|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 23, 20:41. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Būdai sumažinti lazerio bangos ilgį.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Būdai sumažinti lazerio bangos ilgį. |
Parašytas: 2008 10 27, 22:48 |
|
|
|
Taigi tarkime, turime lazerį, i rkokiais gi būdais įmanoma sumažinti jo bangos ilgį? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
Re: Būdai sumažinti lazerio bangos ilgį. |
Parašytas: 2008 10 27, 22:56 |
|
|
|
Medkirtys rašo: |
Taigi tarkime, turime lazerį, i rkokiais gi būdais įmanoma sumažinti jo bangos ilgį? |
Manau, kad nei padidinsi, nei sumažinsi. Bangos ilgis priklauso nuo to, iš kurios orbitos grįždamas elektronas išspinduliuoja fotoną, tiesiai sakant, nuo generuojančios medžiagos sudėties ir savybių. Na, ten dedamos įvairios priemaišos, kad išgauti tą, ar kitą bangos ilgį. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 10 28, 00:46 |
|
|
|
tie patys budai kaip elektronikoje,
dvieju dazniu (lazerio slinduliu) sumaisymas.
daznio dvigubilimas, trigubinimas (dazniausia daudojamas budas)
parametrinio stiprintuvo panaudojimas (cia jau mazinimui tinka didinimui ne) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 10 28, 00:58 |
|
|
|
parametrinis stiprintuvas skirtas ne daznio(bangos ilgio) keitimu, o kitam dalykui dalykui.... o intensyvumo didinimui, t.y. impulso trumkems mazinimui !.
Digix rašo: |
...
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 10 28, 01:04 |
|
|
|
Citata: |
tai yra netiesinio optikos uzdavinys... ir labai nepaprastas. |
kas cia tokio sudetingo?
tik reikia ta KTP kristala gauti ir pro ji persvietes raudona lazeri gausi Violetini ar UV persvietes IR llazeriu gausi melya-violetini spinduli
Dmitrij rašo: |
parametrinis stiprintuvas skirtas ne daznio(bangos ilgio) keitimu, o kitam dalykui dalykui.... o intensyvumo didinimui, t.y. impulso trumkems mazinimui !.
...
|
nu is esmes biski supaprastinau galbut, nes parametriniu stiprintuvu pavadinau lazeri kuris maitinamas kitu lazeriu.
toks dalykas yra elektronikoje kai tu netiesiniu elementu pvz feritiniu droseliu arba varikapu stiprini kita signala.
(panasiai kaip magnetinis stiprintuvas)
o del to ipmulso stiprinimo tai manau ten ne pareametrinis o optinis sriptintuvas ar kazkas tokio, neisivaizduoju kaip elektornikai analogiskas parametrinis stiprintuvas galetu keisti impuslso trukme. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 10 28, 14:37 |
|
|
|
Dabar pasakysiu kodėl man toks klausimas pasistojo. O gi todėl, kad perskaičius šį straipsnį: http://www.elektronika.lt/theory/theme/160/115/
man kilo mintis kad jei paprasto cd grotuvo lazerio bangos ilgįi, arba pati lazerį pakeitus i tokį, kad jis galėtu ir DVD ir CD skaityt. Tik neaišku ar tai įmanoma. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 10 28, 15:43 |
|
|
|
Dabar pasakysiu kodėl man toks klausimas pasistojo. O gi todėl, kad perskaičius šį straipsnį: http://www.elektronika.lt/theory/theme/160/115/
man kilo mintis kad jei paprasto cd grotuvo lazerio bangos ilgįi, arba pati lazerį pakeitus i tokį, kad jis galėtu ir DVD ir CD skaityt. Tik neaišku ar tai įmanoma. |
skaityti tai gal ir sugebetu, bet reikia crdom programa perrasyti, jug jei idesi kita lazeri jis niekaip nesupras kodel takeliai dvigubai sutankejo, ir kodel duomenu perdavimo greitis pakilo dvigubai
jau nekalbant apie siokius tokius pasiketimus disko formatavime
kiek zinau dabar siulaikiniai dvd cdromai tuo paciu lazeriu skaito ir cd ir dvd.
nors gali buti ir du lazeriai ideti, bet taip labai brangu |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 10 28, 15:57 |
|
|
|
skaityti tai gal ir sugebetu, bet reikia crdom programa perrasyti, jug jei idesi kita lazeri jis niekaip nesupras kodel takeliai dvigubai sutankejo, ir kodel duomenu perdavimo greitis pakilo dvigubai
jau nekalbant apie siokius tokius pasiketimus disko formatavime
kiek zinau dabar siulaikiniai dvd cdromai tuo paciu lazeriu skaito ir cd ir dvd.
nors gali buti ir du lazeriai ideti, bet taip labai brangu |
Man tiap pat pasirodė, kad reiktų os perašinėt.. O su dviem laeriasi tai išties per brangu būtų. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 10 28, 16:00 |
|
|
|
Kiek ardziau cdromu tai cdr turi viena lazeri, dvdioskose du sedi lazeriai as galvoju kad vienas skaitymui kitas rasymui  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 10 28, 17:45 |
|
|
|
as irgi ardziau dvdrw tai vienas IR kitas raudonas. IR manyciau cd-r/rw, o raudonas dvd diskams  |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 10 28, 18:50 |
|
|
|
didshirshis rašo: |
as irgi ardziau dvdrw tai vienas IR kitas raudonas. IR manyciau cd-r/rw, o raudonas dvd diskams  |
Dėl spalvų - atvirkščiai. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|