Elektronika.lt
 2025 m. rugpjūčio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 08 25, 03:44. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Mokslai » Reikia pagalbos darant Garsinio dažnio stiprintuvą.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 11
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Reikia pagalbos darant Garsinio dažnio stiprintuvą.
PranešimasParašytas: 2008 10 20, 18:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
linccce
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje AIM adresas Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ numeris
Neturiu daug laiko ir analoginei elektronikai reikia padaryti kursinį darbą, nes perstojau iš vienos specialybės į kitą Vilniaus Kolegijoje, skaitau aš tą teoriją, tačiau aš jos nesuprantu, ten ne mano kalba viskas paaiškinta. Nesuprantu aš tos teorijos, atrodo skaitai ir norisi kuo greičiau baigti ir viską suprasti, tačiau taip nesigauna. Labai būtu gerai, jei atsirastų žmonių kurie padėtu man tą darbą daryti ar bent jau atsakytu į kai kuriuos klausimus, vis dėl to mano nuomone bendravimas tarpusavyje yra geriausias mokymosi būdas, nes kalbant buitiškai geriausiai ir išmoksti. O kai ten kosmosus kalba, žodyno po ranka neturi ir ne tik tie elektronikos terminai dar ir matematikos ir šiaip kalbos kultūros susipina į krūvą tai nieko nebe supranti ir galvoje nebesigauna susikurti viso veikimo projekcijos. :-) Pvz. Aš darau garsinio dažnio stiprintuvą su Operaciniu stiprintuvu, nesuprantu kokias ten varžas dėt koks jų galingumas turi būti, naudojuosi "Eelectronic Workbench 5.12" Kaip man jas apskaičiuoti ir apskritai nuo ko man ten reiktu pradėti ruošiant Garsinio stiprintuvo projektą? Po to dar dedu Rezistorinį BE stiprintuvą, kas tas BE niekaip nesuprantu. :-) O galiausiai Galios stiprintuvas, man reikia paskaičiuoti ten visokias sroves galias įėjimus išėjimus, galingumus koeficientus ir taip nieko nebe suprantu, nes neįžiūriu visoje toje painiavoje nuoseklumo ir konkretumo, žmoniško paaiškinimo. Aš pasiimiau iš barakinių kursinį, tačiau neįžvelgiu ten logikos... Ar pats nežinau, kas logika yra. :-) Sutrikęs žiauriai esu, prašau padėkit...

PranešimasParašytas: 2008 10 20, 18:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
kiek supratau pagal tavo aprasyma, elektronikos zinios pas tave artimos nuliui. kas nekelia nuostabos pagal dabartini detytoju sugebejima ko nors ismokyti.

o tai reiskia kad tau reikia labai daug mokytis ivairiu dalyku praktiskai nuo pagrindu

pradetim tada nuo to ka tu jau moki, sakykime ar supranti bent omo desni?
zinai kaip veikais tranzistorius, diodas ir kitos detales?
PranešimasParašytas: 2008 10 20, 19:11 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
linccce
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje AIM adresas Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ numeris
Na omo dėsnį suprantu, tranzistorius tai aš manau, kad protonai juda į skyles ir taip perduodą krūvį žodžiu iš p juda į n (aš taip suprantu, kad p tai protonai, o n tai neutronai be jokio krūvio) o elektronai juda aplink tą visą procesą ir sukuria elektromagnetinį lauką, o gal čia diodas, o tranzistorius tai trijų dalių pnp arba npn. Pnp, kai protonai perduoda krūvį į n ir per n išeina krvūis, tačiau aš nesuvokiu, kaip tas visas apytakos ratas gali ką stiprinti, suprasčiau jei tranzistorius sujungtu du energijos šaltinius į vieną. Smile Ir išeitu stipresnė įtampa, na kulono darbas grandinėje per sekundę ir srovę, kuri yra tam tikrame kažkokio tai objekto plote atliktas darbas per sekundę ar klystu. Omo dėsnis tai R = U/I. Na varža kiek suprantu, tai toks procesas, kai elektronų judėjimą per tam tikrą medžiagą paverčiama kita energija, pvz, elektronai trinasi į kitos medžiagos daleles ir nuo trinties atsiranda šiluma, o ar elektronai dingsta ar ne nžn. Ar ten jau aukštesnio lygio procesai vyksta? Na tokie kaip difuzija. Ar konvertuojami tie elektronai į kitokias daleles, fotonus, šilumos daleles ir t.t. Na esmė tame, kad kiek aš suprantu kuo didesnė varža prieš srovę įdėta, tuo mažesnė srovė, nes jos darbą pristabdo varžos medžiaga. O įtampa, kaip nuo to priklauso nežinau ar didėja ar mažėja. Foto diodas, tai kiek suprantu stiprinamoji dalis yra, nes sugeria šviesą ar atvirkščiai ją skleidžią?

PranešimasParašytas: 2008 10 20, 19:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Gediminas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Nemanau, kad tau kas nors isdestys visus elektronikos teorijos pagrindus. Pradziai reikia ne listi i aukstas materijas, o pradeti nuo paprasciausiu dalyku. Yra knygu, kurias reikia perskaityti kad kazka suprastum. Pradek nuo paprasciausiu "Elektronikos praktikumas" "Pramonine elektronika" ir t.t. Ten tikrai rasi apie tranzistoriaus ir operacinio stiprintuvo veikima. Ne pro sali ir sia tema paskaityti:
http://www.elektronika.lt/forum/viewtopic.php?t=12956&highlight=
PranešimasParašytas: 2008 10 20, 19:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
linccce
Naujokas
Naujokas
Skaityti, na ką daryti, jei nesuvoki tam tikros sakinių struktūros ar ką tam tikrais sakiniais nori pasakyti? Be to neturiu daug laiko, o knygų greit neskaitau, jei greit skaityčiau nieko neatsiminčiau, o tokias knygas reikia studijuot, o tai užtrunka ilgai. Nes reikia arba pažinoti autorių arba per tą knygą pažinti jį...
Na jei ką čia mano samprata:
[/img]http://img90.imageshack.us/my.php?image=manosuvokimasapieelektrfz7.jpg[img][/img]

PranešimasParašytas: 2008 10 20, 19:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
linccce rašo:
Na omo dėsnį suprantu, tranzistorius tai aš manau, kad protonai juda į skyles ir taip perduodą krūvį žodžiu iš p juda į n (aš taip suprantu, kad p tai protonai, o n tai neutronai be jokio krūvio) o elektronai juda aplink tą visą procesą ir sukuria elektromagnetinį lauką, o gal čia diodas, o tranzistorius tai trijų dalių pnp arba npn. Pnp, kai protonai perduoda krūvį į n ir per n išeina krvūis, tačiau aš nesuvokiu, kaip tas visas apytakos ratas gali ką stiprinti, suprasčiau jei tranzistorius sujungtu du energijos šaltinius į vieną.

Ar tu tikrai mokaisi elektronikos o gal kartais tu cia is kokio filologinio fakulteto atejai?

Citata:
Smile Ir išeitu stipresnė įtampa, na kulono darbas grandinėje per sekundę ir srovę, kuri yra tam tikrame kažkokio tai objekto plote atliktas darbas per sekundę ar klystu. Omo dėsnis tai R = U/I. Na varža kiek suprantu, tai toks procesas, kai elektronų judėjimą per tam tikrą medžiagą paverčiama kita energija, pvz, elektronai trinasi į kitos medžiagos daleles ir nuo trinties atsiranda šiluma, o ar elektronai dingsta ar ne nžn. Ar ten jau aukštesnio lygio procesai vyksta? Na tokie kaip difuzija. Ar konvertuojami tie elektronai į kitokias daleles, fotonus, šilumos daleles ir t.t. Na esmė tame, kad kiek aš suprantu kuo didesnė varža prieš srovę įdėta, tuo mažesnė srovė, nes jos darbą pristabdo varžos medžiaga. O įtampa, kaip nuo to priklauso nežinau ar didėja ar mažėja. Foto diodas, tai kiek suprantu stiprinamoji dalis yra, nes sugeria šviesą ar atvirkščiai ją skleidžią?

aisku vadinasi tavo elektronikos ir fizikos zinios ne atrimos nuliui bet lygios nuliui Smile

nu bet gailma pasidziausgti kad bent jau sukurei nuosava teorija, o tas reiakia suprasti ta dalyka galimybiu turi.

dabar lieka svarbiausia klausimas ar moki anglu kalba?
nes jei mokis tai jokiu problemu rasti tinkamos informacijos suprantama forma nebus.

arba jei nori lietuviskai siulau pasiimti bibliotekoje knyga "radijas tai labai paprasta"
arba "televizija tai labai paprasta" ir panasiai is tos serijos.
ten aprasyta taip kad net is blondines galima elektronikos profesoriu padaryti.
kai perskaitysi, turesi bent jau sioki toki supratima kaip visas veikia.
ir skaityti bus gana idomu ne kaip vadovelis o kaip romanas.

o skaiciavimu metodika tai jau problemu nesudarys kai supranti kaip kas vyksta.
PranešimasParašytas: 2008 10 20, 20:00 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
linccce
Naujokas
Naujokas
Mano zodiako ženklas vėžys. Toks jau nuo gimimo esu, prie meno, bet menas ir matematika artimai susiję. Smile Angliškai suprantu, tačiau ne visus terminus. Smile Kalbamąją šneką labai gerai. Dažniausiai tam tikriems tarptautiniams terminams pritaikau angliško vertimo reikšmę ir išmąstau, kaip kas turėtu atrodyti, pagal tą vertimą. Smile

PranešimasParašytas: 2008 10 20, 20:09 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
matematika cia nelabai reikalinga. , gal tik biski aritmetikos reikes kad paskaiciuoti proporcijas ar kazka sudeti ar padalinti.

svarbiausia yra susidaryti teisinga supratima kaip viskas vyksta ir kas nuo ko priklauso.

is esmes visa puslaidininkiu teorija telpa i kazkur 3-5 knygos lapus
bet norint ja suprasti reikia jau siek tiek fizikos ziniu.
nes jei nesupranti kas yra elektronas ar neutronas kaip matau dabar tai viskas atrodys nesamone.

siulau prdeti nuo pradziu
http://www.allaboutcircuits.com/vol_1/chpt_1/1.html
cia viskas manau pakankamai suprantama ne kazkokiu ipatingu terminu

as turiu sugalvojes siek tiek paprastesne teorija, bet pagrindus vistiek reikia tureti.
PranešimasParašytas: 2008 10 20, 20:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
linccce
Naujokas
Naujokas
Visai įdomu, skaityti tai ką kažkur jau esi girdėjęs ar skaitęs, o gal net matęs Very Happy Elektros fizikos istorija. Very Happy

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps