|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 07, 23:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Programinė įranga » Interneto dalinimas ir Quality of Service
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Interneto dalinimas ir Quality of Service |
Parašytas: 2009 06 04, 01:27 |
|
|
|
|
Sveiki, norėjau paklausti kaip man interneta padalinti po lygiai, tai yra name naudojames dviese (greitis 10mb) intiku kaip būtų galima padaryti, kad mano kaimynai gautų 5mb ir aš 5mb?
Kitas dalykas būtų ar verta išjungti "Quality of Service" (QOS) tarnyba, nes kiek žinau ji ryja mano kanalo pralaiduma apie 20% |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 07, 13:19 |
|
|
|
|
| QOS reikia nustatyti 0, bet neisjungti, nors man jis netrukdo ar 20 ar 0, veikia vienodai ir pilnu greiciu su p2p programom. O kaip greiti padalinti po lygiai deja nezinau, paciam butu idomu suzinot. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 08, 18:42 |
|
|
|
|
| QoS jauciasi ant skype ir kitu tokio tipo VoIP programu. Be to to QoS pralaiduma galima nustatyt, bet jei letas inetas tai isjunk, nelabai ka ir prarasi. Na zinoma siunciant is p2p buna klaidu, bet cia paciu programu darbas atstatinet tuos bitus. O del padalijimo po lygiai tai neimanoma su paprastais routeriais, nebent cia koki mandru turi jei gali pasakyk modeli gal atkapstysim, nes juk kiekvieni skirtingi. As pvz savajme Dlinke radau WAN port speed 10, 10/100, auto mbps. Siaip reiktu susitart su tuo, kam sharini savo prieiga, kad diena nemustu ineto, o nakti pompuoja kiek nori, t,y pagal susitarima. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 09, 15:10 |
|
|
|
|
| Nebent čia gal ne su routeriu darosi, gal koks navarotas tam specialiai skirtas yra... |
|
_________________ Jei reikia privačiai - privatas. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 09, 19:55 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
| QoS jauciasi ant skype ir kitu tokio tipo VoIP programu. Be to to QoS pralaiduma galima nustatyt, bet jei letas inetas tai isjunk, nelabai ka ir prarasi......... |
isjungtas QoS pasiima trafiko by default 20%, o jei nustatysi 0 tai ir bus 0. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 14, 12:24 |
|
|
|
|
| Esu kažkur skaitęs,kad jai viena kompiuterį padarai kaip serverį tada gali dalinti interneta kaip nori, bet tada reikėtų jį laikyti ištisai įjungta, o čia neišeitis. O pas mane Netgear routeris. Gal kas žino kur tie QoS nustatymai nes niekaip aš jų nerandu ant VISTA. |
|
Paskutinį kartą redagavo Lineika, 2009 06 14, 13:49. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 14, 13:13 |
|
|
|
|
| mad.scientist rašo: |
| kionig rašo: |
| QoS jauciasi ant skype ir kitu tokio tipo VoIP programu. Be to to QoS pralaiduma galima nustatyt, bet jei letas inetas tai isjunk, nelabai ka ir prarasi......... |
isjungtas QoS pasiima trafiko by default 20%, o jei nustatysi 0 tai ir bus 0. |
Turbut kiekvienam routeriui skirtingai, pvz as savame dlinke galiu isjunkt arba ijunkt, bet ijungus maziausias pralaidumas 64kbps iki Full, tai isjunges ji
Lineika, eik i routerio nustatymus ir ten ieskok, o ne pacioje vistoje. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 14, 14:07 |
|
|
|