|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 27, 18:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Televizija, vaizdo aparatūra » Kineskopo kaitinimo įtampa
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Kineskopo kaitinimo įtampa |
Parašytas: 2008 05 24, 16:41 |
|
|
|
Dažnai reikia pamatuoti kineskopo kaitinimo įtampą (pakeitus TDKS kitokiu).
Juk paprastu testeriu tai nepavyks. Gal kas turit kokią tokio aparato schemutę? Ar žino dar būdų, kaip tai padaryt. |
|
|
|
|
|
TT |
Parašytas: 2008 05 25, 08:45 |
|
|
|
Kadangi kineskopo kaitinimo U ef=6,3 V,o kaitinimo įtampos forma(net dažnis )ivairūs todėl yra pramoniniai prietaisai pagrįsti šilumos kiekio matavimu(pagal Džaulio-Lenco dėsnį).Daugumoj atvejų tokius turėdavo kineskopų gamyklos ,ar atlenkimo sistemų,spindulių suvedimo kineskopuose įmonės.Taigi,kineskopų gamyklos ,kur kineskopų kaitinimas būdavo nuoPET(pakopinio eilučių transformatoriaus),nurodydavo impulso amplitudę irtrukmę,Ti dažnai nurodo PET pase (11- 12mikrosekundžių),o amptitudės reikšmė(dabar tiksliai neatmenu 24-27 V) amplitudė reguliuojama derinamu droseliu su feritine šerdimi. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 25, 08:50 |
|
|
|
Ar ten reikia baisiai didelio tikslumo? Kiek dirbau prie remonto, nemaciau, kad kas būtu matavęs. Pasižiūri vizualiai į katodus ir matai, ar daug kaista, ar mažai, ar normaliai |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 25, 09:52 |
|
|
|
Šiaip tai, kai vizualiai, tai "Bangų" kipai ir laikydavo tik 6 mėn.
Lieka senas geras oscilografas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 25, 13:02 |
|
|
|
krienas rašo: |
Šiaip tai, kai vizualiai, tai "Bangų" kipai ir laikydavo tik 6 mėn.
Lieka senas geras oscilografas. |
Restauruoti, po puškos keitimo, laikydavo ilgiau už originalius, nes pradėjo dėti Korėjos gamybos katodus. |
|
|
|
|
|
|
Dėl kineskopo kaitinimo įtampos matavimo |
Parašytas: 2008 05 26, 17:14 |
|
|
|
Taip,nuo kineskopo kaitinimo įtampos labai priklauso katodo amžius.Ši įtampa ne sinusoidinė,todėl ją išmatuoti keblu.Siūlau gerą,mano išbandytą tos įtampos matavimo metodą.Schemelė būtų tokia:
Paimkite termorezistorinį optroną,pvz.OEP-13. Įėjimą (lemputę-k. 1 ir 3) per 470 omų rezistoriuką jungiam prie matuojamos įtampos.Išėjimą-termorezistoriaus varžą-k.2 ir 4-matuojam bet kokiu gero tikslumo ommetru.
Prieš tai turime sukalibruoti-t.y.paduodami į optrono įėjimą tiksliai išmatuotą nuolatinę arba sinusinę įtampą užsirašyti tikslią išėjimo varžą(turės būti apie
900 omų prie 6,3V.Sudarykit mažą lentelę nuo 5,6 iki 7 V).
Šis matavimo metodas paremtas efektyvių dydžių reikšmių matavimu,todėl yra patikimas.
Sėkmės !
Eugenijus |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 28, 19:12 |
|
|
|
Alvyd1-
Sveiki,
Na-ar bandėt pamatuoti optrono pagelba ? Aš buvau kažkada padaręs tokį prietaisiuką ir sėkmingai matavau geru tikslumu.
Optroną geriau naudoti su vidine lempute (ne šviesdiodžiu).Tai bus rėžimas labiau artimas kaitinimo įtampos efektyviai ("šiluminei") reikšmei.
Eugenijus |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 29, 20:32 |
|
|
|
Taip, bandžiau. Pirmiausia oscilografo pagalba (tvr duotoje nuorodoje pagal Радиоаматор №4, 2001, стр. 13). Paskui ir pagal Jusu (844146364). Tik vietoje rezistorinio optrono naudojau optoporą iš lemputės ir fotorezistoriaus. Abu būdai gana geri ir įdomūs. Antras, žinoma, yra tikslesnis, nes mano oscilografas dar H313-pirkau senais gerais laikais. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 31, 00:09 |
|
|
|
Kada as buvau pasidares prietaisiuka su opto pora tai man nepatiko teko tikrinti ivairiausiu kinu. ir jis skirtingai rode man taip jis ri ne tiko. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|