|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 19, 05:58. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Principinės elektrinės schemos » Rail to rail
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 22, 16:39 |
|
|
|
|
labas.
turiu tokia mc MCP602 (datasheet raso kas single suply, railtorail output),
tai va reiktu panaudot ta railtorail funkcija, bet datashyte biski nesuprantu kaip ten ka jungt.. Ta prasme ijejime paduodu signala 0-4V ribose , o reiktu kad isejime butu 0-5V (cia i atmegos ADC paduot). Maitinima jungiu i GND ir +5V, juk "single suply" ta reiskia kiek suprantu, aisq gal klystu.. tai gal kas gali pamest schemute kaip ten jungt tuos gryztamus rysius tarp INPUT ir OUTPUT, kad isejime tureciau nuo 0V iki 5V. ACIU  |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 10:57 |
|
|
|
|
| Ar p.Didširšį kažkas pervažiavo su angiškomis vežėčiomis? Pusė nebesuprantamų žodžių ,tai reikia paaiškinti reikšmę (kon tas znočia) lietuviškai:datascheet,single,suply,railtorail,,output,input,ADC,GND,aisq. Nebesusikalbam lietuviškai.Ar toks ponelio elektronikos mokslų tikslas "Ške" ," opšin " , "vanas" prasmė? |
|
|
|
|
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 11:46 |
|
|
|
|
nepyk
na nevisi angliski vertiniai gerai skamba, pvz, Rail-to-rail - tai kaip isverst? Begis i begi ar kaip.. O prie anglisku terminu daukmaz visi priprate
Seip jau suradau ko man reikejo.. Gal ir negerai pajungiau bet isejime(OUTPUT) gavosi 0-5V svyravimai.. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 12:33 |
|
|
|
|
| Na nieko neįkertu < rail to rail> ir visos 9 žodžių pasakos...Negalite paaiškinti lietuviškai,tai varykit estiškai ,latviškai ,lenkiškai, rusiškai.Kodėl lendat be muilo prie anglų ar amerikonų, ar maža jiems savų bezdžionių? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 13:48 |
|
|
|
|
..estiskai retas kuris suprastu...
nieko neturiu pries kitas kalbas bet kuom blogai angliskai? Aisku galeciau ir rusiskai paaiskint (tektu koki pusvalandi vargt, nepriprates prie rusisku raidziu issidestymo klaviaturoj), bet vis retesnis zmogus ir rusiskai supranta. Juk mokyklose pagrinde tik anglu moko.. Tai pasak gerbiamo PetrasL ir anglu kalba reiketu pamirsti? Siais laikais vien lietuviu jau neuztenka..
Na jei nesuprato kas mano "aukstosios anglu k.":
ADC - analogo keitiklis i skaitmenini;
GND - zeme;
single suply - vienpoliaris maitinimas (nesu tikras del sito );
rail-to-rail - kazkas tokio kai stiprintuvo isejimo maksimali itampa lygi maitinimo itampai.. |
|
|
|
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 14:13 |
|
|
|
|
Idomu kaip toks inzinierius kaip ponas Petras nemoka anglu kalbos ..  |
|
|
|
|
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 14:38 |
|
|
|
|
petras ramiai nepraejs pro sali visad repliku pametys  |
|
_________________ Aš nepažeidžiau forumo taisykliu bet mane nubaude... |
|
|
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 16:04 |
|
|
|
|
| Bezdžioniauti ir mokėti yra didelis skirtumas. Dauguma kartoja nesuprantant ir apsimetinėja visažiniais poliglotais.Kionig,susikalbu penkiomis kalbomis ,bet moku -vieną. |
|
|
|
|
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 17:02 |
|
|
|
|
tai kam vaidint tada nesuprantanti? jei jau toks visažinis poliglotas  |
|
|
|
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 18:01 |
|
|
|
|
| Poneliai,nevartoti savos kalbos GĖDA! |
|
|
|
|
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 18:07 |
|
|
|
|
| PetrasL rašo: |
| Poneliai,nevartoti savos kalbos GĖDA! |
Juk zinai, kad lietuviu kalba isnyks..  |
|
|
|
|
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 18:22 |
|
|
|
|
PetrasL paaiskink tai one.lt vaikams  |
|
|
|
|
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 18:41 |
|
|
|
|
| didshirshis rašo: |
PetrasL paaiskink tai one.lt vaikams  |
Ten jis pataptu Donkichotu, bet kad ir cia taip atrodo, kuris kovoja su vejo malunais  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 19:09 |
|
|
|
|
| didshirshis rašo: |
..estiskai retas kuris suprastu...
nieko neturiu pries kitas kalbas bet kuom blogai angliskai? Aisku galeciau ir rusiskai paaiskint (tektu koki pusvalandi vargt, nepriprates prie rusisku raidziu issidestymo klaviaturoj), bet vis retesnis zmogus ir rusiskai supranta. Juk mokyklose pagrinde tik anglu moko.. Tai pasak gerbiamo PetrasL ir anglu kalba reiketu pamirsti? Siais laikais vien lietuviu jau neuztenka..
Na jei nesuprato kas mano "aukstosios anglu k.":
ADC - analogo keitiklis i skaitmenini;
GND - zeme;
single suply - vienpoliaris maitinimas (nesu tikras del sito );
rail-to-rail - kazkas tokio kai stiprintuvo isejimo maksimali itampa lygi maitinimo itampai.. |
nesivargink petras nesupras jei nepasakysi jam senoves lietuviu kalba nauododamas tik lietuviskas frazes tokias kaip: "malonu kad kaimyno namas dega"
---
griztant prie klausimo rail to rail tai ne funkcija o toks tipas.
tiesiog tai reiskia kad isejimas gali buti nuo -vcc iki +vcc o iprasti stiprintuvai nedatempia kazkur po 1.5v
deja to ka tu nori padaryti nelabai imanoma.
sustiprinti teigiamo signalo tiksliai nelabai pavyks, nors apytiksliai galima.
naudok tiesiog iprasta neinvertuojancio stiprintuvo shema ir ziurek kas gaunasi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Rail to rail |
Parašytas: 2009 05 23, 19:20 |
|
|
|
|
tai man dauk stiprint nereik, yra taip : nuo TL062 (maitinasi nuo dvipolio +-5V) ateina signalas, ta signala turi skaityt atmega, bet neisnaudojamos visos ADC galimybes - gali skaityt iki 5V o ateina tik max iki kazkur 4V.
Tai idejau RtR tipo stiprintuveli, ji maitinu nuo 0V ir +5V. Is pradziu idejau varza gryztamam rysiui nuo isejimo i invertuojanti ijejima(signalas ateina i neinvertuojanti) ir dar viena varza nuo to invertuojancio i GND - kaip paprastam stiprintuve, stiprinimo koeficientas apytiksliai lygus R1/R2. bet rezultato norimo negavau, vistiek isejime nebuvo iki 5V. Tada pabandziau anraja varza primityviai prijungt prie virtualios zemes - dvi 47K varzos, viena i GND kita i +5V. Viskas veikia  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |