|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 11, 10:03. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Fizkos klausimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 21:26 |
|
|
|
|
Klausimas
yra mašina, su skirtingais ratais (skersmeniu)
ar įsibėgės iki 50Km per tą patį laiką ?? |
|
Paskutinį kartą redagavo Linas.k, 2008 06 11, 07:40. Redaguota 1 kartą _________________ Experience is the simply the name we give our mistakes |
|
|
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 21:29 |
|
|
|
|
| Tik skersmeniu mazesni o kaip suprantu pavirsiaus plotas islieka toks pat ? |
|
|
|
|
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 21:37 |
|
|
|
|
su mazesniais ratais isibeges greciau.
analogiska butu klausti su 4 ar 5 begiu grecciau isibegesi iki 100km/h |
|
|
|
|
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 21:43 |
|
|
|
|
| Kodel su mazesniais greiciau? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 21:50 |
|
|
|
|
| Nes per viena apsisukima nueis mazesni kelia, varikliuj lengviau sukt. |
|
|
|
|
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 21:51 |
|
|
|
|
mąstykite giliau, jei skirsis vienu coliu, taip, bus skirtingi keliai per apsisukimą, bet galia paduodama į ratus vienoda, taigi ir įsibėgės vienodai  |
|
_________________ Experience is the simply the name we give our mistakes |
|
|
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 21:54 |
|
|
|
|
| Linas.k rašo: |
mąstykite giliau, jei skirsis vienu coliu, taip, bus skirtingi keliai per apsisukimą, bet galia paduodama į ratus vienoda, taigi ir įsibėgės vienodai  |
Galia vienoda, bet didesnis ratas per ta pati apsisukima nueis didesni kelia... |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 22:15 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Galia vienoda, bet didesnis ratas per ta pati apsisukima nueis didesni kelia... |
Ir... Bus stumiamas tokia pat jėga, vadinasi įsibėgės mažesniu kampiniu pagreičiu, BET tokiu pat linijiniu pagreičiu. Vadinasii važiuos vienodai su antra mašina. Esant vienodai galiai mažinant sūkius didėja jega.
BET į rata mes paduodam jegą, o ne galia. MAšinos cilindre dujom visai p... ar jos išsiplės sekunde vėliau, ar anksčiau, cilindra jos veikia vienodu slegiu vadinasi ir jega. Galia buna, kai turim asinchronini elektrini varikli (variante rotorius nuosekliai statoriui lyg ir...). |
|
|
|
|
|
 |
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 22:26 |
|
|
|
|
| eXec rašo: |
| Galia vienoda, bet didesnis ratas per ta pati apsisukima nueis didesni kelia... |
Ir... Bus stumiamas tokia pat jėga, vadinasi įsibėgės mažesniu kampiniu pagreičiu, BET tokiu pat linijiniu pagreičiu. Vadinasii važiuos vienodai su antra mašina. Esant vienodai galiai mažinant sūkius didėja jega.
BET į rata mes paduodam jegą, o ne galia. MAšinos cilindre dujom visai p... ar jos išsiplės sekunde vėliau, ar anksčiau, cilindra jos veikia vienodu slegiu vadinasi ir jega. Galia buna, kai turim asinchronini elektrini varikli (variante rotorius nuosekliai statoriui lyg ir...). |
Gerai paduosim vienoda jega, bet kadangi ratas didesnis jis nueis didesni kelia.... mazesnis ratas nueis mazsni kelia.... |
|
|
|
|
 |
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 22:27 |
|
|
|
|
Su mazesniais isibeges greiciau-cia faktas kaip blynas,kas netiki,gali pabandyt praktiskai  |
|
|
|
|
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 22:29 |
|
|
|
|
| gnt73 rašo: |
Su mazesniais isibeges greiciau-cia faktas kaip blynas,kas netiki,gali pabandyt praktiskai  |
Karves blynas? |
|
|
|
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 22:36 |
|
|
|
|
| Medkirtys rašo: |
Karves blynas? |
Jo,jei vazokas toks kaip tu-tai tik blynas(prie pirmo medzio/stulpo/etc) |
|
|
|
|
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 22:41 |
|
|
|
|
| Normaliuose automobiliuose yra diferencialas, kuris abiems ratams paskirsto vienodą jėgą. Įsibėgės per tiek pat laiko. |
|
|
|
|
|
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 22:44 |
|
|
|
|
| NU su tavim nesigincysi F1 cempione... |
|
|
|
|
 |
 |
Fizkos klausimas |
Parašytas: 2008 06 10, 22:49 |
|
|
|
|
| Medkirtys rašo: |
| Gerai paduosim vienoda jega, bet kadangi ratas didesnis jis nueis didesni kelia.... mazesnis ratas nueis mazsni kelia.... |
Tai kas is to (tai tikrai nieko neprideda). Beje nepaminejau kalbejau apie momenta, o ne apie jega (nors variklio viduje tai tampa beveik vienu ir tuo paciu, skiriasi kazkoki k kartu). Nu dabar ziurek, kas gaunas - vienodas momentas, didesnis ratas - mazesne jega - mazesnis pagreitis
| Normaliuose automobiliuose yra diferencialas, kuris abiems ratams paskirsto vienodą jėgą. Įsibėgės per tiek pat laiko. |
Na čia kalbam, kai abu/visi keturi ratai mazesni . Bet uzdejus net ir viena mazesni rata, bus vaziuojama greiciau, nes diferencialas paskirsto momentus, o ne jega vienodai. Mazesniame rate is to pacio momento gausime daugiau jegos
| NU su tavim nesigincysi F1 cempione... |
baik fleimint, o tai is tikro kaip medkirtys  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|