|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 02, 13:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Garso aparatūra » paranoja del DC
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 05 25, 21:51 |
|
|
|
apskritai, zmones, pasakykit, kas darete tranzistorinius stiprintuvus ir kaip elgetes del apsaugu nuo dedamosios? Ar taip ir paliekate tiesiogiai be jokiu apsaugu? nebijote, kad nuleks karta kada tranzai ir sudegins garsiakalbius. Man stai buvo jau nusproge galinaii tranzai ir i garsiakalbi nuolatine papuole (aisq tas garsiakalbis leivas buvo tai negaila), bet jei i gersenius... |
|
_________________ Vytautas VGTU |
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 05 26, 18:53 |
|
|
|
Tai tu padaryk kad tranzai neskraidytu o veiktu sau tyliai, o kaip tau nusprogo tranzai? gal per daug galios davei, ir neatlaike garsiakalbis, uzsitrumpino, ir tada ties piku ir tranzai pasibaige?
paprasciausiai tokiose situoacijose gelbsti saugikliai, prijungti tarp galiniu trazu ir maitinimo - ne karta tas gelbejo mano stipriaka nuo remonto |
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 05 26, 22:30 |
|
|
|
na ka galiu pasakyti: masinis laidas, isvestas nuo stipriaus pagrindines schemos buvo "palaidas" ir susiliete su isejimu. Zodziu gavosi tipo kaip ir grazus trumpas. Tad ir pasvilo tranzai. Vienas kiauras per visas puses, kitas pakaito... Bet kas idomu, kad net ir padirbes stiprekas normalioje apkrovoje labai mazai kaito, t.y. galiniai tranzai beveik apskirtai nekaito. neblogai ten gavosi. O tiksliau gali paaiskinti ka tu su tas saugikliais darei? man priimtinesnis variantas su relem ir tranzais apsaugos. |
|
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 05 27, 08:46 |
|
|
|
Su tranzai aisku butu graziau, butent taip ir stovi mano stipreke,
jeigu pas mane groja kokia partija muzikos (ne visu garsu) tai taip, jie padeda, atjungia po keliu sekundziu isjungia vel, bet kaip netycia patrumpinau kada garsas buvo per max, tai ojojoj, nespejo reles, sudege saugikliai (ir aciu dievui ne tranzai)
nors, tikriausiai cia mano zinios pasenusios, gal jau siais laikai galima ir rimtesne apsauga pest negu mano stipreke, taciau elementariausia budas tai gali pamatyti schemoje kur "160 W stiprintuvas su lauko tranzistoriais"
matai ten F1 ir F2, mano stipre stovi ir rele ir saugikliai |
|
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 05 27, 21:12 |
|
|
|
Siaip is tiesu, pas amne sudeti toki pat saugikliai nuo maitinimo, taciau ju verte "tik" 6A, tad ir nesprogo jie tada.
O ka saugiklius skaiciuoti pagal tranzo galia reiketu. galvojau jeigu mano tranzu galiniu srove max 10A, tad ir 6A saugiklius sudejau, bet ziuriu, kad nelabai iki tiek isaugs, tad reikai kokius 3 sudeti. Tiesa? |
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 05 27, 22:46 |
|
|
|
Na schemoje jie sako kad reikia 3A, nu tai galima toki ir ideti, bet jei idesi mazesni tai galvoju blogiau nebus
O kartai saugikliai nera dalinami i grupes, vieni tipo greiciau lydosi, kiti dar siektiek palaiko? kaip jungikliose D, C, B |
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 05 28, 12:19 |
|
|
|
Lydieji saugikliai ne visada padeda apsaugoti nuo galiniu tranzu sudegimo. Geriausia ir patikimiausia apsauga yra tokia: Galinių tranzų srovę matuojantis elementas > trigeris > tranzai, kurie blokuoja galinių tranzų srovės saltinius. Taip gauname itin didele greitaveika iki keliu mili sec.
http://www.telesys.ru/projects/proj080/index.shtml
schema 5. Apsaugos funkcija atlieka VT3-VT6, VT13 ir su jais susije elementai. Ten viskas yra tiksliai aprasyta |
|
_________________ Labai nepykit jei nusisnekejau..... |
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 05 31, 19:29 |
|
|
|
hmm as vartinejau ta weba, bet sunkiai susigaudau. 5 schema yra visas stiprintuvas apskritai, o prie 8 schemos kalba apie apsaugas..
O kaip vertinat sitas apsaugas?(cia buvo kalbeta temoje"250W")?
http://www.astro.uu.se/~marcus/private/m250.html |
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 06 01, 12:13 |
|
|
|
pas ta 250W stiprala apsaugos padorios, paciame stiprintuve yra greitumine trumpojo jungimo ir perkrovos apsauga, o salia yra nuolatines itampos isejime apsauga ir stiprintuvo isejimo uzlaikymas ijungiant |
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 06 02, 20:30 |
|
|
|
dar noreciau sugristi prie to 250W stipralo apsaugu. jei kas pries akis schema suturesit tai zvilgtelkit noriu pasiaiskinti kiek.
ta "virsutine dalis, kur lygiagreciai eina dvi 22k varzos tai ir "laukia, kol papuls DC"ir atidarys tranzus, paskui paduoda srove i T1p121 tranzo baze ir atidaro, o tas rele ijungia? paemimas kaip parodyta nuo 12+V yra uzvelavimas ijungiant? (vadinamas "minkstas ijungimas"?
taisykit mano blogus pastebejimus. Aciu |
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 06 03, 20:29 |
|
|
|
hmmm pats primai sakiau ir jauciu,kad smagiai "susiveliau"
Tiesiog atsakykit, ar jis ir nuo DC apsaugo |
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 06 07, 20:47 |
|
|
|
dar sis tas del apsaugu. ten tranzas (schemoje 250W) tip121 stovi. Jis gan galingas ir galvoju ar nekais. tad ar deti radiatoriu? ten sumasciau potencika dar maza imesti, kad prie norimos sroves isjungtu... |
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 06 23, 10:42 |
|
|
|
vytiune rašo: |
hmm as vartinejau ta weba, bet sunkiai susigaudau. 5 schema yra visas stiprintuvas apskritai, o prie 8 schemos kalba apie apsaugas..
O kaip vertinat sitas apsaugas?(cia buvo kalbeta temoje"250W")?
http://www.astro.uu.se/~marcus/private/m250.html |
Man sita apsauga nenori normaliai dirbti, apatine dalis dirba, o vat virsutine kazka grybauja, gal kas irgi bande pasigaminti? Pasidalinkite |
|
|
|
|
|
paranoja del DC |
Parašytas: 2004 06 24, 21:33 |
|
|
|
kuri apsauda: ta prie 250W stipro ar ta rusiskam webe? |
|