|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 09, 22:50. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Automobilinė garso aparatūra » TDA7294 stiprintuvas sudegino automobilinį grotuvą
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
TDA7294 stiprintuvas sudegino automobilinį grotuvą |
Parašytas: 2009 05 24, 14:32 |
|
|
|
Tiesa sakant ir ne vieną , esmė tame, kad turiu pasidaręs stiprintuvą su SMPS ir TDA 7294, tai grojo jis man gal pusę metų, tiesa aš jį jungiu tiesiai iš automagnetolos galinio stiprintuvo į TDA įėjimą, tai grodavo normaliai, kaip subas tarnaudavo, bet vieną dieną sudegė automagnetolos galinis stiprintuvas , na pasikeičiau aš jį, veikė viskas ok, bet prijungus stiprintuvą ir vėl sudegė, nesuprantu bl, kas negerai? kodėl pusę metų veikė, o po to nebeveikia, o pats mano darytas stiprintuvas, veikia normaliai.
gal čia kas persiduoda, gal per kokius radiatorius ar minusą kokį, niekaip nedaina man, tiesa prijungus testerį tarp mašinos korpuso ir stiprintuvo įėjimo rodė kintamą 30V įtampą ir neįsivaizduoju kodėl  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 24, 17:47 |
|
|
|
Tai tu isivaizduok kad paimi 45W (arba 19W RMS) isejimo signala ir pajungi i stiprintuvo iejima, kur ten galia turi eit mW eiles? Apkrovos negauna ir dega grotuvo galinis stiprintuvas, tam ir yra skirti grotuvo LINIJINIAI isejimai, kurie yra PRIES galini stiprintuva. Keista kad dar sugalvoja zmones taip pajungt, o kai sudega net nesusimasto KODEL sudege... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 26, 18:46 |
|
|
|
Kažkodėl per linijinius man negroja, per silpnas signalas, o dėl negavimo apkrovos, ten stovi TDA mikroschema 4 kanalų, kuri turi apsaugas visokias, bet to kiek jau anksčiau esu važinėjęs pajungęs tik porą garsiakalbių ir niekas ten nesvyla nesovietiniai laikai gi, šiuolaikiniai stiprintuvai žymiai patikimesni. Gi buvo išbandyta atlaikė pusę metų.
Iš tikrųjų neįsivaizduoju dėl ko to stiprintuvo įėjimas toks nejautrus. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 16, 19:53 |
|
|
|
vincentas rašo: |
nu tu pz atsiprasant debilas. nesuprantu kaip tu tda sutveriai jei neparisi datasheeto parametru. juk kaip minejo kolega ten mW pasiduoda o tu 45w paduodi |
Jei tokius patarimus duodi, kitu debilais geriau nevadink... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 18, 08:58 |
|
|
|
s.vytas rašo: |
Kažkodėl per linijinius man negroja, per silpnas signalas, o dėl negavimo apkrovos, ten stovi TDA mikroschema 4 kanalų, kuri turi apsaugas visokias, bet to kiek jau anksčiau esu važinėjęs pajungęs tik porą garsiakalbių ir niekas ten nesvyla nesovietiniai laikai gi, šiuolaikiniai stiprintuvai žymiai patikimesni. Gi buvo išbandyta atlaikė pusę metų.
Iš tikrųjų neįsivaizduoju dėl ko to stiprintuvo įėjimas toks nejautrus. |
Originalus tda buves magely buvo kokybiskas, pakeitei i taip vadinama rusio gamybos tda, tai jos ir patvarumas ivairiems neleistiniems 'netiketumams' daug mazesnis, nes pagamintos jos is pigiausiu detaliu.. Tad tokio paties patvarumo nebesitikek.. pasidaryk pradini stiprintuva prie savo 7294 su reikiamu stiprinimo koef. ir viskas.. Nenori diskretinio, paimk operacinuka koki geresni ir keleta detaliku.. bus keleta litu, bet turesi viska ok veikianti ir nuo linijiniu isejimo. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 18, 09:26 |
|
|
|
Kaip didelės varžos įėjimas gali trumpinti magnetolos išėjimą? Kažkas ne taip su pasigamintu stiprintuvu.
Beje, yra gamykliniai stiprai, kurie jungiasi prie magnetolos išėjimo ir niekas ten nedega. Aš tokį turiu. Vakare atsidarysiu pažiūrėsiu kas jo įėjime stovi - gal koks įtampos daliklis? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 18, 15:12 |
|
|
|
Audris rašo: |
Kaip didelės varžos įėjimas gali trumpinti magnetolos išėjimą? Kažkas ne taip su pasigamintu stiprintuvu.
Beje, yra gamykliniai stiprai, kurie jungiasi prie magnetolos išėjimo ir niekas ten nedega. Aš tokį turiu. Vakare atsidarysiu pažiūrėsiu kas jo įėjime stovi - gal koks įtampos daliklis? |
Taip, ten stovi paprasciausias itampos daliklis is 2 varzu, kuris sumazina signala ir toliau jau lygiai taip pat paduodamas i "tulpes" linijinius iejimus.
O autoriaus paklausiu:
O TDA vienas signalo laidas nera kabinamas prie mases?? nes pvz magu koloneliu laidai ne vienas negali liestis su mase  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 03, 00:08 |
|
|
|
Hm va tas su mase, galėjo būti, bet kai pagalvojus, tai masė TDA7294 yra hm -35V , o tas nulinis vidurinis laidas lyg ir nesijungia, nu neįsivaizduoju
schema, tai TDA ta maža, čia kažkur lyg ir buvo forume.
Bet aš vieno nesuprantu, kaip man nesudegė tiek laiko.
Dabar susiradau, signalą kur įeinantis į tą sudegusią TDA, tai nuo ten pajungiau ir veikia jau gan ilgai. Gal dėžė netobula mano, kas nors pramuša , bet buvau lyg ir apsaugojęs viską nuo korpuso, nes jis metalinis.
smps http://www.ipix.lt/images/29000030.jpg
čia stiprintuvo foto http://www.ipix.lt/images/35282447.jpg
nes neberandu schemos, bet ji viena iš primityviausių. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |