|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 06, 03:14. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Įvairūs » Chitras minuso pašalinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
Chitras minuso pašalinimas |
Parašytas: 2005 01 27, 00:35 |
|
|
|
Va yra toks reikalas, reikia į kontrolerio ADC paduoti garso signalą. Tas signalas gali būti iki +/-2.5V, bet tai neesmė. Bėda ta, kad signalas yra kintamas, o kontroleriui negalima paduoti neigiamos įtampos.
Datašyte prie 'Absolute maximum ratings' rašo, kad galima paduoti min -0.5V. Taigi, kaip man dabar palikti tik teigiamą dalį? Leist per diodą negaliu, krenta 0.7V. Šiuo atveju labai didelė paklaida gaunasi. Galima būtų diodu šuntuoti neigiamą įtampą, bet irgi, gaunasi min -0.7V.. Toks dalykas gali kontrolerį paskrudint. Gal kas turi minčių..? Gal kokį diodą parinkt galima kad kristų ne daugiau 0.3-0.4V.. ?
Dėkui. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 27, 15:33 |
|
|
|
ADC turi galvoj ASK keitikli? jei taip tai niekas ten nesudegs, jis tik paprasciausiai neuzkoduos reiksmiu mazesniu uz apatine riba. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 27, 16:03 |
|
|
|
Klysti. Jam negalima paduoti mažiau nei -0.5V. Čia jau ir tai 'Absolute maximum rating'. Nesiruošiu rizikuoti. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 27, 16:13 |
|
|
|
Gal statyk signalo kartotuva ant tranzo (atitinkamai kontrolerio 0 ir +) ? Signalo amplitude suspausi iki reikiamo dydzio. O maziau 0 i kontroleri tai ir nepasiduos. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 27, 17:07 |
|
|
|
Sauliucka, ar galėtum nupasakot/parodyt kaip atrodo tas kartotuvas? Sorry, nemokytas aš, nesigaudau terminuose :/ |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 27, 17:18 |
|
|
|
Pasibandžiau su krokodilu..
NPN tranzas, kolektorius į plisą, emiteris į gnd per varžą. Signalas paduodamas į bazę, išeina per kolektorių.. Bet kad čia gaunasi taspat kas diodas.. Man gaunasi didelis įtampos kritimas (~0.7V). O ji turi nekrist.. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 27, 18:06 |
|
|
|
Aisku. Eksperimentuok sekanciai: baze su kolektoriu sujungi apie 50k varza (su ja gali reguliuoti stiprinimo koef.), tada kolektoriu jungi prie maitinimo per varza apie 1...3k (cia priklausomai nuo maitinimo itampos del tranzo sroves). Emiteri kabini ant zemes. I baze signala gali padavineti per konderi (na, kokia 10-20 mkf, pliusu i baze).Signala nuimi nuo kolektoriaus. Jei netinka apverstas signalas, gali dar vienu tranzu invertuoti.
Jei kas nesigaus, galiu nuskanuoti paprasto reguliuojamo stiprintuvelio schemute ir mestelti pastu. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 27, 19:58 |
|
|
|
Statyk kartotuvą ant operacinio,o į grįžtamo ryšio grandinę įjunk diodą.
Taip kompensuosi 0,7v postūmį.
Padavus teigiamą įtampą op.stiprintuvo išėjime turėsi tokią pat,
o padavus neigiamą-0v. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 27, 21:39 |
|
|
|
Jei tau reikia tik garsinio daznio,tai ne beda.
Tavo problema sprendziama su dviem operacinukais- pirmas
stumdo nuli ir jo stiprinimas 0,kitas stiprina,0-5V.
iejimas per kondika.
Turiu ir veikiancia scemute LM358 bazeje. Dirbo su 8V kintama. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 27, 22:40 |
|
|
|
hmm.. nu netinka man tas nulio stumdymas.. Grybas gausis.. Man reikia lygio indikatoriui.. Išsiaiškinau kad yra tokios rūskos mikrūškės K157DA1. Tipo detektorius.... paduodi kintamą, o jis veikia panašiai kaip diodų tiltelis, tik kad nekrenta tie 0.7V kaip ant diodų...
Su šiuo mikriuku bėda ta, kad negaunu datašyto ir nzn kaip jungt. O šiaip tai vietos mano stipre bus labai mažai, tai tokių dipinių aš ten neprikrausiu.. o reik tai 8 kanalam.. O tai yra 4 tokios mikrės. Tik kad kaina po 55ct..
Dar išsiaiškinau kad tikslaus analogo joms nėra, bet gal kas žinot kokį panašų importinį daikčiuką, būtų gerai kuo daugiau kanalų (nu iki 8 )...
www.analog.com turi kažkokių 'log. detector'. Čia turėtų būt kažkas labai panašu, tik kad logoritminis. Nu sueitų man ir logoritmas... Tik kad man reik 8 vnt.. Nu šiuo metu nelabai žinau ką daryt.. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 28, 09:11 |
|
|
|
kaip lygio indikatoriui ar ne paprasciau pasinaudoti LM3914
arba 1003PP1 (UAA180) ? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 28, 15:06 |
|
|
|
Mano lygio indikatorius - LCD valdomas mikrokompiuterio.. Taigi... Visos rūskos UAA180 pod*obkės atkrenta. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 28, 18:34 |
|
|
|
BLASTER rašo: |
... Visos rūskos UAA180 pod*obkės atkrenta. |
jei ne atvirksciai |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 28, 21:30 |
|
|
|
Kas ne atvirkščiai? Jei manai kad PP1 yra rusiška, o UAA180 yra NErušiška, tai klysti. Pas mus lietuvėlėj pilna privešta rusiškų štampų. Pagal idėją jos turėtų būti ne rusiškos, bet ruskiai, kaip ir lenkai su kinais jas štampuoja ir taip parduoda brangiau.
O jei manai kad jos man reikalingos tai irgi klysti, nes maniškis LCD jau normaliai dirba ir rodo deciBelinę skalę, kuo UAA180 TIKRAI nepasižymi. UAA180 Tinka nebent tik įtampos matavimui automobilyje. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 01 28, 21:41 |
|
|
|
Pagamino rusai PP1... Nerusai pamatė kad čia gan neblogas mikriukas.. na aišku, nerusai nenorejo panauduoti info isvedimui i LCD... Bet jie pamatė kad būtų neblogai tokias gaminti patiems. Juk yra žmonių kurie galvoja kad taspats silicio gabalas pagamintas nerusijoje yra geresnis uz rusišką.
ir prasidėjo gamyba..
Rusai turi PP1 PP2 PP3 PP4. PP3 ir PP4 netgi neturi analogų..
aišku čia nera teiginys. Čia mano nuomonė. Nes manau kad ne viską rusai pavogė. Kaikas buvo pavogta iš Rusų. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|