|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 26, 05:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » "Svarkes" remontas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 12:14 |
|
|
|
Sveiki visi,
Paskaitinejau foruma ir radau gana daug temu susijusiu su suvirinimo aparatu gamyba bei remontu. Taciau, neturiu beveik jokiu ziniu, tad noreciau paprasyti issamios informacijos.
Dar is sovietiniu laiku namo sklepe stovi savadarbe "svarke". Tai tiksliau net ne svarke, o didziulis transformatorius. Man sake, jog ji tikrai veike, taciau, aisku, jau daugybe metu to nebedaro
Noreciau paprasyti, kad kasnors padetu (pabraizytu, atsiustu) rasti LABAI elementaria shemute, kur butu nurodyta, kokius elementus kaip ir kur naudoti.
Jei galit patikslinkit, nes kiek suprantu tai viskas ko reikia, tai transformatorius zeminantis itampa iki keliu V ir daug (~150)A bei "lygintuvo" is kintamos i nuolatine srove?
Transformatorius veikia, bet kitkas uz jo - nebe. Tikiuosi, kad supratote situacija.
Labai labai buciau dekinga jei kasnors man padetu skirdamas savo laiko namo nesamonems  |
|
|
|
|
 |
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 12:18 |
|
|
|
is kintamos i nuolatine tai tiesiog diodas , bet nzn gal tokiom didelem srovem kazko kito reikes |
|
|
|
|
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 19:32 |
|
|
|
Nejau niekas negalite padeti man siuo klausimu?
Ar gal vyrukai, cia sedintys, mano kad tai ne mano jegom?
 |
|
|
|
|
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 19:53 |
|
|
|
Mmmm.... Idomu.
Senelis minejo kad ten kazkas kaip diodai....
O tai viska nuardzius gales virinti, jei pajungsim tiesiogiai nuo transformatoriaus?
Bet ar tada neperdegs niekas? Nesinoretu kad ka pridirbtu, poto mane kaltins
Gal kazka dar padaryt reiktu? |
|
|
|
|
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 19:59 |
|
|
|
na jei virino su diodais tai ir be ju virins, turiu gamykline virina kintama srove, na gal kiek geriau pirkti elektrodus kintamai (buna ir taip suskirstyti) ,bet siaip eitu ir belekokie tik diametrus ju pagal galinguma parinkt reiktu jei niekas nesireguliuoja |
|
|
|
|
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 20:28 |
|
|
|
Niekas nesireguliuoja. Tiesiog didelis transformatoriuso ne suvirinimo aparatas.. AciU labai laabai
Beja, galinguma tai kaip suprantu, su testeriu nepamatuosiu juk Tad kaip tuos elektrodus parinkt?
P.S. visiem skeptikam - ir merginos si ta ismano  |
|
|
|
|
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 20:34 |
|
|
|
bandymo keliu, jei labai dega tai storesniu reiktu jei kimba ir sunkiai virinasi tai plonesniu, na buna visaip manau nuo 3mm reiktu pradet |
|
|
|
|
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 20:57 |
|
|
|
Na eletkrodais virinant truri buti ktintanti trafo charakteristika t,y jei atstumas tarp elektrodo keiciasi,srove turi kisti nezymiai.Tai priklauso nuo trafo apviju isdestymo.Tuscios eigos itampa ne maziau 50-55V
Nekalbu apie invertorinius irenginius,kurie labai lengvi.
Juose 220 keiciama i nuolatine,paskui i kintama didelio daznio tada mazutis trafas ir vel keitimas i nuolatine
esu ziurinejes tokia namu salygomis sunku ir brangu.
bet musu auksiniu ranku meistrai daug moka |
|
|
|
|
 |
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 21:14 |
|
|
|
Vikis rašo: |
Na eletkrodais virinant truri buti ktintanti trafo charakteristika t,y jei atstumas tarp elektrodo keiciasi,srove turi kisti nezymiai.Tai priklauso nuo trafo apviju isdestymo.Tuscios eigos itampa ne maziau 50-55V
Nekalbu apie invertorinius irenginius,kurie labai lengvi.
Juose 220 keiciama i nuolatine,paskui i kintama didelio daznio tada mazutis trafas ir vel keitimas i nuolatine
esu ziurinejes tokia namu salygomis sunku ir brangu.
bet musu auksiniu ranku meistrai daug moka |
Sorry bet - Tikrai neviska supratau
Sita posta rasei siaip, ar man kazka norejai paaiskinti? Gal dar kazka tureciau zinoti apie tokius irenginius?
AciU visiem uz pagalba  |
|
|
|
|
 |
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 21:25 |
|
|
|
Nufotografuok to aparato vidurius, gal kils geresniu ideju negu ismesti puse gero daikto. Yra ivairiu suvirinimo aparatu schemu.
Jei pasakytum ar tai vienfazis ar trifazis aparatas, kokia itampa antrineje apvijoje ar jame stovi tik lygintuvas ar dar kazkas papildomai (pvz tiristoriai sroves reguliavimui) gal bus daugiau patarimu.
Rekomenduoju paskaityti sia knyga:
http://www.netzor.org/books/otherbook/23790-svarochnyjj-apparat-svoimi-rukami-2003-djvu.html
Ten yra aprasyti principai ir pateiktos paprasciausios schemos. |
|
|
|
|
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 21:52 |
|
|
|
Transformatorius vienfazis. Itampa sokineja nuo 8 iki 20V
4 diodai ir daz kazkas uz JU... Taciau neimanoma iziureti nieko, viskas sutirpe... Diodai tiesiog milziniski. Neradau jokiame puslapyje net panasiu...
Senelis bandys virinti taip kaip rase kazkuris - tiesiai pajungta
AciU visiem LABAI LABAI |
|
|
|
|
 |
"Svarkes" remontas |
Parašytas: 2009 04 15, 21:56 |
|
|
|