|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 14, 01:43. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » elektros instaliacija. Reik patarimo.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
elektros instaliacija. Reik patarimo. |
Parašytas: 2008 01 16, 12:26 |
|
|
|
|
Sveiki,
Darausi remonta, kadangi visi laidai pas mane seni (aliuminiai, dvigysliai)nutariau pirmiausia pasikeist laidus. Keiciu: rozetese 3*2.5, jungikliuose 3*1.5 (perjungejai). Tai iskilo man toks klausimas su izeminimu. Antrame aukste bus visur isvedziota nauji laidai, bet likusioji dalis namo bus remontuojama veliau ten liks seni laidai dvigysliai su senais savo automatais. Sujungimo dezuteje bus sujungti nauji laidai su senais, prie senu laidu nera atskiro izeminimo laido taigi naujas izeminimo laidas nebus prie nieko prijungtas. Taigi klausimas: montuojant rozete, izeminimo laida jungti prie rozetes ar ne? Ar Palikti ir prijungti tada kai jau bus izeminimas nuvestas iki namo skydines ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 16, 12:44 |
|
|
|
|
Daryk kaip nori, bet aliuminio laido su variniu i viena kruva nesuk.
Izeminima geriau prijunk, nereiks veliau rozeciu atidarineti. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 16, 14:18 |
|
|
|
|
| Heksogenas rašo: |
| VytasS rašo: |
Daryk kaip nori, bet aliuminio laido su variniu i viena kruva nesuk.
|
tipo reik naudoti jungtį? |
Taip, negalima naudot "skrutkiu", nes varis su aliuminiu nelabai draugaujau kartu. Reik naudot kontaktine kaladele ar ka panasaus. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 24, 18:41 |
|
|
|
|
Iskilo ir man siokiu tokiu klausimu del instaliacijos.
Ateina laidas(faze, nulis ir izeminimas) i rozete1 dezute, is tos rozetes1 dezutes kitas laidas keliauja i rozete2 dezute. Atrodo taip:
Tik nesijuokit is sedevro Klausimas butu, kaip rozetej1 man sujungt laidus? Juk nesukisiu abieju laidu i viena rozete. Elektrikas isvedziojes laidus sake, kad tai daroma su kazkokiom "trisakem" sujungimo kaladelemis, kuriu niekaip nerandu.. Kai nezinau nei kaip atrodo nei kaip tiksliai vadinas, tai..
Gal yra kokiu kitokiu sujungimo budu? |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 24, 19:15 |
|
|
|
|
As dar nepirkau paciu rozeciu, tai is pradziu norejau pasidometi smulkiau.
Galvoju apie Siemensa arba Legranda. Kiek zinau ten ikisi laida ir jis uzsifiksuoja. Tai ir iskilo klausimas ar tilps tie 2 laidai i viena jungti. Pvz vonioj laidai yra zymiai storesni nei kambari. Siaip gal ir nebutu tokiu klausimu, jei nebutu elektrikas kalbejes ten apie kazkokius trisakius ) Kazkaip nesinori belenkaip sujungt.. |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 25, 06:05 |
|
|
|
|
| Pirk tiktai su ĮŽEMIJNIMU, varį su aliumu jung, tiktai varį aplitavus (nubalinus), nes kitaip negalima. Jung varį ir aliumą ne per kaladėles, o skrutkėmis poto apvyniok PVC izoliacija. Pasisteng sujungimus izoliuoti, kad negautų ateityje oro. Nesioksiduos. Į tuos kambarius kur nedarysi remonto atvesk kabelius 2,5 užizoliuok ir palik. Po to kai darysi remontą pas tave jau bus atvestas maitinimas. Į pačias rozetes nevesk 2,5 per storas (per brangus) savom reikmėm pilnai pakanka 1,5. O lempom vesk - 1,0. Tu niekaip neišnaudosi jei į roz. vesi 2,5 nes jisai laiko 4kW. Parodyk man nors veną buitinį įrenginį su tokia galia. Virtuvėje prie viryklės vesk 5 X 2,5 ir į vonią vesk 2,5, dar gali maitinimus rozetėm susivedžioti 2,5 |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 25, 11:30 |
|
|
|
|
| Rozetes,jungiklius patariu pirkti ne su ikisamais, o su prisukamais laidais del kontakto patikimumo ir laidu atjungimo ateityje.Dabar nebera tokiu,kur kilpeles reikia daryti,o po vienu varzteliu yra skylutes 2 laidams. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 25, 13:03 |
|
|
|
|
| Jei naudoji aliumini laida,siulau ant galu det specialius antgaliukus(seniuose 10_30 centu kainuoja),kitaip laidas gali reaguot su rozetes gnybtu kuris dazniausiai buna varinis.Tenka daznai susidurt kai zmogelis is sandeliuko istraukes nori panaudot aliuma nuo ruskiu laiku. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 25, 13:08 |
|
|
|
|
| donau rašo: |
| Rozetes,jungiklius patariu pirkti ne su ikisamais, o su prisukamais laidais del kontakto patikimumo ir laidu atjungimo ateityje.Dabar nebera tokiu,kur kilpeles reikia daryti,o po vienu varzteliu yra skylutes 2 laidams. |
Tu jau man gali nepasakoti dėl "klik" sistemos (įkišamų, o ne su varžteliais) rozečių. Kiek esu pastatęs dar nei viena nesugedo (nesudegė) nebent koks durnius nagus kiša ten kur nereikia. Tos rozetės yra taip pat patikimos kaip ir su varžteliais, aišq atsiranda tokių asilų kurie sugalvoja ikišti minkštą laidą arb 4mm storio laidą. Nebent užsakovas (gailikas) skatikus drebančiom rankom skaičiuoja perka pati pigiausią šlamštą. Tada padarai kad tik veiktų o paskui jo bėdos, nes su blogom medžiagom "Š" gaunasi. Poto ieško kaltų, nors projiekto nėra arba du gal trys kartus per dieną pasikeičia visas projiektas. Santechnikai, kaip taisyklė kokie girti, smirdantys kaimiečiai, nukapoja visus laidus, arba gipsiorai "grybauja" projiekto gyvenime nėra matę. kas liečia rozečių pirkimo iš senukų tai rekomenduočiau SIEMENS tikrai kokybiškas produktas, kas senukams nebudinga. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 25, 15:58 |
|
|
|
|
| k.saulius66 rašo: |
| Į tuos kambarius kur nedarysi remonto atvesk kabelius 2,5 užizoliuok ir palik. |
Butas naujos statybos + dar nepriduotas, tai lipdoma viskas nuo pagrindu, t.y. remontas visur. Laidai jau buvo isvedzioti, tik pravede kelias rozetes pagal pageidavima. O va kai pasake kiek kainuos paciu rozeciu/jungikliu istatymas i dezutes tai.. Plesia pinigus uz nieka.. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |