|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 07, 17:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » TRINTI pajungimas prie serial porto: telefonas+daviklis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
TRINTI pajungimas prie serial porto: telefonas+daviklis |
Parašytas: 2010 05 24, 16:33 |
|
|
|
Sveiki,
Galbut butu labiau tike prie GSM forumo temos, bet cia yra klausimas manau bendrai apie serial port...
Pries daugel metu baigiau netgi elektronikos magistra, tai uz toki klausima tureciau gauti per kupra, bet universitetinis issilavinimas ir gyvenimas neprivede prie praktikos elektronikos srityje ir siuo metu esu daugiau programuotojas, nei elektronikas
Taigi mano klausimas toks - turiu telefona su F-Bus Tx/Rx, RX2, M-Bus / Clk signalais ir mikrobangu davikli nuo masinos signalizacijos. Kaip suprantate noriu pajungti ta davikli prie telefono ir telefonu fiksuoti daviklio suveikima. Kadangi programuoju su j2me, tai padaryciau telefonui programa, kuri nuskaitytu serial porta ir jau tada galeciau siusti sms, skambinti ir t.t. Man reikia pagalbos del telefono ir daviklio sujungimo ir trumpai apie pacius signalus - daviklis suprantu tures sakykim 0-suveike ir 1-budejimas busenas, bet kaip turi bendrauti su serial portu, t.y. reikes konvertuoti signala ?
aciu atsakiusiems |
|
Paskutinį kartą redagavo brasta78, 2013 09 10, 09:35. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 05 25, 09:10 |
|
|
|
Niekaip nesuprantu prie ko cia serial portas ,ir mikrobangu daviklis.
Jeigu telefonas supranta tik F-Bus komandas,tai is daviklio ir turi duoti jam komandas f-bus formatu,arba as ka nors ne taip supratau. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 05 25, 09:24 |
|
|
|
tai ok, as to ir klausiu - kaip man juos fiziskai sujungti ir kaip is daviklio ateinancius signalus 0 ir 1 teisingai perduoti i telefona. Suprantanciu prasau uzvesti ant kelio, o toliau jau google gal pades. Pilnas internetas schemu, kur telefonas tarnauja kaip modemas, o smegenys yra mikrokontroleris. Mano atveju smegenys ir kartu rysio priemone butu telefonas su mano besisukancia programa, pradziai noriu pajungti nors viena input porta prie telefono |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 05 25, 09:57 |
|
|
|
pasikonsultavau su vienu protingu zmogumi, tai dave gera minti ir mano planai pasikeite - nebenoriu nieko zinoti apie Fbus ar Mbus, nes kaip supratau turesiu vistiek tarp telefono ir daviklio deti mikrokontroleri..
Su java galiu nuskaityti telefono visus mygtuku paspaudimus tiek trumpus, tiek ilgus, taigi pats realiausias mano jegoms budas bus realizuoti apsaugos sistema, kurios smegenys ir rysys bus telefonas su jame besisukancia programa ir tiek kanalu, kiek turi telefonas mygtuku x2-1
-1 todel, kad negaliu naudoti ragelio padejimo mygtuko, kuris isjungs ir mano programa, taigi galima tureti ~40 kanalu, su galimybe programiskai juos didinti iki bet kiek, jei panaudosime keliu mygtuku paspaudima vienu metu kaip dar kita kanala. Belieka ivairiu tipu davikliu signalus panaudoti, kaip kazkurio mygtuko paspaudima, kas jau realu mano elektronikos sugebejimams. Programos rasymas manau 1-2 dienos. Jei kam idomus toks reikalas, galesiu uzvesti nauja tema prie projektu |
|
|
|
|
 |
 |
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|