Elektronika.lt
 2025 m. gegužės 3 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 05 03, 19:04. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Garso aparatūra » Marantz CD54
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 14
Pereiti prie 1, 2, 3, 4  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 10 30, 19:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
miiinnde
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sveiki, pavartinejus DIY, aptikau kad galima butu apseit be oversamlngo, istraukiant SAA7030 ir kiek skaiciau, atsiliepimai labai geri tokio patobulinimo
http://www.diyaudio.com/forums/showthread/t-58700.html
Tai va, padariau kaip parasyta:

remove SAA7030
Pin20 DLCF to Pin3 DLFD.
Pin17 DRCF to Pin10 DRFD.
Pin18 /CLCF to Pin6 /CLFD.
Pin21 STR1 to Pin7 LAT.

bet rezultatas netoks, koki kiti zmones aprasineja- kazkoks svilpesys isejime ir kazkur toli toli muzikos garsai girdimi. Kas do biesas cia galetu but? Tiesa, mano grotuve pin7 yra laisvas, tai trumpiklio ner kur det...

Paskutinį kartą redagavo miiinnde, 2007 11 04, 14:29. Redaguota 1 kartą
 Re: Marantz CD54 remove SAA7030
PranešimasParašytas: 2007 10 30, 20:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Kaudio
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
miiinnde rašo:
Sveiki, pavartinejus DIY, aptikau kad galima butu apseit be oversamlngo, istraukiant SAA7030 ir kiek skaiciau, atsiliepimai labai geri tokio patobulinimo
http://www.diyaudio.com/forums/showthread/t-58700.html
Tai va, padariau kaip parasyta:

remove SAA7030
Pin20 DLCF to Pin3 DLFD.
Pin17 DRCF to Pin10 DRFD.
Pin18 /CLCF to Pin6 /CLFD.
Pin21 STR1 to Pin7 LAT.

bet rezultatas netoks, koki kiti zmones aprasineja- kazkoks svilpesys isejime ir kazkur toli toli muzikos garsai girdimi. Kas do biesas cia galetu but? Tiesa, mano grotuve pin7 yra laisvas, tai trumpiklio ner kur det...

reikalinga ant dekoderio saa7000 perjungti i 14 bitu rezima ir viskas bus gerai....
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 10 30, 21:10 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
miiinnde
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Cia i pin16 +5V paduot vietoj zemes? dariau...
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 10 30, 21:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Kaudio
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
saa7000 to tda1540

14--28,28 koja
15--1 right
13--1 left
12--2,2 le

16--+5v

pasitikrink ar viskas gerai,veikia be jokiu problemu...

[/url]
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 10 30, 22:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
miiinnde
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Dekui, buvo pas mane saa 11 koja i 2,2 tda...
Na, nezinau, rezultatas koks... Vistiek pusgyvis Philips AK601 visiskai nemodifikuotas kazkaip maloniau skamba... Blankus ir duslus garsas pas Marantz... I koki DAC rekomenduotumet keisti? Gal TDA1541? Aplamai ka gero su juo padaryt vertetu, toj srity labai jau menkos mano zinios...
Visi elektrolitai ELNA kiek ziurejau, na bet ir amzius ju zinoma nebetas...
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 10 31, 00:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Kaudio
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
miiinnde rašo:
Dekui, buvo pas mane saa 11 koja i 2,2 tda...
Na, nezinau, rezultatas koks... Vistiek pusgyvis Philips AK601 visiskai nemodifikuotas kazkaip maloniau skamba... Blankus ir duslus garsas pas Marantz... I koki DAC rekomenduotumet keisti? Gal TDA1541? Aplamai ka gero su juo padaryt vertetu, toj srity labai jau menkos mano zinios...
Visi elektrolitai ELNA kiek ziurejau, na bet ir amzius ju zinoma nebetas...

TDA1541 dirba jau I2S standartu ir pakeitimas yra sudetingas ir asmeniskai zenkliai prastesnis uz tda1540

Pajusti skirtumus tarp skirtingu DAC reikalinga pakankamai gera likusi sistema ir grotuve yra daug ka veikti ir be skaitmeninio filtro ismetimo...to labiau as nezinau tavo sistemos,klausomos muzikos ir tt...to labiau man sunkiai suprantamas"maloniau klausosi"
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 10 31, 11:35 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Citata:
Pajusti skirtumus tarp skirtingu DAC reikalinga pakankamai gera likusi sistema ir grotuve yra daug ka veikti ir be skaitmeninio filtro ismetimo...to labiau as nezinau tavo sistemos,klausomos muzikos ir tt...to labiau man sunkiai suprantamas"maloniau klausosi"

O ką pasakytum, jei skirtumus bandyti su aukštos kokybės ausinėmis (izodinaminės apie 1000lt.) ir atskiru buferiu joms?
Bent aš taip ir dariau su PCM 1702. Ypač juntama, kai maitinimą "išskiri", kaitalioji mait. schemas, talpas ir pan. Smile
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 10 31, 12:17 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Kaudio
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
O ką pasakytum, jei skirtumus bandyti su aukštos kokybės ausinėmis (izodinaminės apie 1000lt.) ir atskiru buferiu joms?

Cia atkrinta tik akustikos problema ir pigiau yra isigyti geras ausines,negu gera akustika...bet ausiniu stiprintuvai tai pat problematiski,kaip ir tradicinis stiprintuvas...

Bent aš taip ir dariau su PCM 1702. Ypač juntama, kai maitinimą "išskiri", kaitalioji mait. schemas, talpas ir pan. Smile[/quote]

Maitinimo sprendimai duoda tikrai didesne itaka,negu skirtingu DAC kaitaliojimas
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 10 31, 17:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Citata:

Cia atkrinta tik akustikos problema ir pigiau yra isigyti geras ausines,negu gera akustika...bet ausiniu stiprintuvai tai pat problematiski,kaip ir tradicinis stiprintuvas...

Be geros akustikos nepasidarysi stiprintuvo, nei signalo šaltinio įvertinsi.
Be gero stiprintuvo neįvertinsi garso šaltinio ir akustikos.
Be gero garso šaltinio nei stiprintuvo nei akustikos nesuprasi.
Todėl manau, kad atkritus bent vieno iš komponentų būtinybei, kelias iki tiesos lengvesnis.
Be to, jei naudosim tik buferį (geras operacinis ir 1 varža), tai ir bus tiesiausias kelias.
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 10 31, 20:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
miiinnde
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Kaudio rašo:

..to labiau as nezinau tavo sistemos,klausomos muzikos ir tt...to labiau man sunkiai suprantamas"maloniau klausosi"

Maloniau klausosi, nes erdvesnis garsas, vidutiniai ryskesni, Marantz garsas toks uzspaustas, vokalas ypac, erdve mazesne pastebimai... nors auksti gan svelnus pasirode...
Siuo momentu nera kazko stebuklingo pas mane- vintage Rotel resyveris, kiek ziurejau lyk dirbantis A rezimu ir Pioneer HPM-60 koloneles. Minciu yra lempinuka susirest, tik laiko sytgius dabar... O muzika ivairoka, bet daugiau 80's, lengvas rokas, klasika siek tiek...
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 11 05, 22:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
miiinnde
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Gal galit pasidalinti mintimis kaip pagyvint ta grotuva?
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 11 07, 20:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
marus
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Kaudio rašo:
Maitinimo sprendimai duoda tikrai didesne itaka,negu skirtingu DAC kaitaliojimas

Kaip konkrečiai galima patobulinti maitinimą? Aš turiu Marantz CD53, ten, manau, viskas panašu...
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 11 07, 21:58 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Citata:

Kaip konkrečiai galima patobulinti maitinimą? Aš turiu Marantz CD53, ten, manau, viskas panašu...

http://www.salonav.com/Praktika/6.2003/HTM/cifra.htm
Jei rusiškai nesupranti teksto-schemas suprasi.
Visada pradžioje tvarkytinas maitinimas, kokio brangumo bebūtų grotuvas, rasi ką patobulinti.
Esmė ne "prikaišyme" kondensatorių su "vardais" BG ir pan. o maitinimo šaltinių iš esmės.
Bekompromisinis variantas:
Atskirti VISAS įtampas tarpusavyje ir BŪTINAI digital nuo audio. Taip pat ir D nuo A žemes atskirti-sujungti tarpusavyje peremyčke su feritu, pamiršau, kaip vadinasi. (čia labai atsargiai-galimi žadinimaisi!).
Gaunam minimum taip:
1. Digital transport.
2. Digital service
3. Digital analog audio (keitiklio analog)
4. Analog audio.
Kiekvienai įtampai sava kintama apvija, tiltas, stab.
Dar geriau iš viso atskiri transformatoriai.
Po maitinimo, analogo išėjimo tweekas. Čia jau platus pasirinkimas. Mano daryta taip: esamas PCM1702-OPA627-BUF637-lizdas "laukan".
Sekantis žingsnis-clock. Čia vėl gi-ne visada verta, jei nekeisi DAC-o.
Bendrai, K-audio jau pasakė Smile
Dėl lempinio buferio susilaikiau-MANO galva cyfra ir Afrikoje liks cyfra, ji neverta lempos.
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 11 08, 01:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
miiinnde
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Dekui, ir straipsnis labai neblogas, kai bus laiko reiks sildyt lituokli Smile
Gaila tik neturiu to Marantzo shemos, biski palengvetu darbas...
 Marantz CD54
PranešimasParašytas: 2007 11 08, 07:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
miiinnde rašo:
Dekui, ir straipsnis labai neblogas, kai bus laiko reiks sildyt lituokli Smile
Gaila tik neturiu to Marantzo shemos, biski palengvetu darbas...

Nieko tokio ir be schemos. Žiūri įtampas multimetru ir dėlioji TL431. Beje, dėl TL-ų. LABAI ATSARGIAI su jais!!! Su 5pav. iš straipsnio schemos irgi atsargiai-ji pati labai žadinasi-reikalauja elementų parinkimo ir darbo kultūros-juk video stipro mikroschema Smile
Dėl TL431.
1. Jie, jeigu neoriginalūs, talpos.triukšmauja labiau negu paprastos 78xx.
2. Tai gal ir žinai, bet priminsiu-jų negalima jungti be apkrovos. Ir varža turi būti įėjime tokia, kad puse srovės kristų ant TL, o kita pusė ant maitinamo elemento (mikroschemos ar kt.) Aš matavau kiekvieną srovę,prieš jungdamas TL. visur, kur tik pjoviau takelį TL-ui ir matavau. Tada daugini iš 2 ir parenki įėjimo varžą. Jei maitinamos mikroschemos srovė artima 100 mA. tada su TL-u nesigaus-jie iki 100 mA. Dėk LM337, arba blogiausiu atveju 78M,Lxx. Išėjime 0,3...1 omo varža, tada kondikas. Analogui negailėk talpos.
Galutinis rezultatas turėtų nustebinti-tai tikrai daugiau negu keisti į daug geresni DAC-ą esamą originalų, neperdarant maitinimo. O ir maitinimas gaunasi išties solidus. Man į DCD2700 netilpo Smile
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2, 3, 4  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps