|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 03, 21:09. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Transformatoriaus TPP321Y jungimas. Kaip geriau?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Transformatoriaus TPP321Y jungimas. Kaip geriau? |
Parašytas: 2009 01 31, 22:26 |
|
|
|
|
| Turiu porą ТПП321У transformatorių ir va toks klausimas iškilo, kaip geriau sujungti jo išvadus? http://www.elektronika.lt/schematic/theme/64/584/ puslapio pabaigoje yra jo išvadų schema. Dabar esu sujungęs taip (pagal tą paveikslėlį): pirminė - tarp 5 ir 10 trumpas, 220V į 1 ir 6; antrinė - 14 ir 15 trumpas, 20 ir 21 trumpas, 13 ir 19 trumpas (žemė, vidurys), 16 ir 22 į tiltelį. Po tiltelio gaunu +-28V. Veikt veikia, bet smalsu, ką prarandu ir ką laimiu taip junkdamas? Kodėl tame paveikslėlyje nepanaudota visa pirminė apvija? |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 02 01, 12:26 |
|
|
|
|
| Junkti pirminę taip, kaip esu pajungęs dabar, man patarė tas pardavėjas iš Rūsio (iš ten tie trafai). Bet paveikslėlyje pajungta priešingai - dalis pirminės ir visa antrinė, tad man įdomu, kodėl taip padaryta. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 02 01, 13:55 |
|
|
|
|
| Tai būtų aišku ir pradedančiajam, bet man įdomesni gilesni dalykai, tarkim, dėl transformatoriaus darbo kokybės, kai vijų jungiama mažiau, dėl trafo įsisotinimo, dėl srovių. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 02 01, 18:27 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
Kuo daugiau apviju pirminej pajungta,tuo geriau
jei ne paslaptis-kokia kaina situ trafu toje pardeje? |
Man aiškino tą patį, bet norėčiau apie tai sužinoti daugiau. Mokėjau 35Lt/vnt |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 02 01, 18:46 |
|
|
|
|
Kuo daugiau viju voltui,tuo mazesnis sklaidos laukas-tas aktualu garso stiprintuvams,kur magnetinis trafo laukas gali indukuoti 50Hz triuksmus arciau esanciose plokstese ar signaliniuose laiduose
Jei viju vienam voltui skaicius mazas,isauga tuscios eigos srove,trafas pradeda birbti
Be to,esant mazam viju skaiciui,tuscios eigos srove igija stipriai iskraipyta forma,kuo maziau viju,tuo labiau tuscios eigos srove ima igauti impulsine forma su labai placiu triuksmu spektru,kurie indukuojasi signalinese stiprintuvo grandinese
Cia pavyzdys,kaip keiciasi tuscios eigos sroves forma prie skirtingo viju skaiciaus vienam voltui
Trafas 140W,serdies skerspjuvis 6,4cm^2
paaiskinkit kas,kurioj vietpj tas rusys,Kauna zinau labai prastai  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 02 01, 19:21 |
|
|
|
|
| Rūsys yra netoli Autobusų stoties, šalia Stumbro, Šiaulių gatvės gale. Jei žiūrėti į žemėlapį, tai tame trikampyje, kur susikerta Šiaulių ir Girstupio gatvės. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 02 01, 19:24 |
|
|
|
|
| xumot rašo: |
| Rūsys yra netoli Autobusų stoties, šalia Stumbro, Šiaulių gatvės gale. Jei žiūrėti į žemėlapį, tai tame trikampyje, kur susikerta Šiaulių ir Girstupio gatvės. |
Dekui,gal pavyks pasokt,man irgi poros tokiu trafu reiktu |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |