|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 16, 14:01. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Padekite skubiai man is nuolatines 72 i nuolatine 24 padaryt
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Padekite skubiai man is nuolatines 72 i nuolatine 24 padaryt |
Parašytas: 2009 01 15, 12:49 |
|
|
|
|
| Padekite skubiai man is nuolatines 72 i nuolatine 24 padaryt reikia apkrovimas sviruojantis 0,05 A iki 0,025 a. Sigi jei perskaitysi padek zinau kad gali. Banziau su varziniu įtampos dalikliu ir krienu bet įtampa keiciasi nuo srovės. Padekit. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 01 15, 14:26 |
|
|
|
|
Reikia bandyt su "krienu" ir paprastu stabilitronu vidurineje to krieno kojoje V isejimo = V krieno + V stabilitrono. Varzom, matot, sugalvojo...
Ir nepamirskite didesnes keptuves prie krieno prisriubuoti, nes priseis virs poros vatu i siluma paverst  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Re: Padekite skubiai man is nuolatines 72 i nuolatine 24 pad |
Parašytas: 2009 01 15, 23:53 |
|
|
|
|
| Vytas.ordo.ordo rašo: |
| Padekite skubiai man is nuolatines 72 i nuolatine 24 padaryt reikia apkrovimas sviruojantis 0,05 A iki 0,025 a. Sigi jei perskaitysi padek zinau kad gali. Banziau su varziniu įtampos dalikliu ir krienu bet įtampa keiciasi nuo srovės. Padekit. |
Aciu visiems kas pdejot Aivarui Rutkauskui atsakau kad cia traukinyje naudosim ten standartas 72 v dc teisingai atspejai. Varžu daliklis nesamone esant kintamai apkrovai. Geras varijantas stabilitronas + tranzas + varza+ pora kondiku. bet jei nukepa tranzas tai pas mane sudega įranga už 2000 lt todel nusprendziau deti daug diodu taip numusiu įtampą iki 30 v dc o tada desiu kriena 24 v aisku sueis nuo 50 iki 80 diodu bet man taip atrodo patikimiausiai ir maziausiai kais. Labai cia manes nelazdavokit kas kaip moka tas taip ir sprendzia savo problemas  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 01 16, 00:16 |
|
|
|
|
jei tau reikia saugoti iranga dek apsaugai atitinkama lavinini dioda, ir saugikli iejime.
dėti daug diodu nuosekliai gana kvaila idėja nes sudeginta padaryti ir stabilumas bus nekoks. diodai turi nelabai statmena charaktristika.
jau geriau tada deti keleta stabilitronu nuosekliai nes jie palaiko tikslesne itampa |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 01 16, 00:18 |
|
|
|
|
Kadangi vartojama srove,kaip rase autorius,labai nedidele,uztenka paprasciausios schemos
VD1 reikia parinkt,kad butu mazdaug 25,2 volto
Del bet kokios priezasties pakilus isejimo itampai iki 27V atsidaro tiristorius,ir uztrumpina=sudegina saugikli |
|
|
|
|
|
 |
Re: Padekite skubiai man is nuolatines 72 i nuolatine 24 pad |
Parašytas: 2009 01 16, 10:15 |
|
|
|
|
| Vytas.ordo.ordo rašo: |
... nusprendziau deti daug diodu taip numusiu įtampą iki 30 v dc o tada desiu kriena 24 v aisku sueis nuo 50 iki 80 diodu bet man taip atrodo patikimiausiai ir maziausiai kais. Labai cia manes nelazdavokit kas kaip moka tas taip ir sprendzia savo problemas  |
Tai jau geriau kaitrine lempute ir krienas. Parenki truputi didesnes sroves "lampocka", jei itampos maza - kelias nuosekliai sujungi. Ir vietos maziau, ir automatinis saugiklis nuo trumpinimo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 01 29, 20:57 |
|
|
|
|
[quote="gnt"]
Pas mane panaši situacija - (ant trafo antrinės parašyta 21v , be apkrovos - 26) Bus jungiamas vfd ekranas. Tai skaitykim iš 60 nuolatinės reikia padaryti 28v. Stabilitronai turėtų būt maždaug 30v kiek suprantu. Srovės panašios , gal net mažesnės. Varžų nominalai tokie patys ar jau reikės skaičiuot pagal kažką? Dariau su varžiniu dalikliu tai po to pykau ant savęs kad prismirdinau visą kambarį degančiom varžom  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |