|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 13, 16:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » 2 LED mirksiukas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
2 LED mirksiukas |
Parašytas: 2009 07 20, 22:27 |
|
|
|
Sveiki, iskilo problema. Dariau http://elektronika.lt/schematic/theme/82/15605/ sita schema ir pajungus ja, abu LED nemirksi, o tiesiog dega. Tranzistorius naudojau ne 2n3904, o kt315b. Patikrinau juos ir vienas parode 70, kitas 180 stiprinimo koficienta. Viena dioda atjungus ir vel prijungus kitas sumirksi. Beje, kokia turi buti varza, aprasime raso 47 kiloomai, o schemoje parasyta 470? Kame cia problema? Kas pades busiu labai dekingas. |
|
|
|
|
|
2 LED mirksiukas |
Parašytas: 2009 07 20, 22:33 |
|
|
|
Tai kur yra parašyta R - tai ta varža turi būti 47k o kitos 470 omu o tu turbūt sudėjai 4 vienodas varžas? |
|
_________________ Save water drink beer... |
|
|
|
|
|
Re: 2 LED mirksiukas |
Parašytas: 2009 07 20, 22:38 |
|
|
|
XgN rašo: |
Sveiki, iskilo problema. Dariau http://elektronika.lt/schematic/theme/82/15605/ sita schema ir pajungus ja, abu LED nemirksi, o tiesiog dega. Tranzistorius naudojau ne 2n3904, o kt315b. Patikrinau juos ir vienas parode 70, kitas 180 stiprinimo koficienta. Viena dioda atjungus ir vel prijungus kitas sumirksi. Beje, kokia turi buti varza, aprasime raso 47 kiloomai, o schemoje parasyta 470? Kame cia problema? Kas pades busiu labai dekingas. |
Taip ir yra; tie rezistoriai, kur pažymėti raide R, turi būti 47 kiloomų, o kiti du- 470 omų. Perskaityk komentarus, ten matosi, kad ir tranzus sumaišo, KT315 su KT362, ir jų cokoliuotes. Jei viską padarysi kaip reikiant, jis tiesiog negali neveikti. http://elektronika.lt/schematic/theme/82/15605/comments/&page=2 |
|
|
|
|
|
|
2 LED mirksiukas |
Parašytas: 2009 07 20, 22:44 |
|
|
|
Na kas tiesa tai tiesa pats dariau ir man nesigavo ir beroc zinau kodel bet vistiek abejoju kad jis man suveiks ir dar sis tas apie 2LED mirksiuka yra jau kalbeta TEMA: Klausimai ne i tema 6 ar tais 5 puslapis ir pasiziurek ar tranzus nesumaisiai |
|
_________________ Išmoksta netas kuris klausinėja, o tas kuris supranta atsakymus.. |
|
|
|
|
2 LED mirksiukas |
Parašytas: 2009 07 21, 21:49 |
|
|
|
Na, man vienas klausimėlis kilo tarkim jeigu aš vienoj 22 mikrofaradų dėsiu 47 mikrofaradų kondensatoriu. Nes aš taip padariau ir man dega tik vienas LED'as ir kai išjungiu iš tinklo dar kokias 4-5 sekundes dega LED'as ir kai jis užgesta sumiksi ir kitas LED. Kas čia gali būti blogai?
P.S Tranzą naudoju KSP2222A. |
|
_________________ Save water drink beer... |
|
|
|
|
2 LED mirksiukas |
Parašytas: 2009 07 21, 22:35 |
|
|
|
Naudok kokį tik nori kondensatorių, jis pakeis tik mirgsėjimo dažnį. |
|
|
|
|
|
2 LED mirksiukas |
Parašytas: 2009 07 22, 01:47 |
|
|
|
Ziurekis varzas arba gal kazkuris kondikas pramustas!Cia tau tranzu stiprinimo koef.nieko neduoda tokiam "krutam" aparate. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|