|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 10, 22:32. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » vel ash su savo maiteku (12v i 5v per LM7805)...
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
vel ash su savo maiteku (12v i 5v per LM7805)... |
Parašytas: 2008 09 08, 11:47 |
|
|
|
|
Zodziu per shio savaitgalio karschius - neatlaike mano maitekas, kuris mashinoje sheria tam tikra iranga. Mashinoj temperaturai pakilus iki +50, prasideda automatinis LM388 atsijunginejimas del perkaitimo (ir ishvis finale nuo vibracijos nuluzhinejo visi laidai po palakstymo "pod gazom" zhvyrais).
Taigi, reikia kito maiteko. Prisimenu buvo kalba shitam forume, kad lm78xx serijos mikrushkes ishsklaido itampos skirtuma shiluma. Del korpuso ipatybiu, man geriau 10 menkai kaistanchiu mikrushkiu, nei viena labai karshta (galiu det ilga ir plona radiatoriu). Yra ideja daryti toki "palaipsnini" reguliatoriu:
Na i tarpus galima iterpti kokiu nors LM7810, 7808 ir pan. Klausimas ar pati ideja tinkama? Aishq dar noretusi viska kokiu nors marmalu uzhpilt, kad nuo vibracijos nebyretu - bet speju gelis, kuriuo uzhpilami panashus dalykai (gerai laidus shilumai), kainuoja nevaikishkai...
Ka manot? Arba gal kas turit paprasta kokia schemute, kaip ish 14 voltu pasidaryti 5v ir kokius 2-3A? Kazkaip ten su tranzais ir LM317 sako galima, bet man kazkaip iki galo neaishku, kaip ta daryti .
Sau |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 09 08, 12:03 |
|
|
|
|
| Ant mikruškių, ar ant tranzų, nesvarbu turi kristi 14-5=9V. Taigi reiks radiatoriaus, kuris galėtų išsklaidyti 9*3=27W. Taigi, nemažo. O mikruškes taip sujungti galima. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 09 08, 12:21 |
|
|
|
|
| Contax rašo: |
| Ant mikruškių, ar ant tranzų, nesvarbu turi kristi 14-5=9V. Taigi reiks radiatoriaus, kuris galėtų išsklaidyti 9*3=27W. Taigi, nemažo. O mikruškes taip sujungti galima. |
Taip ir nujauchiau . Man ten tu amperu 3 reikia neilgam laikui (taip pusei sekundes), ar logishka idet koki stambesni kondensatoriu (jonistoriu?), per varzha kokiu 5 omu 10W po kreno?
Sau |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 09 08, 13:19 |
|
|
|
|
| kwlw rašo: |
| Contax rašo: |
Taip ir nujauchiau . Man ten tu amperu 3 reikia neilgam laikui (taip pusei sekundes), ar logishka idet koki stambesni kondensatoriu (jonistoriu?), per varzha kokiu 5 omu 10W po kreno?
Sau |
Mikruškėms nesveika dideli talpumai išėjime. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 09 09, 17:16 |
|
|
|
|
Jungti keletą LM78XX mikrių nuosekliai nelebai logiškbet pati schema turėtų veikti, tik , tavo schemoje , nuo kiekvienos mikrės išėjimo junk į minusą po kondensatorių, kokių 0,1 mkf užteks.
dar. Tau LM78xx nepatrauks 3A.
Konderis , jei nori jį naudoti,gausis labai didelis.Jonistorius- galbūt.Bet aišku, kad mikrė duos didelę srovę, kai jis iškautas, mikrei gal nieko, ji apsaugota nuo trumpo jungimo, bet patikrink, ar konkrečiam jonistoriui tai leistina |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Parašytas: 2008 09 10, 07:18 |
|
|
|
|
| Osas rašo: |
| Broliui irgi reikejo keitiklio y 5v apie 3A, tai padariau is LM338 TO-3 korpuse ir maza raditoriuka su ventiliatoriuku uzdejau. |
Kas yra mazhas radiatoriukas? Man su radiatoriuku nuo 845 chipseto (na vidutines mamkes chipsetas) ir LM388T (same shit kas LM338) - atsijunginedavo, kai uzhdejau nuo socket 478 (nuo to paties donoro) - dideli radiatoriu baigesi visi atsijunginejimai, kol mashinoje nepakaito iki +50 (pirtis...). Ventiliatoriuko tikrai nedesiu, nes nuo perkrovu ish jo guoliu - nieko neliks. Sheip dar mintis shove, kad tiesiog sureguliuoti viska ant didesnes itampos bishki, tarkime 6V, ir perkelt maitinima i bagazhine. Per laidus turetu nukristi itampa. Jei netychia per mazhai pakristu (ant mazhos sroves pvz.) mano devaisas stabilizatoriu viduj machiau turi (bet jam irgi labai nesveika kaist).
Sau |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2008 09 10, 12:00 |
|
|
|
|
| kwlw rašo: |
| Osas rašo: |
| Broliui irgi reikejo keitiklio y 5v apie 3A, tai padariau is LM338 TO-3 korpuse ir maza raditoriuka su ventiliatoriuku uzdejau. |
Kas yra mazhas radiatoriukas? Man su radiatoriuku nuo 845 chipseto (na vidutines mamkes chipsetas) ir LM388T (same shit kas LM338) - atsijunginedavo, kai uzhdejau nuo socket 478 (nuo to paties donoro) - dideli radiatoriu baigesi visi atsijunginejimai, kol mashinoje nepakaito iki +50 (pirtis...). Ventiliatoriuko tikrai nedesiu, nes nuo perkrovu ish jo guoliu - nieko neliks. Sheip dar mintis shove, kad tiesiog sureguliuoti viska ant didesnes itampos bishki, tarkime 6V, ir perkelt maitinima i bagazhine. Per laidus turetu nukristi itampa. Jei netychia per mazhai pakristu (ant mazhos sroves pvz.) mano devaisas stabilizatoriu viduj machiau turi (bet jam irgi labai nesveika kaist).
Sau |
O tu padaryk kad pagal temperatūrą sukturi ventiliatorius.... |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 09 10, 13:50 |
|
|
|
|
| Dj.Mc.Matrane rašo: |
O tu padaryk kad pagal temperatūrą sukturi ventiliatorius.... |
Nu tai jis ir suksis daznai, jei bus shilta. Mashina tai (galima sakyti) lenktynine, vibracijos visai nejuokingos (o dar normalios variklio pagalves i lenktynine pakaba nesudeta...). Zhodzhiu kuo mazhiau bejudanchiu detaliu - tuo patikimiau.
Sau |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |