|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 31, 21:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » trifazis yvadas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 14, 18:09 |
|
|
|
sveiki
noreciau garaze is vienfazio ysivesti trifazy tai yra pasistatyti skaitliuka trifazy automatuka man toks protingas dede pabraize automatus statyti pries skaitliuka ir po cia toks gyvybiskai svarbus reikalas statyti du automatukus sakykim turiu tik viena automatuka tai geriau butu statyti pries ar po skaitliuko |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 14, 18:50 |
|
|
|
Prieš skaitiklį reikalingas tam, kad keičiant, aptarnaujant skaitiklį būtu galima atjungti įtampą, taip pat, kad perdaug neapkrautum skaitiklio ir jo nesudegintum, o esantis po skaitiklio automatas yra grynai vartotojo, jo nereikia plombuoti, beje, kaip tu jį pakeisi, esant reikalui, jei nebus automato prieš skaitiklį? |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 14, 19:19 |
|
|
|
Cia gal pirmiausia reikia su elektros tinklais suderint,kazi kaip jie paziures i tokia saviveikla,kai nulupsi plombuota vienfazi skaitliuka ir imsi savo nuoziura ten kazka junginet.
Beje,pas mane tai abiejuose garazuose pries skaitliuka stovi ne automatai,o paprasti paketiniai isjungejai,ir cia ne as pats sugalvojau,o vesdami elektra visiems taip sudejo.Ir tie jungikliai metalinese dezutese ir uzplombuoti elektros tinklu,kaip ir skaitliukai. |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 14, 20:29 |
|
|
|
Jei legaliai, tai iš tinklų turi gauti technines sąlygas, o ten viskas bus smulkiai išaiškinta, pasipaišyti projektėlį, gauti galingumo limitą. |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 14, 20:53 |
|
|
|
Nelegaliai kazi ar apsimoka-cia nepaslepsi jau jei koks patikrinimas
O tada kai priskaiciuotu jie pagal savo metodika,tai reiktu ir garaza parduot,ir kas garaze... |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 14, 21:01 |
|
|
|
Na, ką kitą turėjau galvoje, kai kurie tinklų darbuotojai popigam padaro ir popierius sutvarko. |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 23, 14:43 |
|
|
|
aisku su tais automatukais o su popieriukais tai man uzteko nueiti pas pirmininka ir atsakymas buvo kad nuiimi sena skaitliuka pasikeiti nauja pasikvieti mane as uzsirasau parodymus ir viskas as kiek supratau kad y tinklus reikia kreiptis kai nera bendrijos |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 23, 15:07 |
|
|
|
Remigijus rašo: |
aisku su tais automatukais o su popieriukais tai man uzteko nueiti pas pirmininka ir atsakymas buvo kad nuiimi sena skaitliuka pasikeiti nauja pasikvieti mane as uzsirasau parodymus ir viskas as kiek supratau kad y tinklus reikia kreiptis kai nera bendrijos |
Jei tu už elektrą moki bendrijos pirmininkui, ne elektros tinklams, reiškia tu esi jo subabonentas ir turi laikytis jo nurodymų. Tada tau nereikės vargti su popieriais iš ET, bet ar tikrai neturi knygutės ir moki bendrijai? Ar skaitiklis plombuotas bendrijos? Jei taip, tai daryk, kaip jis sakė. |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 23, 16:36 |
|
|
|
neturiu jokios knygutes ateina pirmininkas uzsiraso paskutinius parodymus
sumoki pinigus ir viskas |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 23, 17:25 |
|
|
|
Tai juk turi gauti čeki kad sumokėjai už ką moki ir pan...  |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 23, 18:03 |
|
|
|
Heksogenas rašo: |
Tai juk turi gauti čeki kad sumokėjai už ką moki ir pan...  |
nestumk, visuose garažų benrijose taip yra... |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 23, 22:29 |
|
|
|
Dj.Mc.Matrane rašo: |
..................... visuose garažų benrijose taip yra... |
Nieko panasaus-galiu drasiai tvirtint,nes pats esu dvejose
Vienoje bendrija gauna elektra tiesiai is ET.Stovi bendras skaitiklis ir pas kiekviena atskiras,visi plombuoti.Moku banke,cekius laikau skaitliuko dezej pirmininkas karta-du metuose patikrina skaitiklio parodymus,cekius ir plombas,suveda galus (o gal skaiciuoja buhalteris,nes ir toks yra).Susidares trukumas-o jis atsiranda,nes patys skaitliukai naudoja elektra,per dideli skaiciu per metus biski susidaro ir kai kam lb sunku ta isaiskint -padengiamas is bendros kasos-karta per metus surenkamo mokescio yvairiems reikalams.
Kitoj-tas pats,tik elektra imam is kazkokios privacios ymones,tai pora centu brangiau uz kW/h,jie norejo,kad kas menesi moketum,bet paskui grazuoju sutarem,kad dukart metuose uzteks,o tie,kas kazka dirba ir naudoja daug,moka kas menesi,irgi per banka. |
|
|
|
|
 |
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 23, 22:52 |
|
|
|
Gnt, jei jūs ir mokate per banką, tai į pirminio abonento, o ne į ET sąskaitą ir skaitiklių reikalus (plombavimą, keitimą) tvarko abonento atstovas, ar ne taip? Kai dirbau, turėjau irgi subabonentų, tai tie visi reikalai buvo ant mano galvos, ET tai nerūpėjo. |
|
|
|
|
 |
trifazis yvadas |
Parašytas: 2008 08 24, 00:01 |
|
|
|
xina rašo: |
Gnt, jei jūs ir mokate per banką, tai į pirminio abonento, o ne į ET sąskaitą ir skaitiklių reikalus (plombavimą, keitimą) tvarko abonento atstovas, ar ne taip?............. |
Taip,i musu bendrijos saskaita.Bet plombavo (vedem visa pravodke is naujo,visame garazu masyve)tai kazkokia moteris-pareigu nezinau-is elektros tinklu Priekabi buvo,gerai kad viskas pagal taisykles mano padaryta buvo... |
|
|
|
|
 |
 |
tema |
Parašytas: 2008 08 24, 07:49 |
|
|
|
xina rašo: |
Jei legaliai, tai iš tinklų turi gauti technines sąlygas, o ten viskas bus smulkiai išaiškinta, pasipaišyti projektėlį, gauti galingumo limitą. |
Jokių tinklų nereikia, nesapaliokit vaikai garažas yra vidinis bendrijos reikalas
nueini pas bendrijos pirmininką pasakai suderini su juo ir viskas. Pats esu elektrikas būtent tokį darbą dirbantis. Beto pats savo garaže taip ir padariau prieš metus. Ir pastačiau elektroninį skaitliuką, kuris yra neleidžiamas (nepripažintas) VST, bet garaže juk stovi tik kontrolinė apskaita. Tad dar kartą sakau NESAPALIOKIT ir neklaidinkit žmogaus. Ir dar - jokių popierių nereikia, nueini į turgų nusiperki trifazį skaitliuką pastatai, pajungi ir gyvenk sau į sveikatą. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |