topocentrą |
Jaučiu, kas tuoj Lietuvoje pasidarys didelis deficitas sudegę stiprintuvai Radiotehnika U-101. Reiks su laiku smulkiau aprašyti viską savo puslapyje. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 20:17 |
|
|
|
Puikumėlis. Kaip sako, belieka tik sukramtyttai kas jau paruošta. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 21, 21:12 |
|
|
|
O kam isvis visokie indikatoriai reikalingi??? Ar stiprintuvas skirtas muzikai klausyt ar ziuret kaip lemputes mirksi?
Visokie sviestukai ir procesoriai - tik papildomu triuksmu saltinis Jei nera butinybes, geriau nedeti. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|