Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 11, 18:49. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Ruošiuos pradėti surinkinėti Manakovo stiprintuvą, schema čia: http://www.ipix.lt/images/36976970.jpg
Schemoje siūlomi arba triodinis arba ultralinijinis jungimai. Mano išėjimo trafai ultralinijiniui reikalingų pirminės atšakų neturi, galvočiau lieka triodinis. O jei mėginčiau pentodiniu jungti? Lygtais turėčiau 200-300 om rezistorius jungti į trafo pirminės vidurio tašką, t.y. prieš 4 uf kondensatorių. Bet kaip suprantu šiuo atveju be grįžtamojo ryšio neišsiversiu, o šioj srity tikrai žalias esu. Noriu kad pasiūlytumėt, kaip tą grįžtamojo idėją išpildyti, kad čia tiktų, ir ar apskritai čia kas gausis?
Aš dirbau prie panašaus, su tuo triodiniu viskas gerai, kai apie 10w yra. O čia kiek žinau gausis 6, kas man su 90dB kolonėlėm mažai yra. Jei bandau jungti pentodiniu, garsas negeras toks, triukšmauja. Pažįstami sako, kad trūksta grįžtamojo. Tai aš ir klausiu, kaip jį čia pritaikyti, kaip jungti tą būtent ir noriu sužinoti, prieš rimtai užsiimdamas.
Jei galima, tai mestelk nuoroda i autoriaus straipsnis, nes reiks suprasti kodel yra realizuota butent sitokia konstrukcija... seip, lempine schemotechnika ne mano srytis, taciau idomu pasiskaityti.
Beje, o kodel pasirinkai butent sita stiprintuva ?
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo.