|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 27, 00:42. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » 1,5V to 3V?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
1,5V to 3V? |
Parašytas: 2008 10 02, 13:05 |
|
|
|
|
Aš turiu 3v raudoną diodą, bet gaunu tik 1,5v įtampą. Kokią dėtalę panaudoti, kad pakelti įtampą?
Labai atsiprašau už tokį buką klausimą, bet aš dar žalias žalias... |
|
|
|
|
|
 |
1,5V to 3V? |
Parašytas: 2008 10 02, 13:08 |
|
|
|
|
| NU kad pakeltum itampa reikia transformatoriaus ar panašiai.. Gla tu kokia detale išmesk kad įtampa padidėtu? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
Re: Kokia detalę naudoti? |
Parašytas: 2008 10 02, 19:06 |
|
|
|
|
| badfword rašo: |
Aš turiu 3v raudoną diodą, bet gaunu tik 1,5v įtampą. Kokią dėtalę panaudoti, kad pakelti įtampą?
Labai atsiprašau už tokį buką klausimą, bet aš dar žalias žalias... |
pirma gal pasakyk ka nori sukonstruot  |
|
|
|
|
|
 |
1,5V to 3V? |
Parašytas: 2008 10 02, 20:25 |
|
|
|
|
Aš noriu padaryto power mygtuką kompiuteriui naudojant
http://www.rcl.lt/index.php?lang=lt&id=2&pcode=CPR158R
Ten parašyta, kad naudoja led'ą(3v), o aš pamatavau su testeriu, kad turiu tik 1.5v.
Visa sistema:
Žalias ir raudonas mygtukai.
Paspaudi žalią, kompiuteris įsijungia ir žalias mygtukas dega kaip indikatorius, kad kompiuteris įjunktas.
Paspaudi raudoną ir jis suveikia kaip reset. Įprastai jis rodo kompiuterio apkrovimą, t.y. mirksi. Tai net nežinau kaip daryti. |
|
|
|
|
|
 |
1,5V to 3V? |
Parašytas: 2008 10 02, 20:52 |
|
|
|
|
| o tai nepaprasciau uzdėti 1,5 v ledą? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
1,5V to 3V? |
Parašytas: 2008 10 02, 20:53 |
|
|
|
|
Tia nezinant ka zmogus konstruoja, tai ka as galiu zinot gal per daug ko nors ikiso, ar blogai apskaiciavo. Neisizeidziau.. |
|
|
|
|
 |
 |
1,5V to 3V? |
Parašytas: 2008 10 02, 20:56 |
|
|
|
|
Yra siaip kompe yvairiu itampu, tai jei tau tiesiog reikia pastoviai ta mygtuka maitint kad sviestu, gali panaudot atitinkamus laidus kad gaut 3V (yra 3.3V atrodo)
) http://www.helpwithpcs.com/courses/power-supply-basics-inc-pinouts.htm
bet jei tie diodai maitinami is kazkuriu laidu, kurie dar apkrovima rodo, tai nzn..
gal tada geriau pasiieskok kito sviesos diodo. man atrodo yprastai jie buna 2V, tai 1.5 V turetu tikt. Galima ta mygtuka perdaryt |
|
|
|
|
|
 |
1,5V to 3V? |
Parašytas: 2008 10 02, 21:12 |
|
|
|
|
| Reikės bandyti perdaryti. Bet labai jau bijau. Jei papilsiu motke. Bet ai, kas bus, tas bus. Reikia gi nuo kažko pradėti. Kai iš RCL atvež detales, montuosiu stiprintuvą su 12v maitinimu ir TDA1554. |
|
|
|
|
|
 |
1,5V to 3V? |
Parašytas: 2008 10 02, 21:19 |
|
|
|
|
nieko nesuvarysi motinines, svarbiausia nieko neuztrumpink jei tik paimsi is maitblokio itampa, nieko neatsitiks |
|
|
|
|
|
 |
1,5V to 3V? |
Parašytas: 2008 10 02, 21:47 |
|
|
|
|
Žiūrėkit. Pasirodo ten po 12v led'ai. Su žaliu viskas aišku. Bet kaip dabar su tuo mirksejimu. Statyti galingesnį tranzistorių kuris galėtu dirbti prie 12v įtampos jei dar toks yra.
Ko aš nesupratau, tai kaip tie tranzistoriai veikia. Kondencatoriai aišku. rezistoriai aišku. O tranzistoriai iki šiol mįslė. Nors jų paskirtį žinau. |
|
|
|
|
|
 |
 |
1,5V to 3V? |
Parašytas: 2008 10 03, 18:10 |
|
|
|
|
tranzistoriai veikia taip: Jie patys nieko nestiprina, viskas vyksta iš baterijos, tos kur piesinuke jungiasi prie kolektoriaus ir emiterio. Siaip srove is 12V baterijos neteka(kol nera bazes sroves, t.y bazes emiterio itampos) nes srove blokuoja PN sandura(ta kur piesinuke raudona), o kai pajungta bazes emiterio itampa, t.y per ta kur brezinuke pazymeta raudonai srity teka srove, tai tos PN sanduros varza mazeja - bazes srove stipresne, ir varza mazesne, srove silpnesne, varza didesne. Tai kadangi ta pn sandura yra kolektoriaus sroves kelyje, reguliuodami sanduros varza mes reguliuojame kolektoriaus srove. Va kas yra tranzistorius, tai tiesiog sroves reguliuotojas, stipria srove reguliuoja silpna srove.
Tai jei tavo sviesos diodams reikia 12V kad sviestu, ir signalas kuris turetu priversti juos mirkseti yra per silpnas, led'a junk prie kolektoriaus, ten kur teka kolektoriaus srove, o valdymo asignalas bus prie bazes - emiterio. Na aisku cia pati paprasciausia schema. |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
 |
|
 |
Google paieška forume |