|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 12, 00:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Kvarco pajungimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2008 12 29, 21:31 |
|
|
|
Sveiki,
saite:
http://hobby_elec.piclist.com/e_pic6_11.htm
schemoje yra 10 Mhz kvarcas.Kiek suprantu jis turi būti ekranuotas,bet kažkodėl po ekranu pavaizduota 2 kondensatoriai ir tarp jų pajungta "-".Šiaip kvarcai turi tik 2 kojas,todėl nežinau kame čia šaknys,gal kaip nors reikia prišniūruoti minusą prie kvarco korpuso,nes lituoti neatsargu.Kas pajėgiat padėkite.Ačiū ir gerų Naujųjų Matų. |
|
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2008 12 29, 21:36 |
|
|
|
Ten kie ksuprantu parodytas visas blokas detalės 10MHz, bet tokio regėti kur nors pirkti man neteko... Šūdinai, kad nėra aprašymo schemos, beje kur hex mikrokontrolerio? Ir kodėl darysi su PIC? |
|
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2008 12 29, 22:26 |
|
|
|
Heksogenas rašo: |
Ten kie ksuprantu parodytas visas blokas detalės 10MHz, bet tokio regėti kur nors pirkti man neteko... Šūdinai, kad nėra aprašymo schemos, beje kur hex mikrokontrolerio? Ir kodėl darysi su PIC? |
Man ši schema pasirodė gana paprasta,nors su mikrėmis turėjau reikalo tik su TDA ir žiloje senovėje su К176ЛА7, К155ТМ2. |
|
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2008 12 29, 22:49 |
|
|
|
Pirma: Kvarca galima ekranuoti, lituoti tiesiog prie metalinio korpuso, gal nesat pastebejes taip daznai daro, o galima ir neekranuoti neko neatsitiks.
Antra: schema tik is pirmo zvilgsnio paprasta ir Heksogenas teisingai klause kodel naudosi PIC kontrolieriu juk ji dar reikia ir uzprogramuoti su specialiu programatoriumi (tikriausiai tai zinai). |
|
|
|
|
 |
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2008 12 30, 00:04 |
|
|
|
Jis musėt nežino, kad tą mirę reikia pajungti prie kompo per specialią schemą (vadinamasis programatorius) ir įrašyti iš kompo į ją programą.
Norint, kad ledai mirgsėtų yra schemų el.lt archyve ten su AVR mikrokontroleriais, jie geresni lengviau dirbti su jais ir duotos programėlės LED'ams mirgsinti.
Kvarco šioj schemoj ekranuoti nereikai, net ir schemoj nėra parodytas ekranavimas, ten parodytas kaip koks blokas schemos. Panaršes tame puslapį radau apei tą bloką parašyta tik tiek kad ten 10Mhz kvarcas ir tiek, kokios talpos kondai nerašo, kažkur man teko kažką panašaus matyti tai ten kondai berots buvo po 18pF.  |
|
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2008 12 30, 11:26 |
|
|
|
Tos neprogramuojamas, bet schemo jišsykio dalių daugiau ir sudėtingiau... Aš vietoj tavęs susirasčiau kokią schemą su AVR mikrokontroleriu, programą lengva įrašyti per PonuProg ir būtų dar didesnis pasistūmėjimas į priekį elektronikoj.  |
|
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2008 12 30, 11:57 |
|
|
|
Įvertinant esamą situaciją, sprendimas mirksiuką daryti su 555 ir 4017 yra teisingas. |
|
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2008 12 30, 12:25 |
|
|
|
Kam tą kvarco korpusą lituoti,galima padaryti ekranėlį su spyruokliuojančiu kvarco laikikliu. |
|
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2008 12 30, 12:27 |
|
|
|
Bandau daryti,visiems dėkoju,o AVR ateis eilė. |
|
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2008 12 30, 21:55 |
|
|
|
Ir išviso kam ta kvarca ekranuot juk pats kristalas metaliniame korpuse-ekrane, kas jam ten gali pakenkt? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2009 01 03, 12:52 |
|
|
|
Gal pries kokius 7metus,dariau kazka panasaus is rusisku mikriu K155LA3 ir K155TM2,veikia po siai dienai be problemu,galima naudot ir led'ams galima jugt per teristorius ir pajungt iki 6 naujametiniu girliandu.Mirksejimus galima paciam susiprogramuot dviem knobkem ir dviem potenciometrais.Nezinau kaip ikelt schema,dalykas man patiko. |
|
|
|
|
 |
Kvarco pajungimas |
Parašytas: 2009 01 03, 15:00 |
|
|
|
Imeski i kokia talpykla kur galima talpinti paveiksliukus ir linka cia numeski... |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |